2015. június 30., kedd

Insta Moments #3


Hey cuties! I brought you some photos of my Instagram page, with them you can see inside of my everydays. You could see there, that I've spent the last weekend at the Lake Balaton with my boyfriend. Sadly the weather was not exactly beach-appropriate, but we were not bored at all. We played tourists at Siófok and watched the view from the top of the lighthouse, the panorama is really pretty from up there. We wanted to go up on the ferris-wheel too, but didn't have time for it because of the cinema, so we delayed it for next time. We sailed through the lake with speed boat and catamaran, to taste the wines and the fish soup (traditional hungarian meal) in Badacsony. We closed both Friday and Saturday night at our favorite places in Siófok. I hope your weekend was great too and I wish you a lovely new week!

Sziasztok drágák! Hoztam nektek néhány képet az Instagramomról, amivel jobban belepillanthattok a mindennapjaimba. Láthattátok ott, hogy a hétvégét a Balatonnál töltöttem a barátommal. Sajnos nem volt strandidő, de így sem unatkoztunk. Kicsit túristáskodtunk Siófokon és megnéztük, hogy milyen a kilátás a Víztoronyból, és biztosíthatlak Titeket, nagyon szép a panoráma fentről. Az óriáskerékre is fel akartunk ülni, de sajnos arra nem jutott idő a mozi miatt, úgyhogy majd legközelebb. Áthajóztunk motorcsónakkal és katamaránnal Badacsonyba, hogy megkóstoljuk milyenek a borok és halászlé az északi parton. A péntek és a szombat estét is a siófoki kedvenc helyeinken zártuk. Remélem a ti hétvégétek is jól telt, kellemes hetet kívánok nektek!

2015. június 23., kedd

Old summer palaceFor some reason I simply love the old, ravaged ruins and the ruined houses as well, but I think you already noticed it, because this is not my first and obviously not my last ruined shooting location. Happily Pécs is rich in these old, historical places, which are waiting for us to explore and get nostalgic. I love it when a place has its own story, even if I don't know what it is exactly, but it makes me think about what could have happened here, how could it look like originally and it amaze me. This location was the summer palace of György Szamtáry, the bishop of Pécs, in the 15th century and later the Turks took over and this is where the name of the place Tettye came from.
As I already mentioned, these photos were taken last week, after one of my exams, but since that I finished all of the exams. It was a really long semester, although I had some time to relax, party and travel, but I waited for it to be over so bad and now I can finally start my summer break.
This year you can find these sleeveless shirts in almost every store, but I already fell in love with them last year, so I collected a few of them in a different colors and styles. They're light and easy, gives gracefulness to the set and simply goes well with anything. This time I paired it with an elegant, over-the-knee, drape skirt. Together they look really chic and work-appropriate, but I wanted to give the look a little twist and instead of high heels, I added my new (big love) platform slip-on. It matches perfectly with the colors and gives a cool vibe to the outfit. Earlier I showed you another dress - sneaker combination in this post, but in that set the dress was sporty too. Here I show you, that it looks good with an elegant outfit as well, but it can be intensified even more, (just take a look at the big fashion bloggers like Chiara Ferragni, Nicole Warne, Shea Marie and so on) maybe later you can see an outfit like that from me too. 

