Food Friday #18

augusztus 07, 2015

Zucchini staffed with shrimps pasta  / Garnélás tésztával töltött cukkini
In this heat, I personally don't want to eat meat that much, even less to stand besides the hot oven for a long time. In this case the best is some light meal with vegetables and pasta for some calories. Because it's zucchini season right now, I chose sphere-zucchini, which I filled with creamy shrimp pasta and next to that I had salad and Aperol Sprizte. If you don't know it yet, Aperol is a bitter drink, that is mixed with processo or dry white wine and soda. But let's start with the main course.

Ebben a nagy melegben én személy szerint nem kívánom annyira a húst, de azt meg pláne nem, hogy sok ideig sürgölődjek a meleg sütő mellett. Ilyenkor a legjobb valami könnyű, zöldséges és, hogy a kalóriabevitel is meglegyen, valamilyen tésztás étel. Mivel itt a cukkini-szezon, ezért a gömbcukkini mellett döntöttem, amit garnélarákos-tejszínes tésztával töltöttem meg, mellé pedig salátát és Aperol Spritze-t fogyasztottam. Ha még nem ismernétek az Aperol Spritze-t, ez egy olasz, kesernyés ital, amihez az Aperol mellé prosecco vagy száraz fehérbor és szóda kell. De most inkább kezdjük el a főételt.
Ingridients:
- zucchini, but you can use eggplant or pepper too
- spaghetti pasta
- shrimps
- Knorr Créme fraiche sauce
- vegetables

Hozzávalók:
- cukkini, de helyette használhatsz padlizsánt vagy paprikát is
- spagettitészta
- garnélarákok
- Knorr Créme fraiche szósz
- zöldségek ízlés szerint
At first, cut the zucchini in half and get out the inner part, just to have enough space to fill. Slice the inner part and start to cook it with 2,5 dl water. The amount of the water is important because of the sauce we're adding later.

Első lépésnek vágjuk félbe a cukkinit és kanállal szedjük ki a belsejét, pont annyira, hogy meg tudjuk tölteni. A kivágott belsejét aprítsuk fel kockákra, amit 2,5 dl vízzel felöntve rakjuk fel főni. A víz mennyisége a később hozzáadandó szósz miatt fontos.
Put the zucchini and the shrimps into an oiled pan and cook in the preheated 200 degrees oven for 10 minutes.

A kivájt cukkiniket a fagyasztott garnélákkal együtt rakjuk be az előre kissé olajozott aljú tepsibe és előmelegített 200 fokos sütőben 10 percig süssük.
Meanwhile put the pasta in boiling water and cook it for 8 minutes counting from the reboiling.

Eközben forrásban lévő vízbe tegyük a tésztát és újraforrástól számítva 8 percig főzzük.
About 10 minutes later add the Knorr sauce powder to the bloiling zucchini and water. Another 2 minutes while it condensates and the sauce will be ready.

Körülbelül 10 perc után adjuk hozzá a Knorr port, ami a szósz elkészítéséhez kell, a főtt cukkini darabokhoz és vízhez. További két perc míg összesűrűsödik és kész is a mártás.
While the parts of the main course are getting ready, slice up the ingridients of the salad: tomato, pepper, onions, cucumber and I used jiaogulan too. The last one helps the metabolism, the demolition of fat and has an immune-boosting effect. It tastes like cucumber. Becasue of it's good effects I put it in my salad or in my water often.

Míg a főétel alkotórészei készülnek, addig vágjuk fel a salátának való paradicsomot, paprikát, hagymát, uborkát és én jiaogulant is hozzáadtam. Az utóbbi segíti az anyagcserét, zsírok lebontását és immunerősítő hatása van, az íze az uborkáéhoz hasonlít. Jótékony hatása miatt én gyakran teszem salátába vagy vízbe ízesítésként.
As salad-dressing I used Knorr Pepper-Kräuter and added 3 tablespoon water and 3 tablespoon extra virgin olive oil to it.

Salátaöntetnek egy Knorr "Paprika-Kräuter" alapot használtam, amit 3 evőkanál vízzel és 3 evőkanál extra szűz olívaolajjal kell összekeverni. 
For the italian athmosphere I served the salad on funny pizza plates and then later the zucchini as well.

Az olaszos hangulatért vidám pizza tányérokra tálaltam ki a salátát, majd később a töltött cukkinit.
In the meantime the ingridients are ready. Mix the sauce with the pasta and fill the zucchini with shrimps.

Időközben elkészültek az összetevők. Keverjük össze a szószt és a tésztát, valamint töltsük meg a cukkiniket garnélarákokkal.
Fill the zucchini with pasta as well and put the leftover next to them in the pan, then put it in the oven for another 5 minutes, for the flavours to get together.

A cukkiniket töltsük meg tésztával is és a maradék tésztát tegyük mellé a tepsibe, majd további 5 percre tegyük vissza a sütőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Enjoy your meal and your weekend! / Jó étvágyat és jó hétvégét!

You Might Also Like

2 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest