2014. június 29., vasárnap

Concrete Jungle


Photographer: Eszter Makai
Model: Letti (Németh Nikolett)
Styling: Enikő Schmidt

The outfit:
Skirt: Bershka, Top: H&M, Necklace: Stradivarius, Bracelet: Souvenir from Turkey

Recently I told you about a shooting where I was working behind the cameras, as stylist. The concept was a minimal, summer look. I chose for the model a cobalt blue maxi skirt, which has opening in both sides and a black top with sheer ruffles on the sides. Added to them a pair of simple, black flat sandals and on half of the pictures the model is wearing a big and colorful statement necklace. On the other half she has black pearl earrings on and a thin Nazar (Eyes of Allah) bracelet. The modern stonewalls as background and the sparkling sunlight makes you feel the summer heat on your skin, just while looking at the pictures. We see a metropolitan woman on the pictures, who is stuck in the concrete jungle and even the swelter or any other environmental factors cannot stop her from taking over control, in style.

Nemrég írtam nektek egy fotózásról, ahol stylistként dolgoztam. Akkor még csak werk fotókat mutattam, de most elhoztam nektek a kész képeket. A koncepció egy nyári, minimál stílusú szett volt. A modelre egy két oldalt felsliccelt, királykék maxi szoknyát és egy fekete, oldalt fodros felsőt adtam, hozzá pedig fekete, vékony pántos és lapostalpú szandált. A képek egy részén egy nagy és színes nyakláncot is viselt, a többin pedig csak fekete gyöngy fülbevaló és egy vékony Nazar (Allah szeme) karkötő volt rajta. A modern kőfal háttérrel és a szikrázó napsütéssel, már csak a képeket elnézve is érződik a nyári hőség a beton dzsungelben. Egy nagyvárosi nőt látunk magunk előtt, akit nem zavar se a meleg, se más környezeti tényező abban, hogy stílusosan átvegye az uralmat.
2014. június 27., péntek

Food Friday #9

Creamy salmon on rösti bed / Tejszínes lazac rösztiágyon


Ingridients:
One half eggplant
250 g salmon filet
25 g butter
Olive oil
200 ml cooking cream
1 dl white wine (I recommend dry wines)
6 slice rösti potato / hash brown ( I chose quick-frozen ones but it's easy to make them at home)

Hozzávalók: 
Egy fél padlizsán 
250 g lazacfilé 
25 g vaj 
olivaolaj 
200 ml főzőtejszín 
1 dl fehér bor (én a szárazat javaslom)
6 db rösztiburgonya (Én gyorsfagyasztottat választottam, mert kéznél volt, de home-made is könnyen elkészíthető)
kakukkfű, majoranna, só, feketebors, fokhagyma 
Step by step:

Step 1: Peel the eggplants and straight-cut it to half. If it's done spice them. Then pull the salmon's scale off and cut it half. Spice it and give it a tablespoon of olive oil.

Step 2: Start boling the butter and add the salmons. In a seperate dish start stewing the eggplants with a little bit butter and some water (like 0,5 dl). We start boling some oil in a third stewpan for the hash browns. The eggplants get a topper. The salmons need to be twirled often. We start roasting the hash browns, they are also often-twirled ones. 

Lépésről lépésre:

1. lépés: A padlizsánt meghámozzuk és hosszában felszeljük. Sózzuk, borsozzuk, szárított kakukkfűvel megszórjuk, majd félretesszük. A lazacről lehúzzuk a bőrt, két szeletre vágjuk, majd megfűszerezzük és állni hagyjuk egy picit egy evőkanál olivaolajban.

2. lépés: A vajat egy serpenyőben forralni kezdjük, majd hozzáadjuk a lazacfilét. Egy külön edényben párolni kezdjük a cukkinit egy fél pohár víz és egy evőkanál vaj segítségével. Egy harmadik serpenyőbe pedig olajat kezdünk forralni a rösztinek. A  padlizsánra fedőt teszünk. A lazacokat sűrűn forgatjuk, és közben a harmadik serpenyőbe berakjuk sülni a rösztiket, sűrűn forgatjuk őket.


Step 3: We add the cooking cream and the wine to the almost-roasted salmons and often stir them. Meanwhile the hash browns getting done just like the eggplants. Take out the hash browns and the eggplants. Stir the salmons for 2-3 minutes.