Valamiért egyszerűen imádom a régi, lepusztult romokat vagy csak a leharcolt, romos házakat is, bár gondolom ezt már észrevettétek, ugyanis ez nem az első romos háttér a blogon és biztosan nem is az utolsó. Szerencsémre Pécs nagyon gazdag az ilyen régi, történelmi helyszínekben, amik a felfedezőkre és nosztalgiázókra várnak. Szeretem, mikor egy helynek története van, még akkor is, ha nem ismerem azt, de gondolkodóba és ámulatba ejt, hogy vajon mi minden történhetett itt, milyen lehetett eredetileg. Ez a helyszín Szatmáry György pécsi püspök reneszánsz nyári palotája volt a 15. században, később törökök foglalták el és innen jött a Tettye név.
Ahogy azt már említettem, ezek a képek egy havihegyi - tettyei sétánkon készültek, az egyik vizsgám után. Azóta már szerencsére az összessel végeztem. Hosszú volt ez a félév, igaz közben volt idő egy kis kikapcsolódásra, bulizásra és utazásra, de azért már nagyon vártam, hogy végre nekem is elkezdődjön a nyár.
Idén már minden boltban láthattok ujjatlan ingeket, de én már tavaly teljesen beleszerettem ebbe a fazonba, ezért többet is begyűjtöttem belőle, különböző színben és stílusban. Könnyű, laza viselet, mégis eleganciát kölcsönöz a szettnek, valamint egyszerűen mindenhez megy. Ezúttal egy csinos, térd fölé érő, szövet szoknyával párosítottam. Együtt abszolút sikkes és munkaképes az összeállítás, de akartam belevinni egy kis csavart és magassarkú helyett az új (nagy szerelem) magastalpú slip-onomat vettem fel. Színben tökéletesen passzol a felsőhöz és kellően vagány lesz tőle a szett, semmiképpen sem slampos. Egy korábbi bejegyzésben is szerepelt már egy ruha - sportcipő összeállítás, de akkor maga a ruha is sportos volt, itt pedig azt mutatom meg, hogy egy elegáns ruhához is jól mutat. Ezt persze még bőven lehet fokozni (lásd külföldi nagy bloggerek, mint Chiara Ferragni, Nicole Warne, Shea Marie és még sokan mások), és akár még az is lehet, hogy majd tőlem is láttok egy ilyen outfitet. 
Shirt: Reserved
Skirt: Mango
Slip-on: Bershka
Bag: Guess
Bracelet: Tenerife Pearls

2015. június 19., péntek

Monthly Beauty #5

Finally it's beach and tanning time, but be careful with the harmful UV rays (which I don't want to talk about too much, but if it is possible, don't be on the sun at 12-15 pm), so it's important to use the right sun protection cream. If it's factor is too high, it's hard to get tanned, but with the one I'm recommending it will not be a problem. I'm one of those people who get tanned really slow, so in the beginning of summer I help on my shade with self-tanner body lotion. 
And as extra products for the end, I brought you two things, that are not specifically for this target audience and not even entirely for this purpouse, but I found one of the best handcreams, which is absolutely number one by priece-vaule comparison.

Végre eljött az ideje a strandolásnak és napozásnak, de nagyon óvatosnak kell lennünk a káros UV sugárzással (amiről nem akarok túl sokat beszélni, de azért kiemelném, hogy dél és három óra között, ha tehetitek inkább ne tartózkodjatok a napon), ezért fontos a megfelelő napvédőkrém. Ami, ha túl magas faktorú nehéz mellette lebarnulni, de azzal a napkrémmel, amit ajánlok nektek, ez nem fog problémát jelenteni. Én az a típus vagyok, akinek sok ideig tart amíg lebarnul, ezért nyár elején mindig kicsit rászoktam segíteni a színemre egy önbarnítós testápolóval. 
Végezetül két olyan terméket hoztam nektek, amiket eredetileg nem ennek a célközönségnek és nem teljesen erre a célra terveztek, de megtaláltam az egyik legjobb kézkrémet, ami ár-érték arányban verhetetlen. 

Tropical Feeling Suncream, Ombia (Aldi)
It is rare to find a suncream that protect well and helps us to have a good tan. Altough this cream contaions carotin, which is well know to help you get a better tan. The coconut smell of the cream makes you feel like you're on a tropical island, even if you're just on your balcony. Because it's only 20 factor, it gives you middle protection, so be careful and apply the cream more often. The consistency is light, doesn't coagulate and it's invisible after we apply.

Ritka az a napkrém, ami jól véd és mellette szép színünk is lesz tőle. Ez a krém viszont tartalmaz karotint, ami köztudottan segíti a barnulást. A kókuszos illatától pedig még a teraszunkon is úgy érezhetjük magunkat, mintha a trópusokon süttetnénk a hasunkat. Mivel a 20-as faktor csak közepes védelmet nyújt, ezért legyünk óvatosak és kenjük be magunkat gyakrabban. Könnyű állagú krém, nem csomósodik és ha bekenjük magunkat, nem látszik a bőrön. 

