2014. március 31., hétfő

Shorts and shirts

(Sources: Frida Grahn, Victoria Törnegren, Sincerely Jules, The Blonde Salad, Nany's Klozet, 
Caroline Roxy, Kayture, Sea of Shoes, Camille over the Rainbow)

2014. március 28., péntek

Food Friday #3


Italien Dinner - Pasta con spinaci e gamberoni / Olasz vacsora - Tészta spenóttal és garnélarákkal


Ingridients: 
- chili and tomato pasta
- 1 lemon
- 250g gamberoni/shrimps
- 100g baby spinach
- 3 cloves of garlic
- olive oil
- 1dl dry white wine (Danubiana Kft - Irsai Olivér : this is a traditional Hungarian grape variety)
- salt, pepper
- parmigiano

Hozzávalók:
- chilis paradicsomos tészta
- 1 citrom
- 250g garnélarák
- 100g bébispenót
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 1dl száraz fehér bor (Danubiana Kft.- Irsai Olivér)
- bors, só
- parmezán sajt


Step 1.
Start heating water for the pasta, while preparing the sauce. Pour some oil in the pan and put the chopped garlic in it. Fry it and then add the shrimps. Fry the gamberoni until two sides get red, then add the white wine, juice of a lemon, flavour it with salt and pepper. Heat it under cover on medium heat for 5 minutes.

1. lépés
Forraljunk vizet a tésztának, miközben elkezdjük készíteni a szószt. Öntsünk egy kevés olajat a serpenyőbe, tegyük bele az apróra vágott fokhagymát, pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a garnélarákokat. A rákok mind a két oldalát süssük addig amíg rózsaszín nem lesz, ezután öntsük hozzá a fehér bort, egy citrom levét, ízesítsük borssal, sóval , majd fedő alatt közepes hőfokon pároljuk még körülbelül 5 percig. 


Step 2.
Sprinkle a little salt into the boiling water and begin to cook the pasta. Add to the steamed crab the already washed baby spinach, turn it over and when the spinach is a bit collapsed the sauce is ready. I love my pasta "Italian style and crispy" , so the cooking time 8 minutes is just enough. 

2. lépés
A forró vízbe szórjunk egy kis sót, és kezdjük el főzni a tésztát. A párolt rákokhoz adjuk hozzá a már megmosott bébi spenótot, forgassuk át és ha kicsit összeesett a spenót kész is van a szószunk. Én "olaszosan, roppanósan" szeretem a tésztát, úgyhogy a 8 perc főzési idő bőven elég. 


Step 3.
Strain the pasta and serve it with the sauce. In the end, hint a little grated parmesan over the top. Beside the meal, I drank the white wine, I used in the cooking.

3. lépés
Szűrjük le a tésztát és tálaljuk a szósszal. A végén egy kis parmezánt reszeltem a tetejére és a főzéshez is használt fehér bort kortyolgattam mellé.

Buon Apetito!

2014. március 25., kedd

La vie en rose

Top: Peek & Cloppenburg, Pants: Retro, Heels: Humanic, Scarf: vintage, Shades: Ray Ban

I was always amazed by the french culture, especially the style of french women, the effortless chic, the confident, elegant and unique style. They don't overdo anything, they don't stress, if other people like their outfit or not, the most important is that they are feeling great in their body and show it in their clothing. The vintage scarf is what reminded me a bit of the french fashion. The base outfit was the pastel pink satin pants with white lace top, I spiced it up with the snakeskin high heels and floral printed scarf.

Mindig is csodálattal töltött el a francia kultúra és azon belül is, első helyen a francia nők stílusa, az effortless chic, az a magabiztos, egyedi stílus és erőlködésmentes elegancia. Nem esnek túlzásokba, nem aggodalmaskodnak, hogy tetszik-e másoknak a kinézetük, a legfontosabb, hogy jól érezzék magukat a bőrükben és ezt az öltözködésükkel ki is fejezik. A vintage sál miatt a emlékeztetett a szettem egy kicsit a francia nők stílusára. Az alapszett egy világos rózsaszín szatén nadrágból és egy fehér csipke felsőből áll, amit feldobtam színes mintás darabokkal, mint a kígyóbőr magassarkú és a virágmintás sál. 


2014. március 24., hétfő

Trés Parisian
A few essential pieces of the french effortless chic / Néhány elengedhetetlen kelléke a francia efforless chicnek:


(Sources: Bartabac, Style Scrapbook, Kayture, Lovely Pepa, Lisa Olsson, Viva Luxury, tumblr)

2014. március 23., vasárnap

Interior Inspiration #2

This time I'm showing you some ideas to use my new favorite color combination, black and white with gold, at home.

Most néhány ötletet mutatok nektek az új kedvenc színkombinációm, a fekete-fehér és arany, használatára otthon.(Source of the photos: Pinteres and sealoe)