2015. április 26., vasárnap

Rooftop

As soon as the good weather kicked in, we threw a friendly grill party on the rooftop of our house. I always liked to go up there, by myself or with company, because it's so calm and beautiful to see the whole town, it's even more beautiful when the sun goes down. Nice people, good food and a pretty view garantuee a great time. So it's not surprising, that in this spring we had already two rooftop grill parties and since everyone loves it, I'm sure there is gonna be more.
Altough the good weather is here, we still need layering. I wore a sporty, turtleneck dress with mint denim jacket and chose sneakers to the sporty look. I love the combination of dresses and sneakers, because they give such a cool vibe to the feminine look. The jacket and the aquarell printed scarf add a little pop of color to the set. This set is also perfect for a busy day, running around the town.
When I was searching for the denim jacket of my dreams, it took me a while to find it, because I had a very concrete vizualization. I searched for a vintage one, but with something extra and when I saw this mint jacket and the same in yellow next to each other, I knew I'm gonna take one of them with me. It is worth to wait until you found the one you imagined and this statement is valid for so much more than clothes.

Amint beköszöntött a jó idő, szerveztünk egy baráti grill partit a tetőnkön. Mindig is szerettem felmenni a tetőre, egyedül vagy társasággal, mert annyira nyugodt ott fent, gyönyörű ahogy rálátni az egész városra és még szebb, ahogy a nap lebukik a város alá. A jó társaság, finom étel és szép kilátás mellett garantált a jó hangulat. Így nem csoda, hogy ebben a tavaszi szezonban már a második grill-tető partin is túl vagyunk és amennyire élvezi mindenki, biztosan tartunk majd még többet.
Annak ellenére, hogy már itt a jó idő, még szükséges a rétegezés. Egy meleg, pamutból készült garbónyakú ruhát választottam, fölé pedig menta-zöld farmerdzsekit. Mivel a ruha sportos stílusú, így hozzá a sportcipő magától adódó volt. Szeretem a ruha-sportcipő párosítást, mert sokkal lazább stílust kölcsönöz, de mellette nőies marad a szett. A kabát és az akvarell mintás sál egy kis színt visznek, a semleges színű összeállításba. A szett tökéletes választás egy rohangálós napra.
Sok ideig tartott mire megtaláltam a tökéletes farmerdzsekit, mert viszonylag konkrét elképzelésem volt, hogy mit szeretnék. Egy vintage szabású kabátot, amiben van valami különlegesség, olyan ami nem jön velem szembe az utcán. Mikor megláttam egymás mellett a citromsárga és a menta-zöld dzsekiket, tudtam, hogy valamelyiket mindenképpen hazaviszem. Megéri kivárni, hogy megtaláld azt, amit megálmodtál magadnak és ez az állítás a ruhákon kívül még annyi mindenre igaz.
"... standing in a nice dress
Staring at the sunset
Red lips and rosy cheeks
Say you'll see me again
Even if it's just in your wildest dreams"
Dress and sneakers: Adidas
Denim jacket: S. Oliver
Bag: Guess
Scarf: Promod

2015. április 13., hétfő

Monthly Beauty #3

I can't believe how quickly March has gone by and it's already April. I had so much going on, I totally forgot about the monthly beauty post. But better later than never, I'll show you now my favorite beauty products from March.

El sem hiszem, hogy milyen hamar eltelt a március és már áprilisnál jár a naptárunk. Annyi minden történt az elmúlt hónapban, hogy teljesen kiment a fejemből a havi szépség poszt. Így ha kicsit későn is, de azért bemutatom nektek a márciusi kedvenc szépségápolási termékeimet.


Oriflame, Tender Care 
My all time favorites are these multi-purpose protecting balms. Oriflame is selling them for many years and it was love at first try. They create new ones every season, which I always try, so my apartment is filled with these little balms. This set contains caramell, vanilia, coconut and cherry aromas, but besides them, there are chocolate, almond,  the regular and the newest is rose. My absolute favorite is the vanilia and coconut flavour. It can be used very various, it's perfect for dry and injured skin, and also for lipcare. Not the last aspect, that it's really small, even more than one doesn't need much place in the bag and it's good for travelling as well.

Az örök kedvenceim a multifunkcionális, bőrvédő univerzális balzsamokat, évek óta használom ezeket. Már több éve forgalmazza az Oriflame és az első használatkor beleszerettem. Szezonálisan mindig készítenek újabb ízeket, amiket azonnal kipróbálok, úgyhogy tele van a lakásom ilyen kis apró tégelyekkel. Ebben a szettben karamell, vanília, kókusz és cseresznye aromák vannak, de ezenkívül van még csokis, mandulás, sima és a legújabb a rózsás. Az abszolút kedvencem a vaníliás és a kókuszos. Nagyon sokrétűen használható, kiszáradt és sebes bőrre, ajakápolásra is tökéletes. Ráadásul nem utolsó szempont, hogy nagyon kicsi, így a táskában egynél több sem foglal túl sok helyet, valamint utazásra is praktikus.

