2015. szeptember 29., kedd

Palma Cathedral

When we were still at the Budapest airport, a nice old lady started talking to us and explained that it's her first visit to Palma as well, but her husband has been gone into rapture over the Cathedral and it's been a big dream of the lady to finally see it for herself. Earlier we've been searching for places to visit and the Cathedral was already on our list, but from that point we were sure we're going to check it out. 
It's simply wonderful, grandious and well designed to the smallest details. They started to build it in 1306 and they created a whole cityquarter around it. Besides the religional function, it was aimed to protect the city from the piratattacks. To explore the city, I wore a comfortable and chic outfit. The key item of this look is the black romper, to that I wore gold sandals, gold accessories and a black bag. 

Még mikor a budapesti reptéren várakoztunk egy kedves idős hölgy szóba elegyedett velünk és elmesélte, hogy ő is most utazik először Palmára. Mióta a férje ódákat zengett a Katedrálisról a hölgy nagy álma volt, hogy végre ő is megnézhesse. Korábban mi is nézegettünk helyeket, hogy mit érdemes megnézni és a Katedrális már akkor is szerepelt a listánkon, de így biztosan tudtuk, hogy ezt nem hagyhatjuk ki. 
Egyszerűen gyönyörű, grandiózus és a legapróbb részletekig megtervezett. 1306-ban kezdték el építeni és egy teljes városnegyedet építettek köré. A vallási szerepe mellett, annak idején védelmi funkciót is töltött be, kalóztámadásoktól védte meg a várost. Palma érdekességeinek felfedezéséhez egy egyszerre kényelmes és csinos outfitet választottam, aminek a kulcseleme ez a fekete overall. Hozzá arany szandált, arany kiegészítőket és egy fekete-arany táskát viseltem.
Romper / Kezeslábas - Mango
Bag / Táska - Guess
Sandals - Aldo
Rings / Gyűrűk - Avocada

2015. szeptember 25., péntek

Lost at sea

Only two weeks have passed, but there was so much going on lately, that looking at these photos makes our holiday feels so far and I already miss the roaring blue see, salty air and that peaceful and calming athmosphere.
I brought you my first outfit from Mallorca, wrapped with these feelings. The skirt is my design and I matched it with a dot printed crop top. In more earlier posts you could see me wear the blue and yellow colorcombination, but this time the colors are lighter and matches together really pretty.

Még csak alig telt el két hét, de olyan sok minden történt ennyi idő alatt, hogy a képeket visszanézve annyira messzinek tűnik már a nyaralás és már most hiányzik a morajló kék tenger, a sós levegő és az a határtalan nyugalmat árasztó atmoszféra.
Ezzel az érzéssel egybekötve hoztam nektek az első outfitet Mallorcáról. A szoknya saját tervezésű és hozzá egy pöttyös crop topot választottam. Már több korábbi bejegyzésben is szerepelt a kék-sárga színkombináció. Itt sokkal világosabb színeket, használtam, de nagyon jól mutatnak együtt. 
"Live in the sunshine.
Swim in the sea.
Drink the wild air."
Top - Miss Sixty
Skirt / Szoknya - King Street Fashionista
Bag / Táska - Guess
Sandals - Hallhuber

2015. szeptember 21., hétfő

Photo Diary from Mallorca

In the second week of September my sister and I travelled to Mallorca, to make the summer last a little longer. One of our friends lives in Palma, so she could show us all the cool places. Palma is the capital of Mallorca, where most of the islands spectacles are, like the Cathedral or the Bellver Castle. The island is really international, because it's a part of Spain, but the streets and buildings have an italian athmosphere and half of the people are german. When we were wondering where to party, we wanted something special, an experience we don't get elsewhere, so we chose an authentic german bar and we had so much fun. 
We didn't lay on the beach all holiday, we wandered and explored a lot. We took a look from the highest point of the island, from the beautifully rocky Cap Formentor. We searched for the best and prettiest beaches of the island, like the number one Calo des Moro, Cala Mondrago and Cala Figuera, the curiosity of the last one is that mountain goats are entertaining the people there. Oh and I can't leave out the delicious spanish food with their tapas, jamon and chorrizo. The vacation was amazing and it made it so hard to come back to reality and university.

Szeptember második hetén a nővéremmel elutaztunk Mallorcára, hogy még egy kicsit meghosszabbítsuk a nyarat. Az egyik barátnőnk Palmán lakik, őt mentünk meglátogatni és így ő meg is mutatta nekünk a legmenőbb helyeket. Palma Mallorca fővárosa, ahol a sziget legtöbb látványossága is található, mint például a Katedrális vagy a Bellver kastély. A sziget igazán nemzetközi, ugyanis Spanyolország része, de az utcák és épületek olasz hangulatúak és minden második ember német. Mikor azon tanakodtunk hova menjünk bulizni, mindenképp valami egyedire vágytunk, amilyen élményt máshol nem kapunk meg, ezért egy autentikus igazi német bárra esett a választásunk, amit utólag egy cseppet sem bántunk meg. 
Nem csak strandolásból állt a nyaralásunk, sokat kirándultunk is. Megnéztük, hogy milyen a kilátás a sziget legmagasabb pontjáról, a gyönyörű sziklás Cap Formentornál. Felfedeztük a sziget legszebb tengerpartjait, az első számú Calo des Morot, Cala Mondragot és Cala Figuerát, utóbbinak az a különlegessége, hogy a fürdőzőket hegyi-kecskék szórakoztatják. És nehogy kifelejtsem az isteni spanyol kajákat, a tapasokat és sonkákat. Csodás volt a nyaralás, ami után nehéz volt visszacsöppenni a valóságba és az iskolapadba. 
Hello Palma!
Cathedral
Cheers to the week!
Bellver Castle
Palma by night
Dress: Zara, Sneakers: Nike
at Bierkönig
Playa de Palma
Top and shorts: Hollister, Hat: Tommy Hilfiger
Top: H&M
Calo des Moro

Cala Figuera
Dress: Vero Moda
Cala Mondrago
Cap Formentor
Roadtripping
just a typical jamón shop
Shrimps with Aioli and olives
Paella
Sandwich with jamón and chorrizo
Tapas and Vina del Sol