Silk Beauty Sun Glow Gradual Tan Body Lotion and Body Scrub, Oriflame
In the beginning of the summer (or because of the finals, even a month later), I am usually pale as a ghost, so I help myself with self-tanner. I don't like solariums, because it's bad for the skin, but tanner lotion not only makes your skin browner, but also tends it. It took me some time to find the perfect one, I tryed many products from different brands, but I like the Oriflame the most. Not just because they only use natural materials, but it's easy to use, doesn't coagulate, (I varnish it with my hands and not with a mitt as many people recommend) my skin doesn't get spotted. It gives my skin a natural and gradual tan (it's neither orange or too dark brown) and besides it makes my skin softly glow and tender. Plus point is that they made a body scrub for it, which is neccessary before self-tanning.

Amikor még éppenhogy csak elkezdődik a nyár (vagy a vizsgaidőszakban még egy hónappal később is), én még szokás szerint falfehér vagyok, ezért kicsit rászoktam segíteni a színemre az elején. A szolit nem támogatom, mert nem tesz jót a bőrnek, ez viszont ápol is az mellett, hogy barnít. Időbe telt mire megtaláltam a tökéletes terméket, sok márkát kipróbáltam már, de nekem az Oriflame jött be legjobban. Nem csupán azért, mert kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz, hanem mert nagyon könnyű használni, nem csomósodik, (én kézzel kenem fel, nem pedig kesztyűvel, ahogy sokan ajánlják) nem lesz tőle foltos a bőröm. Természetes és fokozatos barnaságot kölcsönöz (nem  lesz narancssárgás vagy túl sötétbarna) és mellette visszafogottan csillog és puha tőle a bőröm. Pluszpont, hogy készítettek hozzávaló bőrradírt is, ami elengedhetetlen önbarnítás előtt.

Babylove Facecream, DM
As I mentioned you earlier, my hands are extreme dry, problematic, so I really need to pay attention on what creams I use, the "simple", fragranted hand-creams are not good for them anymore. It's important that it contains as less additives as possible and that's how the idea came, that those products, that are made for babys could be the best. For baby products the main standpoint is to feed and protect, not the good smell of it. The tenderness is tested by dermatologists, they are made from precious, natural materials. One of them is specially face-cream, but the other is face- and hand-cream. The face-cream has a softer texture and the  hand-cream is more consistent. The hand-cream produces a protective layer on the skin, thus protecting it from wind and cold, meanwhile the face-cream strengthens the self-protecting function of the skin and besides that, reduces the inflammatory response. The hand-cream contains pantheol and almond oil, while the face-cream has sunflower- and avocado oil in it. Both of them are rich in vitamins and make the skin silky soft. I recommend the face-cream for spring-summer and the hand-cream for fall-winter. In Drogerie Markt these only costs a few euros, so I can easily say that in price-vaule ratio these are the best hand-creams. I have recommended them for my friends and they gave only positive feedback too.

Azt már korábban is említettem, hogy problémás, extrém száraz a kézbőröm, ezért nagyon oda kell figyelnem, hogy mivel kenem, már nem tesznek neki jót a különböző parfümös, "egyszerű" kézkrémek. Fontos, hogy a minél kevesebb adalék anyag legyen benne és ekkor jött az ötlet, hogy amit a babáknak készítenek, azokban garantáltan az lesz a fő szempont, hogy tápláljon és védjen, nem pedig az, hogy milyen illata van. A kíméletességet bőrgyógyászati tesztek is igazolják, értékes, természetes összetevőkből állították össze. Az egyik kifejezetten baba arckrém, a másik már írja, hogy arc- és kézvédő krém. Az arckrém sokkal lágyabb textúrájú, a kézkrém sűrűbb, intenzív védelmet ad. A kézkrém védőréteget képez a bőrön, ezáltal megvédi a hidegtől és széltől, de az arckrém is erősíti a bőr önvédő funkcióját, emellett csökkenti a gyulladásos reakciókat. A kézkrém pantheolt és mandulaolajat, míg az arckrém avokádó- és napraforgóolajat tartalmaz. Mindkettő vitaminokban gazdag és selymesen puhává varázsolja a bőrt. Az arckrémet jobban ajánlom nyárra, míg a kézkrémet inkább télre. A DM-ben csupán néhány száz forint, így bátran kimerem jelenteni, hogy ezek a legjobb kézkrémek ár-érték arányban. Már sokaknak javasoltam ezeket a krémeket és ők is csak pozitív visszajelezést adtak.

