2013. december 31., kedd

Happy New Year


Happy New Year, my dears!! I wish you a great celebration for tonight and a new year full of happiness, luck, love, success and health! 

Boldog Új Évet!! A mai estére jó ünneplést, valamint boldogságban, szerencsében, szeretetben, sikerben és egsézségben gazdag új évet kívánok!


(Photos from tumblr, but edited by me)

Follow on Bloglovin

2013. december 29., vasárnap

My LBD diary II.

Dress: King Street Fashionista, Blazer: Cross, Necklace: Stradivarius

In the first outfit I styled the little black dress with a striped blazer, a colorful statement necklace and (not on the photos but) black high heels. Because the blazer is colorful and cotton, it makes the outfit informal. This outfit could be worn on a friendly event, dinner or a date. On the last picture you can see that I wore this outfit on my 20th birthday.

Az első összeállításban a kis fekete ruhát egy csíkos blézerrel, színes statement nyaklánccal és (nem látszik a képen, de) fekete magassarkúval húztam fel. Mivel a blézer színes és pamut, ezért a szett informális. Ez az összeállítás jó választás lehet egy baráti találkozóra, vacsorára vagy randira is. Az utolsó képen láthatjátok, hogy ez az összeállítás volt rajtam a 20. szülinapomon.


(Photos by Eszter Makai)

Follow on Bloglovin

2013. december 28., szombat

My little black dress diary I.

I definitely wanted to emphasize, what have been told so many times, the importance and essential of the little black in every womans wardrobe. As Karl Lagerfeld said 'You can never be over - or underdressed with a little black dress. You only need to find the perfect one for yourself and it will go with your for a lifetime and it will pull you out from the trouble, when you stand in front of your closet desperately, asking yourself what to wear. Sometimes the dress code is not exact, the guests dressing is too various, perhaps after a long day you have no time to go home and change clothes before the night event and so so many problematic situations, where the perfect solution is the little black dress. Everything depends on the accessories, it can be formal with high heels and pearls or sophisticated jewelry, hot with leather jacket and statement jewelry, casual with motoboots or lovely with balerina flats and I could go with listing the many styles you can wear it. Everyone decides, what suits for her the best, I vote for the classic ones. I have a few, but my favorite is one of my own designes, a short bodycon, from cotton with lace upper layer. In the following posts I'm gonna show you, how can I variate mine and how many styles can I create with it.


At first I'm gonna show you the dress by itself, with no jewelries or any accessories. By the make up you can guess, that the first photo were taken at a party, where I wanted to dress pretty, but not overdo it and found the make up enough accessory. 


Feltétlenül ki szeretném hangsúlyozni én is, amit már előttem sokan elmondtak, hogy egy kis fekete ruha, mennyire fontos és nélkülözhetetlen egy nő ruhatárában. Ahogy Karl Lagerfeld is mondta: "Soha nem lehetsz alúl vagy túlöltözött egy kis fekete ruhában." Meg kell találnod a számodra tökéleteset és az egy életen át elkísér majd és sokszor ki fog húzni a bajból, mikor ott állsz a szekrényed előtt kétségbeesve, hogy mit vegyél fel. Sokszor nem lehet tudni a pontos dress code-ot, nagyon változatos a vendégség öltözködése, esetleg egy hosszúra nyúló napon nincs időd hazarohanni az esti program előtt, hogy átöltözz és még megannyi problémás szituációra tökéletes megoldás a tökéletes kis fekete. Minden a kiegészítőkön múlik, lehet nagyon csinos, magassarkúval és gyöngyökkel vagy kifinomult ékszerekkel, lehet dögös bőrdzsekivel, feltűnő bizsukkal, lazább motoroscsizmával, bájos balerinacipővel és még sorolhatnám, mert nincs ami nem lenne megoldható egy kis feketével. Mindenki maga dönti el, melyik illik hozzá legjobban, én személy szerint a klasszikusra szavazok. Több is van, de az abszolút kedvencem egy saját tervezésű, rövid, vastagabb pántú, pamut, felül pedig csipke réteggel. A következő bejegyzésekben meg fogom nektek mutatni, hogy én hogyan tudom a sajátomat variálni és mennyi stílust tudok vele kialakítani.

Elsőre csak önmagában mutatom be a ruhát, semmi ékszerrel vagy kiegészítőkkel. Az arcfestésből gondolom kitaláltátok, hogy az első kép egy buliban készült, ahova csinosan akartam menni, de nem akartam túlzásokba esni, ezért a sminket elegendő kiegészítőnek találtam.

Dress: King Street Fashionista

Follow on Bloglovin

2013. december 27., péntek

Christmas 2013

I hope you had a wonderful holiday with your family and loved ones, filled with love, joy and good food. I had a really lovely Christmas, here are just a few pictures about the holiday mood, from the win Christmas fair in Budapest and little details from our family Christmas Eve.

Remélem jól teltek az ünnepek a családotokkal és szeretteitekkel, tele szeretettel, boldogsággal és finom ételekkel. Nekem nagyon kellemes karácsonyom volt és ezzel a pár képpel szeretném megmutatni nektek az ünnepek előtti hangulatot és készülődést, a budapesti karácsonyi vásárt, illetve kevés részletet a mi családi szentesténkből. The main difference between christmas fairs at home and elsewhere: the food / A legnagyobb különbség az itthoni és a külföldi karácsonyi vásárok között: a kajaChristmas fair at Budapest Basilica / Karácsonyi vásár a budapesti Bazilikánál

Our Christmas tree / A mi karácsonyfánk

Traditional Christmas Eve dinner / Hagyományos vacsora Szentestén

Cookies, made by me / Sütik, amiket én csináltam

2013. december 24., kedd

Dreaming of a white Christmas


I wish all of my lovely readers a merry and joyful Christmas time with their loved ones! Let these days be all about love and family. This pictures was taken lats year, sadly this year the weather is like in spring, but Christmas is in our hearts, not in the snow, neither in the presents. Happy Holidays! :)

Szeretnék minden kedves olvasómnak nagyon boldog és békés Karácsonyi ünnepeket kívánni! Szóljon ez a néhány nap a szeretetről és a családról. Ez a kép még tavaly készült, sajnos idén az idő inkább tavaszi, de a karácsony a szívünkben van, se nem a hóban, se nem az ajándékokban. Boldog Karácsonyt! :)

2013. december 22., vasárnap

Holiday outfit inspo

A little while ago I showed you some holiday outfit ideas, I made on Polyvore and now here are some outfits ideas from bloggers I like. This time I collected a lot of glitter, statement pieces, gold, silver, white and black. I hope you get inspired!

Nemrég mutattam nektek néhány ünnepi öltözék ötletet, amiket Polyvoreon készítettem, most pedig néhány számomra inspiráló blogger szettjét mutatom be. Ez alkalommal sok csillogó flittert, aranyat, ezüstöt és fehéret  illetve feketét használtam. Remélem inspirálódtok tőle!
(Sources: Lovely Pepa, Seams for desire, The Blonde Salad, Stockholm Streetstyle, tumblr,
Mariannan, Walk in Wonderland, Wendy's Lookbook, 5 inches up)

Follow on Bloglovin