2013. október 31., csütörtök

I knew you were trouble

Jacket: Bershka, Denim shirt: Tally Weijl, Jeans: Zara, Watch: Betsey Johnson

I can't decide which one this house resemble it more, a haunted house or the one from the Home alone 2. Anyway I really loved to shoot at this abandoned house. The outfit came from my friends idea, when I asked her, what is she missing from the blog and she said the denim shirt and asked me what can be worn with it, then I packed out the half of my closet. Lately my favorite match is with similar colored denim, like you can see on these pictures, but I wear it a lot with grey jeans, because it has grey patches on the elbows, or it looks great with colorful (orange, pink) jeans, for my with black it's too mainstream, but you can't be wrong with that choice, with white it's also a classic choice, but not that mainstream. In the summer you could see another denim with denim look (in this post). This time I tuck my denim shirt in a similar shaded boyfriend jeans and matched them with brown and gold accessories. My make up is in harmony with the color of the denim. 

Nem tudom, hogy egy szellemházra vagy a Reszkessetek betörők 2. részében lévő házra emlékeztet jobban, de mindenesetre nagyon imádtam a fotózást ennél az elhagyatott háznál. Az outfit választás egyik barátnőm tanácsára jött, mikor megkérdeztem tőle, hogy mit hiányol a blogról és azt mondta, hogy a fameringet és kérdezte, hogy mit lehet egy farmeringhez felhúzni, mire  én kipakoltam a fél szekrényemet. Mostanában a kedvenc összeállításom a hasonló színű kék farmerrel, ahogy azt ezeken a képeken is láthatjátok, de sokszor szoktam szürke farmerrel hordani, mert a könyökén szürke foltvarrás van vagy színes (narancssárga, rózsaszín) nadrággal is jól mutat, feketével nekem túl mainstream, de tény, hogy azzal nem lehet mellélőni, de a fehérrel is klasszikus és kevésbé mainstream. Még nyáron láthattatok egy másik farmert farmerrel összeállításomat (ebben a bejegyzésben). Most a farmer ingemet betűrtem egy hasonló árnyalatú, boyfriend stílusú nadrágba és hozzájuk barna, illetve arany kiegészítőket választottam. A sminkem is színben harmonizál a farmer színéhez.Follow on Bloglovin

2013. október 30., szerda

Dressing is a way of life

"It's a new era of fashion - there are no rules."
- Alexander McQueen
"People will stare, make it worth their while."
- Harry Winston
"Whoever said money can't buy happiness, clearly didn't know where to go shopping."
 - Blair Waldorf
"I like my money right where I can see it, hanging in my closet."
- Carrie Bradshaw
(sources: Le Blog de Betty, Walk in Wonderland, Seams for a Desire, 
Peace Love Shea, Lisas Place, tumblr)

Follow on Bloglovin

2013. október 28., hétfő

Steal his clothes

Shirt: Only, Jeans: S. Oliver, Heels: Borgo, Necklace: Thomas Sabo,
Belt: Mayo Chix, Sneakers: Nike

It probably happened with you or one of your girlfriends, when after an unexpected night spent over at your boyfriend's place, in the morning you're wondering what to wear, because you obviously can't put on your clothes from last night, so you have to look around in his closet. Put on one of his jeans, roll up the legs of it and tight it with a belt, add a checkered shirt and tuck the half of it in the jeans, to show your waist and a bit your shape and last but not least, your heels from last night is going to crown the outfit and add a feminine vibe to it. Well, these kind of stories inspired this outfit, but in this case, the shirt is mine and the jeans are from my mum's closet. As I wrote, heels make a set like this more feminine, but I tried it on with sneakers to achieve a completely different and very loose style. Which version do you like more?

Biztosan már veled is vagy valamelyik barátnőddel megtörtént, hogy nem előre megtervezeve ott aludtál a pasidnál és reggel azon töröd a fejed, hogy mit húzz fel, mert a tegnap esti ruháidat mégsem veheted fel, szóval az ő ruhatárában kell körülnézned. Húzd fel az egyik farmerét, tűrd fel a szárát, hogy ne legyen hosszú és tegyél fel egy övet, hogy ne essen le rólad, vegyél fel hozzá egy kockás inget, amit félig betűrsz a nadrágba, hogy valamit mégis mutass az alakodból és az összeállítást az előző esti magassarkúd fogja megkoronázni és nőiessé tenni. Na, ezt a szettet az ilyen sztorik ihlették, de ebben az esetben, az ing saját, a farmert pedig anyum szekrényéből vadásztam. Ahogy azt írtam, egy ilyen szettet a magassarkú teszi nőiessé, de azért felhúztam sportcipővel is, egy teljesen más, nagyon laza stílus eléréséért. Nektek melyik cipővel tetszik jobban?
Follow on Bloglovin

2013. október 26., szombat

Sunset


Isn't it incredibly beautiful? I love sitting on my rooftop and just watch how the sun is going down above my beloved city. I don't really have much to do today, but my autumn break starts today. I would like to wish you a wonderful weekend with yesterdays sunset! Xoxo

Hát nem hihetetlenül szép? Imádom a tetőmről nézni, ahogy megy le a nap a szeretett városkám felett. Ma kezdem meg az őszi szünetes pihenésemet, bár azzal, hogy a héten is volt egy szabadnap, így olyan mintha már most is szünet lett volna. Ezzel a tegnapi naplementével szeretnék nektek szép hétvégét kívánni! Puszi
Follow on Bloglovin

2013. október 25., péntek

Leave your hat on

After the long warm weather, I'm always waiting for the time to wear scarves and hats again, without people thinking that I can't dress up according to the weather. My favorites are the beanies.

