2014. február 28., péntek

Food Friday #1
A few weeks ago me and my sister went to the Király street in Budapest and stopped by a vintage clothing fair , which we usually never do, but luckily we did this time, because next to the many clothes we found a little table full with homemade chocolates. We tasted every flavour and they were all delicious, but we only bought two: chestnut - cherry - dark chocolate and cookies - dark chocolate. I don't know if this fair is still there or not, but if you're nearby, you should definitely check it out.

Pár hete a nővéremmel Budapesten a Király utcában sétáltunk, mikor benéztünk egy vintage ruhavásárra, amit általában soha nem teszünk, de szerencsére most megtettük, mert a sok ruha között az egyik stand tele volt házi készítésű csokikkal. Mindegyik fajtát megkóstoltuk és nagyon finom volt mindegyik, de csak kettőt vettünk: gesztenyés - konyakmeggyes étcsokit és házikekszes étcsokit. Nem tudom, hogy még ott van-e ez a vásár, de ha a közelben jártok, mindenképpen nézzétek meg.

2014. február 26., szerda

Interior Inspiration #1

I'm thinking of making a huge, inspirational picture on my wall and while I'm getting some ideas I though I'm gonna share it with you. If you would like to see more interior design posts, just tell me, I would love to share them with you, because it's one of my big passions besides fashion and traveling. Have a nice day! Xoxo

Azt tervezem, hogy egy nagy inspiráló képet készítek a falra és gondoltam megosztom veletek is amiket találtam miközben ötleteket gyűjtöttem. Ha máskor is szeretnétek lakás designnal kapcsolatos bejegyzéseket látni, akkor szívesen csinálok majd, mert a divat és az utazás mellett az ez az egyik nagy szenvedélyem. Legyen szép napotok! Puszi(Source: Victoria Törnegren, Passion for Fashion, Pinterest)

2014. február 24., hétfő

Il Bacio di Stile


Barbara Palvin became the new face of the il Bacio di Stile. It is a store with luxury brands, in Budapest on the Andrassy street. The elegance of Barbi suits perfectly to the image of the store, with her girly charm they created an Alice in Wonderland athmosphere. The combination of lace, satin and feminine cuts with a room full of blooming flowers and white bunnies, totally got me. The store windows for the spring collection will be also blooming. The models on the photos wore pieces from Chloé, Salvatore Ferragamo, Valentino and Valentino Red.

Palvin Barbi lett az il Bacio di Stile új kampányarca, ezzel váltva Mihalik Enikőt. Ki mást is kérhettek volna fel az Andrássy úton lévő luxuáruház új arcának, mint a nemzetközileg talán legelismertebb magyar modellt. Barbi az eleganciájával tökéletesen illik az áruház imidzséhez, kislányos bájával az Alíz Csodaországban hangulatát idéző reklámot készítettek. Ahogyan a csipkét, a szatént és a nőies szabásvonalakat virágokkal és nyuszikkal vették körbe, engem teljesen levettek a lábamról. A tavaszi kirakatok is majd virágba borulnak. A képeken a modellek Chloé, Salvatore Ferragamo, Valentino és Valentino Red darabokat viselnek. 
2014. február 21., péntek

Graffiti

Coat: Mayo Chix, Vest: Hugo Boss, Jeans: New Yorker, Shirt: Reserved, 
Shoes: Adidas, Bag: Guess, Beanie: Barts, Scarf: S.Oliver, Necklace: Stradivarius

One of my friends had a housewarming party and we made some graffities in there, before the reconditioning of the flat. I wore my favorite Hugo Boss denim vest with light lemon shirt and dressed it down with a boyfriend jeans and sneakers. Because of the cold I also needed a warm coat with knitted beanie and scarf. Have a nice weekend! Xoxo

Egyik barátom lakásavató buliján dobtuk fel a hangulatot és az üres fehér falakat egy kis graffitivel, a felújítás előtt. Aznap a kedvenc Hugo Boss farmermellényem és citromsárga ingem viseltem, amit boyfriend nadrággal és sportcipővel tettem lazábbá. Mivel hideg volt ezért egy kék pufidzsekit, valamint kötött sapkát és sálat is húztam. Legyen szép hétvégétek! Puszi

2014. február 20., csütörtök

Sneak PeekHere is a little sneak peek from tomorrows outfit post! Have a nice day! Xoxo 

Egy kis ízelítő a holnapi outtfit bejegyzésből! Addig is legyen szép napotok! Puszi

2014. február 18., kedd

Lazy denim days


In the first set I matched a ripped boyfriend jeans with a basic white button down shirt and gold sequined oxfords. I added a metallic tote bag, gold and silver jewelries. This set is a good example for effortless chic and casual chic, comfy and pretty at the same time.

Az első szettben a szaggatott boyfriend nadrághoz egy fehér inget és arany flitteres oxford cipőt párosítottam. A szetthez hozzáadtam még egy metálfényű táskát, valamint arany és ezüst ékszereket. Ez a szett egy jó példa az erőltetés nélküli sikkre és a hétköznapi sikkre, egyszerre kényelmes és csinos.