L'Occitane, Hand creams

The best handcream, without doubt. Although it's a bit pricey to the size, but it's worth it, because if someone has dry and damaged hands, it really helps. The light cream makes the hands soft immeditly and absorbs really quicky, doesn't leave oily feeling afterwards. The silver-blue is the regular and the pink one is cherry blossom. The regular one is 20% shea butter, besides that contains honey, almond and the great smell is because of the jasmin and ilang-ilang. The cherry blossom completes the first one with coconutoil, sunfloweroil and cherry-extract from Luberon, which gives the sweet floral-fruity smell of it.

A legjobb kézkrém, kétség nélkül. Igaz a méretéhez képest szerintem drága, de megéri, mert ha valakinek száraz és problémás bőre van, tényleg használ. Könnyed és krémes állaga azonnal puhává varázsolja a kezet és gyorsan beszívódik, nem hagy maga után zsíros érzést. Az ezüst-kék a sima változat, a rózsaszín pedig a cseresznyevirágos. Az első 20%-ban shea vajat tartalmaz, valamint mézet és mandulát, a csodás illatát a jázminnak és az ilang-ilangnak köszönheti. Antioxidáns és E vitamin tartalma táplál és segíti a dehidratált, száraz bőr gyógyulását. A cseresznye virágos az előző összetevők mellett tartalmaz még kókuszolajat, napraforgóolajat és Luberoni cseresznyekivonatot, aminek az édes virágos-gyümölcsös illatát köszönheti.

Manna, Aloevera & Lemongrass soap
I heard a lot about Manna soaps, so it was time for me to finally try it. Recently I use only traditional soaps instead of liquid soaps, because it nurtures and create a protecting layer on the skin, don't destorys it. In 2013 it got the hungarian productprice, which I now understand why. The aloe vera hidrates the skin, has bactericid effect and heals the wounds, the lemongrass has freshening, tonizing and demulcent effect. It only contains natural substances, don't includes sintetic coloring component, fragrance and preserveratives.

Sokat hallottam már a Manna szappanról így itt volt az ideje, hogy végre én is kipróbáljam. Nemrég átszoktam a folyékony szappanokról a hagyományos szappanokra, mert ápolja és védőréteget képez a kézbőrön, nem roncsolja. 2013-ban magyar termékdíjas lett, amit most már meg is értek. Az aloe vera hidratálja a bőrt, baktericid hatású és begyógyítja a sebeket, a citromfű pedig frissítő, tonizáló és gyulladáscsökkentő hatású. Csak természetes összetevőkből áll, szintetikus színezőanyagot, illatanyagokat és tartósítószert nem tartalmaz.

2015. április 7., kedd

TGFWB Outfits

If you follow me on the social media platforms, you know that I spent easter with my sister in London. We had an amazing time there. Sadly we didn't have enough time to see everything, so we're planning on going back someday. This is the reason, why I haven't posted in the last week. I'm going to talk about London and show you photos from our trip later in another post, but now I have three outfits for you from the last fashion event. In the last post I wrote about the Toni & Guy Fashion Week Budapest and I showed you what I wore, but just in a few photos. This post is just about those outfits. I mentioned how beautiful the new Várkert Bazár is and now you can see it, because it's the location of all the three looks.

Ha követtek valamilyen közösségi oldalon, akkor tudjátok, hogy a húsvétot Londonban töltöttem a nővéremmel. Csak egy hosszú hétvégét voltunk kint, de nagyon-nagyon jól éreztük magunkat. Sajnos ennyi idő alatt sok látnivalóra nem jutott időnk, ezért valamikor mindenképpen visszamegyünk még. Ez az oka, hogy csak most jelentkezek új bejegyzéssel. Londonról majd később, egy másik bejegyzésben mesélek, most pedig még tartozom nektek három outfittel a budapesti divathétről. Legutóbb meséltem nektek a Toni & Guy Fashion Week Budapestről és egy-egy kép erejéig meg is mutattam, hogy miket viseltem az eseményen, de most ezt az egész bejegyzést azoknak az outfiteknek szenteltem. Említettem, hogy mennyire gyönyörű a nemrég felújított Várkert Bazár és meg is mutatom nektek, ugyanis mindhárom szettet azon a helyszínen fotóztuk. 


I.
Shirt & Necklace: Vero Moda
Pants: Review
Sneakers: Adidas
Clutch: Parfois


II.
Blazer: King Street Fashionista
Top: Reserved
Jeans: Gas
Clutch: Parfois
Boots: CCC
Necklace: H&M
Earrings: Gemini Hungary

Trench coat: Vero Moda
Clutch: Parfois
Blanket scarf: vintageIII.
Shirtdress: Mango
Shoes: Humanic
Clutch: Parfois