3. lépés: A már átsülni kezdő lazachoz hozzáadjuk a tejszínt és a bort, majd kavargatjuk. Közben a röszti lassan elkészül, valamint a padlizsánra is ránézünk. Kivesszük a rösztiket és a padlizsánt, majd még 2-3 percig kavargatjuk a lazacot.Step 4: The serving: Put 3 hash browns to the plate, they'll be underneath. Put a piece of salmon on the hashbrowns with sauce. An eggplant will be on the top with more sauce.

4. lépés: A tálalás: alulra 3 röszti, rá az egyik szelet lazac, szósz és a tetejére a padlizsán, majd arra is egy kis szósz.


I hope you liked this healthy menu! Enjoy your meal and your weekend! Xoxo

Remélem kedvet kaptatok ehhez a kicsit diétás, de abszolút egészséges menühöz! Jó étvágyat és jó hétvégét!

2014. június 23., hétfő

Behind the scenes

Photographer: Eszter Makai
Model: Letti (Németh Nikolett)
Styling: Enikő Schmidt
Skirt: Bershka, Top: H&M

Exceptionally I am not on these photos, because in the last shooting I was working behind the cameras, as stylist. I was really glad on the request and I said immediately yes. The concept was a minimal, summer look. From the many ideas, I choose a cobalt blue maxi skirt, which has opening in both sides and a black top with sheer ruffles on the sides. Added to them a pair of simple, flat sandals and on half of the pictures the model is wearing a big and colorful statement necklace. On the other half she has black pearl earrings on and a thin Nazar (Eyes of Allah) bracelet. I brought to you two behind the scenes photos I made during the shooting, but of course I'm gonna show you the result, when it's done. So stay tuned for the real photos! More shootings are already planned, where I'm gonna be the stylist again, therefore you can count on more posts like this.

Kivételesen nem én vagyok a képeken, ugyanis a legutóbbi fotózáson a kamera másik oldalán dolgoztam, mint stylist. Nagyon örültem a felkérésnek és természetesen azonnal igent mondtam. A koncepció egy nyári, minimál stílusú szett volt. Sok ötlet közül egy két oldalt felsliccelt, királykék maxi szoknyát és egy fekete, oldalt fodros felsőt választottam, hozzá pedig fekete, vékony pántos és lapostalpú szandált. A képek egy részén egy nagy és színes nyakláncot is viselt a modell, a többin pedig csak fekete gyöngy fülbevaló és egy vékony Nazar (Allah szeme) karkötő volt rajta. Hoztam nektek két werk fotót, amit a fotózás közben készítettem, de természetesen megmutatom a végeredményt is, úgyhogy majd nézzetek vissza az elkészült képekért! További fotózások is tervben vannak, amiken én leszek a stylist, ezért a továbbiakban még több ilyen jellegű bejegyzésre számíthattok.


2014. június 20., péntek

Only Girl

Dress: Pepe Jeans London, Blazer: Stradivarius, Clutch: Guess, Flats: Primark, 
Watch: Betsey Johnson, Hair accessory and Bracelet: Claire's

(At first I need to make things clear, that this tracks are out of order for years, I wouldn't step on them if they were dangerous and I'm not encouraging anyone to do that.)
Here I show you an example, how I wear the all-white look with a pop of color: A white mini-dress is a basic piece of the summer wardrobe, because regardless of style it is a chic and light set even in the summer heat. When it gets a bit chillier you can put for example a baby-blue blazer on, as I did, for a pop of color in the almost all-white look. I mixed some different styles, since the dress looks like a tennis dress, the striped ballet flats have a nautical style and with the white flowers in my hair I also added a little bohemian vibe to the set. 

