2014. június 6., péntek

Food Friday #8

Filled eggplants / Töltött padlizsán


Ingredients:
2 eggplants
300g minced meat
Vegetable mix
Tomato sauce
2 onion
2 cloves of garlic
Salt, pepper, Italian spice-mix
Cheese

Hozzávalók:
2 padlizsán
300g darált hús
zöldség mix
paradicsomszósz
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, olasz fűszermix
sajt


Step by step:

First I cut the onion into small pieces and fried it on a few oil. When it got "glassy", I added the minced meat.  I salted it and roasted well from every side and after that I left it to boil under cover in its own juice about 15 minutes long. If it doesn’t have enough juice, feel free to pour some water in it. While the meat gets ready, I washed the eggplant, cut it into two pieces and with a spoon I removed the inside. When the oven reached the 200 degrees heat I put the eggplants for about 20 minutes in it.

Lépésről lépésre:

Először apróra vágtam a hagymát, kevés olajon megpirítottam és amikor „üveges” lett, beletettem a darált húst. Ezt megsóztam, majd miután jól átforgatva megpirítottam , hagytam párolódni a saját levében fedő alatt, körülbelül 15 percet. Ha nem enged elég levet, adjatok nyugodtan hozzá egy kis vizet. Miközben készült a hús megmostam a padlizsánt, félbevágtam és egy kanál segítségévek kivájtam a belsejét. Amikor a sütő felmelegedett 200 fokra betettem a padlizsánt körülbelül 20 percre sülni. 


Meanwhile, when the meat is almost ready add the chosen vegetables in the pan (I chose a frozen Mexican mix) and simmer it a little more. When the vegetables are slightly fried, pour the tomato sauce to the mix and spice is with salt, pepper, chopped garlic and I also used an Italian spice-mix and let it seethe, to allow the flavors to touch.

Közben a húshoz, ha már szinte teljesen átsült, öntsétek hozzá a zöldségeket ízlés szerint (én egy vegyes mexicói mixet válaszottam), majd süssétek így egy kicsit tovább. Ha a zöldségek is kicsit átsültek, öntsétek bele a paradicsomszószt és fűszerezzétek sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával, valamint én egy olasz fűszermixet is használtam, majd főzzétek  tovább, hogy az ízek összeérjenek. 


If the eggplants are baked, you need to fill them with your meat sauce and put it back in the oven for another 10 minutes. When it is ready grate cheese on the top and you can serve it now. I often prepare it with zucchini; this is also a great favorite of the summer. The filling, which I made, was too much, so the next day I cooked gnocchi and served the meat-sauce with that. Enjoy your meal!

Ha a padlizsán megsült, töltsétek meg a töltelékkel és tegyétek vissza a sütőbe még 10 percre. Ha kész van, reszeljetek rá sajtos és lehet is tálalni. Gyakran készítek hasonlót cukkínivel is, az is nagy kedvenc a nyáron. A töltelék, amit készítettem egy kicsit sokra sikerült, úgyhogy másnap gnocchit főztem hozzá és azzal tálaltam.  Jó étvágyat! 


I hope you liked this easy summer recipe! Have a nice weekend! / Remélem tetszett nektek ez a könnyed nyári recept! Szép hétvégét!