A hosszú meleg idő után, mindig már várom, hogy mikor húzhatok újra sálat és sapkát anélkül, hogy azt hinnék az emberek, hogy nem tudok az időjáráshoz illően öltözködni. A kedvenceim a kötött, hátul kicsit lelógó, úgy nevezett beanie fazonú sapkák.


My first set is with a grey beanie in the way I wear it the most. I matched it with denim jeans, printed t-shirt, varsity jacket and embellished sneakers. In this set, for accessories I chosed some gold chains, but usually I wear it with colorful and printed scarves.

Az első szettemben egy beaniet mutatok meg, úgy ahogy a legtöbbet hordom. Egy farmerral, mintás pólóval, bőrdzsekivel vagy jelen esetben sportosabb dzsekivel és díszített sportcipővel párosítottam. Ebben az összeállításban kiegészítőknek arany láncokat választottam, de sokszor inkább színes és mintás sálakat húzok hozzá.

In the next set you can see a black beanie, which I dressed up a bit. I matched it with black leather skirt, grey, printed sweater and studded high heeled ankle boots. For accessories I chosed an embellished clutch, a statement necklace, a big pink stoned ring and stoned earrings and I also added a pink lipstick.

A második szettemben egy fekete beaniet láthattok, az előzőhöz képest csinosabb, dögösebb verzióban. Fekete bőrszoknyát, szürke, mintás pulcsit és szegecses magassarkú bokacsizmát adtam hozzá. Kiegészítőknek kövekkel díszített clutchot, nagy nyakláncot, nagy köves, pink gyűrűt és köves fülbevalót választottam, valamint hozzáadtam még egy kis pink rúzst is. 

In my third set I chosed a neon yellow beanie and styled it with black and grey. I added geometrical printed leggings, a grey sweater with yellow print in front, a cozy, fur coat and velour ankle boots with knitted upper part. I also added some neon yellow accessories. 

A harmadik összeállításra egy neon sárga beaniet választottam, amit feketével és szürkével párosítottam. Hozzáadtam geometriai mintás leggingset, szürke pulcsit, aminek az elején sárga minta van, fekete szőrmekabátot és velúr bokacsizmát, aminek a felső része kötött. Valamint a kiegészítőknél is használtam még neon sárgát. 

In this set I chose a tweed hat, that remindes me of the old times. I matched it with highly abraded, washed denim jeans, printed t-shirt and colorful, high heeled sandals. I only used the colors of the hat, so it can be the dominant piece. 

Ebben a szettben egy tweed kalapot választottam, ami engem a régi időkre emlékeztet. Erősen koptatott farmerrel, mintás pólóval és színes, magassarkú szandállal párosítottam. Csak a kalapnak a színeit használtam, hogy azt legyen a domináns darab.

Another classic hat set, but this time in black. I matched it with tweed blazer, knitted sweater, denim jeans and black moto boots. The style of the blazer and the boots highlight the hat even more.

Egy másik kemény fedeles kalapos szett, ami ebben az esetben fekete. Hozzá tweed anyagú, blézert, kötött pulcsit, farmert és fekete mototros csizmát választottam. A blézer és a pulcsi stílusa még jobban kiemeli a kalapot.

As you can see on the pictures this set is inspired by Lana Del Rey and I think she got the flower crown back in fashion. I matched the rose crown with white jeans, printed crop top, varsity jacket and colorful high heels. Flower crowns look great with summer dresses too.

Ahogy a képen is láthatjátok, ezt a szettet Lana Del Rey inspirálta és úgy gondolom, hogy ő hozta vissza a divatba a virág koszorúkat/hajpántokat. A rózsás hajpánthoz fehér farmert, mintás rövid topot, fekete-fehér dzsekit és színes magassarkút választottam. A virágkoszorúk nagyon jól mutatnak kis nyári ruhácskákkal is. 

Follow on Bloglovin

2013. október 23., szerda

These boots are made for walkin'

Fur vest: Stradivarius, Top: Intimissimi, Jeans: Cross, Boots: old

I love long walks on a sunny autumn day, when colorful leaves are crackling under your feet. These pictures were taking on one of these. Lately the weather was super various, once too cold, once rainy (although I personally love when it's raining), but since this weekend the weather is so great, that only a light, long sleeved top with a fur vest and boots were enough. The fur vest is almost as much a basic piece in the fall wardrobe like the knitted sweaters and transitional boots. I wanted to show you these boots for a long time, because I love them so much, they matches with so many things and I like the abraded style and hazelnut color of it. It worth to spend a little more to real leather boots, than buying every year a fake leather one, because they leaks and go wrong quickly, against the long standing real ones. I got the necklace from my best friend, it has a little message inside the bottle, it brings me luck.

Szeretek sétálgatni az őszi napsütésben, ahogy a lábam alatt ropognak a színes levelek. Ezek a képek is egy ilyen alkalommal készültek. Az utóbbi időben nagyon változó volt az idő, vagy nagyon hideg, vagy esős (bár én személy szerint imádom az esőt), de a hétvége óta nagyon jó idő van, így elég volt egy vékony, hosszú ujjú póló egy szőrme mellénnyel és csizmával. A szőrme mellény majdnem olyan alapdarabja az őszi ruhatárnak, mint a kötött pulcsik és az átmeneti csizmák. Ezt a csizmát már jó ideje meg akarom mutatni a blogon, mert annyira szeretem, nagyon sok mindenhez megy, imádom a kopottas stílusát, de mégis élénk mogyoró színét. Érdemes egy kicsit többet költeni egy igazi bőr csizmára, mint évente venni egy műbőrt, ami beázik és hamar elcsúnyúl, szemben a rossz időjárást és hosszú időtálló igazival. A nyakláncot a legjobb barátnőmtől kaptam ajándékba és egy üzenet van elrejtve a palackban, kis szerencsehozó. 
Follow on Bloglovin