(Először is szeretném tisztázni, hogy ezeket a síneket már évek óta kivonták a forgalomból, ha veszélyes lett volna nem mentem volna rájuk és nem is bátorítok erre senkit.)
Most nézzünk egy példát, hogy én hogyan viselem a teljesen fehér szettet: egy kis plusz színnel. Egy fehér miniruha alapdarabja a nyári ruhatárunknak, mert stílustól függetlenül csinos és könnyed viselet még a nyári hőségben is. Ha kicsit hűvsebbre fordul az idő, felkaphatsz hozzá például egy baba-kék blézert, ahogy én tettem , hogy kis színt vigyek a majdnem teljesen fehér szettbe. Kicsit kevertem a stílusokat, ugyanis a fehér miniruha olyan mint egy tenisz ruha, hozzá a tengerész stílusú csíkos-masnis balerina cipőt választottam és a virágokkal a hajamban még egy kis bohém stílust is csempésztem az összeállításba.
Want you to make me feel like I'm the only girl in the world
Like I'm the only one you'll ever love
Like I'm the only one who knows your heart
Like I'm the only one that's in command2014. június 17., kedd

All white

All white outfits are perfect for summer, because they're easy and fresh, chic and eye-catching without trying too hard. These are nicer in the summertime, because white dresses look better on you if you're a little bit tanned already. Here are some inspirations for one of the biggest trends of the summer: all white and all white with a pop of color.
The color white means purity, innocence, wholeness and completion. It is the symbol of new beginnings, is the color of protection and encouragement, gives hope and calm. Too much white can be cold, empty, isolated, but if you wear it in the right way it’s always a hit. 

Egy teljesen fehér összeállítás tökéletes választás nyáron, mert könnyed és friss, valamint sikkes és feltűnő, mindez erőlködés nélkül. Azért is inkább nyáron ajánlatosak, mert a fehér ruhák jobban mutatnak rajtad, ha már kicsit napbarnított a bőröd. Most következzen egy kis inspiráció a nyár egyik legnagyobb trendjéhez a “csupa fehérhez”, valamint a “teljesen fehér és egy kis plusz színhez”. 
A fehér szín tisztaságot, ártatlanságot, teljességet, beteljesedést jelent. Az újrakezdést szimbolizálja, a védelem és a bátorítás színe, reményt és nyugalmat ad. Azonban a túl sok fehér hideg, üres és elszigetelt érzetet kelthet, de ha a megfelelő módon viseljük, csak siker lehet.

All white / Csupa fehér


Let's start with the all white outfits, which can be not only elegant, but sporty too, it depends on the combination of the pieces, and the material they were made of.

Kezdjük a teljesen fehér összeálításokkal, melyek nemcsak elegánsak, de sportosak is lehetnek, az eredmény függ attól, hogy hogyan kombináljuk az egyes darabokat, valamint, hogy ezek milyen anyagból készültek. 


Here are more ideas for the first theme; these are sporty suits, one with long pants and the other with shorts. 

Itt van még több ötlet az előbbi  témához, csak sportos kösztümök rövid és hosszú nadrággal.


Although, if you're not comfortable with this trend enough, you should start with a white summer dress at first and these hot summer days you don't need to put anything on it. Go easy on jewelry, because the dress should be in the highlight.

Ám, ha még csak ismerkedsz ezzel a divattal, akkor próbálkozz egy fehér nyári ruhával, amihez ilyen melegben nem is kell semmi mást húznod. A kiegészítőket ne vidd túlzásba, mert a hangsúly a ruhán van.


The other solution, if you're not really familiar with this trend, are the pantsuits. They're living their renaissance this summer. In one of these pictures it's accessorized with black, which make the outfit even more elegant. 

Egy másik megoldás, ha még egy kicsit idegenkedsz, ettől a trendtől, az overálok, amik ezen a nyáron reneszánszukat élik. Az egyik képen fekete kiegészítőkkel van kombinálva, ami még elgánsabb megejelenést kölcsönöz a szettnek. 


If you choose a full skirt, I’m sure you will be the center of attention.

Ha hosszú szoknyát választasz, garantáltan a figyelem középpontjába kerülsz majd.


These sets are also an example, that a white outfit could have many vibes, like here: a safari vibe, all depends on the accessories.
Another big trend of the season are crop tops, you can wear it simply with high waist shorts, skirt or for an elegant look with a suit. 

Ezek az összeállítások jó példák arra, hogy egy teljesen fehér szettnek is lehet sokféle hangulata, mint itt a szafari stílusa , minden a kiegészítőkön múlik.
Egy másik nagy trendje ennek a szezonnak a haspóló, amit viselhetsz csak egy magasderekú rövidnadrággal, szoknáyval vagy egy elegánsabb eseményhez kosztümmel. 

Pop of color / Egy kis plusz szín


The classiest choice for the white with a pop of color is black, it can appear only on the shoes and bag, or just on the jacket, but it can be just the print on one of the pieces. The point is to break the all white look, but still remain monochrome.