2015. június 16., kedd

Above the city

Hey cuties! Finally a new post, right? I know it's been a long time since I last checked in, but you know how stressful the university finals are, when I can not be seen without my books and I don't even know where to begin, especially when I had other duties besides school, to fulfill. Long story short I had no time at all in the past 1,5 months, but I only have two more left, so soon it will be over. Last week, after one of my exams I decided to give myself the rest of the day off and finally gone shopping, meeting friends and I definitely wanted to shoot an outfit, which we bounded to a trip at Havihegy. For now, it's just a sneak peek, but I hope you like it. I'll be back soon with the rest of the shooting and besides that I planned a lot of interesting outfits and posts in forward! Xoxo

Sziasztok drágák! Végre új poszt, igaz? Tudom, hogy nagyon rég jelentkeztem, de hát tudjátok, hogy milyen stresszes az egyetemi vizsgaidőszak, amikor ki sem látszom a tanulnivalóból és azt sem tudom, hogy hova kapjam a fejem, pláne, ha még más elkötelezettségeknek is eleget kell tegyek. Egy szó mint száz, semmi időm nem volt az elmúlt másfél hónapban, de már csak két vizsgám van vissza, úgyhogy mindjárt vége. Múlt héten az egyik vizsgám után úgy döntöttem, hogy tartok egy fél nap pihenőt és végre eljutottam vásárolni, barátokkal találkozni és egy fotózást is mindenképpen be akartam már iktatni, amit egy Havihegyi sétával kötöttünk egybe. Egyelőre még csak egy kis ízelítőt hoztam belőle, de remélem, hogy tetszik. Hamarosan jövök a fotózás többi képével és emellett sok izgalmas outfitet és bejegyzést terveztem nektek a későbbiekre! Puszi

2015. június 1., hétfő

Colors of the summer

Finally summer is here and nothing gives you more the summer feeling than short skirts, light tops and dresses in the colors of the sun or summer skies. I will show you a few examples, which colors to pair with each other this summer. Colorblock is really fun to play with, so don't be afraid to wear more colors. I hope you like these inspirational sets with the color of the summer!

Végre itt a nyár! A nyári hangulathoz illő, inspirációs szetteket hoztam nektek, bennük a nap és a nyári égbolt színeiben pompázó rövid szoknyák, lenge toppok és könnyed kis ruhák. Mutatok néhány példát, hogy milyen színeket párosítsatok össze. A színekkel jól el lehet játszani, ne féljetek több színt hordani. Remélem tetszenek az összeállítások és kedvet kaptok a nyár színeihez!

The vivid yellow is one of the top colors of the '15 spring-summer season and because monochrome sets are still super trendy, I put these trends together. The printed, high waisted pencil skirt and the crop top are a great match. I added platform heels with snake skin details and a clutch with different shades of yellow and brown, but also with snake skin details. They say you don't have to match everything with each other, but sometimes a little match-matchy makes the harmony. This yellow monochrome look will instantly get you in a sunny mood. 

Az élénk sárga a '15-ös tavaszi-nyári szezon egyik slágerszíne és mivel még mindig nagyon trendik a monokróm szettek, ezért összeraktam a trendeket. A mintás magasderekú ceruzaszoknya és a crop top tökéletes párost alkotnak. Hozzájuk kígyómintával díszített platformos cipőt és a clutch-ot adtam, mely a barna és sárga különböző árnyalataiban pompázik. Azt mondják nem kell mindennek passzolnia, de néha ez hozza meg a harmóniát. Egy ilyen sárga monokróm szettben garantáltan napos lesz a hangulatod.

These shades of orange and pink, especially together reminds me of the beautiful summer sunsets. They are really vibrant colors and their combination is pretty strong, the medium gray completes them perfectly. The main piece of the set is the colorful, twisted skirt, I added to it a simple corset in medium gray color, orange heels and pink clutch.