In the second set I used a little colorblock and geometric print. I matched the skinny jeans with pink ballet flats and blue, pink and red striped sweater. It's a good choice for a lazy sunday.

A második szettben a színeken és a geometrikus mintán van a hangsúly. A szűk farmerhoz pink balerina cipőket, valamint kék-pink és piros csíkos kardigánt választottam. Ez egy jó választás lehet egy laza vasárnapra.


In the next set I chose a skinny, ripped jeans and matched it with a grey tank top and a funny printed button up shirt, if you wear it unbuttoned it's cool, if buttoned up it's a little bit more sohpisticated. I added a big red bag, studded ankle boots, knitted colorful beanie and a colorful statement necklace. 

A következő szetthez egy szaggatott, szűk farmert választottam, amit szürke trikóval és mintás inggel párosítottam, az inget kigombolva ajánlom, úgy lazább, begombolva egy fokkal csinosabb. Kiegészítőként egy nagy piros táskát, szegecses bokacsizmát, színes kötött sapkát és színes nagy nyakláncot használtam.


In the last set I chose a cropped jeans and matched it with an oversized top and a leather jacket with faux fur collar. As accessories I used red studded ankle boots, black studded clutch and statement jewelry. 

Az utolsó szettben a rövidebbre vágott farmert egy oversized toppal és szőrmegalléros bőrdzsekivel párosítottam. Kiegészítőknek piros szegecses bokacsizmát, fekete szegecses clutchot és feltűnő ékszereket választottam.

2014. február 17., hétfő

New in

Sneakers: Adidas, Boyfriend jeans: New Yorker, Rings: H&M

These are my latest purchases. A ripped boyfriend jeans is on the top of my wishlist for a long time now, but couldn't find the perfect one yet and found it accidentally when I was searching for a cozy knitted sweater, which I haven't bought. The sneakers were a love at first sight, although I went to buy some boots. Soon you're gonna see an outfit post with them.

A legutóbbi szerzeményeim. Egy szaggatott boyfriend nadrág már régóta a kívánságlistám élén van, de eddig még nem találtam meg az igazit és most is csak véletlenül, amikor éppen egy kötött pulcsit kerestem, amit persze nem vettem. A cipőbe első látásra beleszerettem, annak ellenére, hogy csizmát akartam venni. Hamarosan láthattok majd velük outfit bejegyzést.

2014. február 15., szombat

F/W 14 Favorites

My favorites from the Fashion Week's F/W 14 collections / A kedvenceim a divathét '14-es őszi/téli kollekcióiból

Nanushka
neutral colors with a touch of pastel pink, huge collars, district lines, tough and romantic at once / semleges színek egy kis pasztel pinkkel megfűszerezve, nagy gallérok és határozott vonalak, erős és romantikus egyszerre

Marc Jacobs
everything that is pastel and soft, simple cuts, see-through material, so sexy/
minden ami pasztel és lágy, egyszerű szabásvonalak, áttetsző anyagok, annyira szexi

DKNY
feminine and sporty, geometric prints / nőies és sportos, geometrikus minták

Tommy Hilfiger
countryside vibe, tartan suits, so cozy / vidéki stílus, kockás szettek, annyira kényelmes

Tory Burch
knee high socks and boots, embellished and printed dresses / térd fölé érő harisnyák és csizmák, díszített és mintás ruhák

Oscar de la Renta
floral prints and lace details, feminine cuts, so romantic / virág minták és csipke részletek, nőies szabás, annyira romantikus

Hugo Boss
masculine cut, leather details, but still sensual / férfias szabásvonalak, bőr részletek, de mégis érzéki

Timo Weiland
geometric prints, simple and distict cuts / geometrikus minták, egyszerű és határozott vonalak

Michael Kors
faux fur and lace detailed items, sensual after all / műszőrme és csipke részletek, összességében érzéki

Diesel Black Gold
black and white, so many leather and love the shape of the blazers, coats / fekete és fehér, sok-sok bőr és imádom a blézerek, kabátok szabását

All Saints
no colors, no embellishments, district lines and leather details / semmi szín, semmi dísz, határozott vonalak és bőr részletek

Honor
huge floral prints, feminine shapes, total romance / nagy virág minták, nőies formák, teljes romantika

3.1 Philip Lim
geometric prints, soft materials, striking waist / geometrikus minták, lágy anyagok és a derék kiemelése

Tibi
if you would like to steal from a magicians wardrobe / ha ki szertenéd fosztani egy bűvész ruhatárát

Karen Walker
school girl inspired outfits and the best coats of the season / iskolás lányok által ihletett szettek és a szezon legjobb kabátjai

Dion Lee
the most interesting cuts and feminine shapes / a legérdekesebb kivágások, vonalak és nőies szabás

Rebecca Minkoff
metallics with leather and pastels with soft materials / metál fény bőrrel valamint pasztel színek lágy anyagokból

Elisabeth and James
masculine cutted suits and coats / férfias szabású öltönyök és kabátok


(Photos from Nanushka.hu, WhoWhatWear and Style.com, edited by me)