A legklasszikusabb választás a kiegészítő színek terén a fekete, jelenjen meg az a cipő-táska kombinációban, vagy csak a kabát színében, vagy akár csak valamelyik darab mintájában is. A lényeg, hogy egy kicsit megtörje a nagy fehérséget, de a szett továbbra is monokróm maradjon.


If you choose brown for your extra color, the set will be really neutral and much more natural, also this way you can offset, that you're not tanned enough. Animal prints can be a good accessory for an all white look.

Ha a barnát választod plusz színnek, még mindig neutrális marad a szett, de sokkal természetközelibb hatást érhetünk el vele és így ellensúlyozhatod, ha nem sikerült még annyira lebarnulnod. Az állatminta is nagyon jó kiegészítője lehet egy teljesen fehér összeállításnak.


The easiest way for a pop of color is a colorful bag to the all white outfit.

A legegyszerűbb módja egy kis plusz szín bevitelének a teljesen fehér összeállításhoz, ha egy színes táskát viselsz.


Another easy way for the pop of color are the colorful blazers, my favorites are the pastel ones. Pastel and white together have a really soft touch.

Egy másik egyszerű módja a kiegészítő színnek, ha színes blézert húzol a fehér összeállításhoz, az én kedvenceim a pasztel színűek. A pasztel és a fehér nagyon lágy hatást keltenek együtt.


I love to wear nautical outfits in the summer and if you add a bit blue to the white look, you get a nautical style set, that makes you feel like you're at the sea.

Szeretek nyáron tengerész stílusú szetteket viselni és ha a teljesen fehér összeállításhoz egy kis kéket adsz, akkor máris úgy érezheted magad, mintha a tenger közelében lennél.


If you add gold or coral to the all white outfit, you get a really fresh and vivid summer look.

Ha a teljesen fehér szettedhez, arany vagy korall színt adsz, egy igazán friss és üde nyári összeállítást kapsz.


My last advice is that you can not only think in one color when adding something plus, you can search for some prints too, but I only suggest one, to keep the all white vibe.

Az utolsó tanácsom, ha egy kis plusz színt szeretnél hozzáadni a teljesen fehér összeállításhoz, ne csak egy színben gondolkodj, hanem keresgélj a  minták között, de csak egyzserre csak egyféle mintát ajánlok, hogy mégis megmaradjon a csupa fehér hatás.

Which one was your favorite? / Melyik volt a kedvencetek?

2014. június 12., csütörtök

Football World Cup

Yaayy, the Football World Cup starts today. I won't even ask my male readers, because it's pretty obvious, but I really hope, that I have some football lovers among my female readers. I love football for a long time now and I follow the championships and cups during the year, but I always get excited when the European or World Cup comes. That's why I have collected through the years tops and T-shirts, flag, garland and many other things for cheering. If you're just as delirious as I am about the World Cup, that starts today, you'll be probably glad to see this post, because I created three special outfits only for this occasion. My favorite team is Germany (Hungary is not participating), that's why I matched the colors of the German flag with each other, but you can just replace them with the colors of your favorite country. I hope you get ideas and inspiration from these sets, on what to wear for watching the games! Have fun watching the games and let the better win!

A férfi olvasóimtól meg sem kérdezem, mert egyértelmű, de azért remélem, hogy a női olvasóim között is sok focirajongó van. Én már régóta szeretem a focit, év közben is figyelemmel kísérem a különböző bajnokságokat és kupákat, de az Európa - és világbajnokság mindig teljesen lázba hoznak. Így már az évek során sikerült sok mindent begyűjtenem, pólókat, zászlót, virágfüzért és más apróságokat a szurkoláshoz. Ha már ti is annyira izgatottan várjátok a ma kezdődő foci világbajnokságot, mint én, akkor biztosan örülni fogtok ennek a bejegyzésnek, mert három különleges szettet állítottam össze erre az eseményre, amikben majd a meccseket fogom nézni. Mivel az én kedvenc csapatom a német válogatott (Magyarország nem vesz részt), ezért Németország színeit kombináltam egymással, de természetesen ezt helyettesítsétek a ti kedvenc országotok színeivel. Remélem tudtok belőle inspirálódni és ötleteket gyűjteni! Mindenkinek jó meccsnézést és győzzön a jobbik!