A narancssárga és a pink ezen árnyalatai, főleg együtt, a gyönyörű nyári naplementére emlékeztetnek. Élénk színek és a kombinációjuk igazán erős, amit egy középszürkével egészítettem ki. A szett fő darabja a színes, csavart szoknya, amihez egy egyszerű középszürke topot, narancssárga magassarkút és pink kistáskát adtam.

The colors of this set are the pool colors, the blue of the water and the yellow of the sun, the colors of the crop top and the skirt. Both of them has pretty unique cut-outs. To them I added  a pink platform sandal, black clutch with colorful birds on it and a colorful necklace. Every piece of the look is in different colors and special by them selves, although they complete each other and the set doesn't feel too much.

A kiindulási színek a medence színei voltak, a víz kékje és a nap sárgája, amilyen a crop top és a rétegzett szoknya. Mindkettőnek igazán egyedi a formavilága. Hozzájuk egy pink platformos szandált, fekete, színes madár mintás clutchot és színes nyakláncot választottam. Minden darab különböző színű és önmagában is különleges, mégsem hat a szett túl soknak. 

This is a really playful and youthful set. The banana print is super cute and I matched two different colored, same banana pieces. Although the bikini top is not too harsh under the white button up shirt. I added to the set black and yellow, floral printed espadrilles and a colorful mini bag. This look is perfect on the holidays or those days when you're so longing for a holiday.

Ez egy fiatalos és játékos szett. A banán minta igazán cuki, ezért két más színű, banán mintás darabot párosítottam egymással. Nem hat túlzásnak a kék bikini felső, ha fölé egy fehér inget veszünk fel. A szetthez fekete, sárga virágmintás espadrillest és egy színes kistáskát adtam. Ez az összeállítás tökéletes lehet a nyaraláson vagy azokon a napokon, amikor már nagyon vágysz a nyaralásra.


For some, it might sound a bit strange at first, the color combination of red and pink, especially with purple. But if you choose the right shades, you can get a really harmonic scheme. All of the colors are warm, so putting them together, the set is pretty hot. The bubblegum pink and the fire-red together might be the most unusual, but if you add a color in between them, like light peach, they look softer. The more shades you add between the two color scale, the better they make a unit. The outfit is made of an A-lined midi skirt, a crop top, leather jacket, platform heels and a clutch. 

Lehet sokaknak elsőre furcsa párosítás a piros rózsaszínnel vagy lilával, pláne a három szín együtt, de ha a megfelelő árnyalatokat kombináljuk nagyon harmonikus összeállítást kapunk. Mindegyik szín meleg, így összetéve is meleg, fülledt hatású a szett. A rágógumi rózsaszín és az élénk tűzpiros párosítása lenne a legszokatlanabb, de ha közéjük még hozzáadunk egy köztes árnyalatot, mint a barackot, máris lágyabb a hatás. Minél több árnyalatot adunk hozzá a két szín közötti skáláról, annál inkább fognak egybefolyni és egységet alkotni a színek. A szett darabjai egy rakott midi-szoknya, egy crop top, bőrdzseki, platformos szandál és clutch.

Another color combination of the summer sunsets is the light blue and pink together. Absolutely adorable. When creating this set I stayed true to the girly vibe. I used a printed skort and a light pink collared crop top, added blue heels, a nude clutch and a statement necklace. I found a blue and pink undwear set, that macthes perfectly. The result is a super girly and chic look.

Egy újabb színkombináció, amit a nyári naplemente iheletett, a világos kék és rózsaszín együtt. Igazán cuki. Amikor készítettem az összeállítás, hű akartam maradni ehhez a lányos stílushoz. Egy virágmintás skortot, világos rózsaszín ingnyakú rövid pólóval párosítottam és hozzájuk testszínű clutchot, kék magassarkút és nagy nyakláncot adtam. Találtam egy fodros, csajos kék-rózsazsín fehérnemű szettet, ami tökéletesen passzol az összeállításhoz. A végeredmény egy nagyon csajos és csinos outfit.