I.

T-shirt: Adidas, Shorts: Tally Weijl, Sneakers: Adidas, Bag: Guess,
Necklace: Thomas Sabo, Watch: Betsey Johnson

The first set is a really sporty and summery outfit, with the Deutscher Fussball-Bund's (German Football Association) official t-shirt in center of attention. To the t-shirt I added yellow denim shorts and black sneakers. Just to wear the German flag from head-to-toe, I put on red sunglasses and also the charms on the necklace are yellow and red. It's an easy, comfy and loose outfit, in which you can not only cheer, but also play soccer, to show the guys, that we can do it too. You know how they say, what men can do, women can do better. :P

Az első szett egy igazi sportos, nyári összeállítás, a Deutscher Fussball-Bund (Német Labdarúgó Szövetség) hivatalos pólójával a középpontban. Hozzá egy sárga farmersortot és fekete sportcipőt húztam. Csak azért. hogy tetőtől talpig meglegyen a német zászló, piros napszemüveget vettem fel, valamint a nyaklánc medáljai is sárga és piros színűek. Ez egy egyszerű, laza és kényelmes viselet, amiben nem csak szurkolni, de akár még focizni is tudsz, hogy megmutasd a pasiknak, ez nekünk is megy. Tudod hogy tartja a mondás, amit a férfiak tudnak, a nők jobban tudják. :P


II.

Top: King Street Fashionista, Blazer: Adidas, Pants: Pimkie, Flats: Deichmann, Sunnies: Carrera

The second set is casual chic. I wore a white top, that has a German flag heart in front and in the back it says 'Mein Herz schlägt schwarz, rot, gold' (= My heart beats black, red and gold). To the top I matched white jeans and white elegant flats. It would be an all white look, but I broke it with a black blazer. You can really stand out from the sporty crowd with this pretty black and white outfit.

A második szett már jóval csinosabb kategória, de még mindig valamilyen szinten laza, úgymond casual chic. A fehér trikóhoz, amin egy német zászkós szívecske van és a hátán pedig 'Mein Herz schlägt schwarz, rot, gold' (= A szívem fekete, piros, arany színekben dobog) felirat, egy fehér farmert és fehér hegyes orrú balerina cipőt választottam. Így az összeállítás teljesen fehér lenne, de megtörtem a fekete pamut zakóval. A fekete-fehér csinos ruhával egyszerűen kitűnhetsz majd a sportos tömegből.
The stranger, but really cute doggie came spontaneously on the photos. He's a really model, he really knew how to strike a pose.

A kutyus egy spontán és ismeretlen, de annál édibb statiszta a képekhez. Egy igazi kis modell, nagyon tudta, hogyan kell pózolni.


III.

Top: Amnesia, Skort: Zara, Heels: Primadonna, Rings: H&M

The last set got really elegant, but I spiced it up with the floral crown in the colors of the German flag. The black and white strapless top has Germany written on it with gold, so the style of the set was pretty obvious, I matched it with a black, asymmetric skort, high heeled sandals and gold ring-set. Because the outfit was too elegant and I haven't felt the team-spirit in it enough, I put the German colored garland as a floral crown on my head and I have the flag too. I also painted my nails to yellow and red, but separately to hands and toes. This bohemian-elegant chic set, filled with team-spirit, would be perfect for the party after the winning game. I hope we win, so we can celebrate.

Az utolsó szett igazán elegánsra sikeredett, ezért megbolondítottam a német zászló színeiben pompázó virágkoszorúval. A fekete-fehér pánt-nélküli topon Németország arannyal van felírva, ezért adta magát a stílus és fekete aszimmetrikus skorttal, magassarkú szandállal és vékony arany gyűrűkkel párosítottam. Mivel túl elegáns volt és nem éreztem eléggé a csapatszellemet a virágfüzért a hajamba raktam és előkaptam a zászlót is. Szeretném felhívni a figyelmet a sárga és piros lakkozásra is, külön a színeket a kezeken és a lábakon. Ez a csinos, de mégis csapatszellemben pompázó összeállítás tökéletes lehet egy győztes meccs utáni partira. Remélem győzünk, hogy legyen mit ünnepleni.
Which outfit was your favorite? / Melyik szett tetszett a legjobban?