2015. december 28., hétfő

New Year's Eve

Here we are again, at the doorstep of a new year. It's time to sum up the last year and make plans and resolutions for the new year. Before we do that, we have to find the perfect outfit for the celebration.
Dressing up for New Year's Eve is almost like decorating for Christmas, nothing is too much and you can totally overdo it. Especially this year, when the shining, sequined and metallic dresses are in trend, so feel free to wear glitter from head to toe. Plus point for mixing silver and gold, because it's really glamorous, but only the real fashionistas dare to wear them together.

Ismét itt állunk egy új év küszöbén. Itt az ideje összegezni az elmúlt évet és megfogadni, megtervezni, hogy mit szeretnénk elérni az új évben. De még mielőtt ezt megtennénk, válasszuk ki az ünnepléshez legmegfelelőbb outfitet.
Szilveszter ugyanaz öltözködésben, mint a karácsony dekorációban, nyugodtan túlzásba eshetsz, semmi sem túl giccses. Főleg idén, amikor hódítanak a csillogó, metálfényes darabok, nyugodtan húzz fel tetőtől talpig flitteres vagy csillogó szettet. Az arany és az ezüst kombinálása plusz pont, mert csak az igazán merészek merik felhúzni, pedig nagyon elegáns tud lenni egy ilyen összeállítás.
Top - King Street Fashionista
Skirt / Szoknya - Mango
Stockings / Harisnya - Calzedonia
Clutch - Parfois
Heels / Cipő - Zara

If you're attending an elegant party or dinner, you actually shouldn't overdo your set that much. An eye-catching minidress is always a good choice. If it has a specific top part, you can put a different, particular skirt, to make the look more unique, the skirt can be tulle or leather. You can give a little sparkle with a sequin top, but choose than a simple skirt to it. This year the well tailored costumes are really on trend, wear it with a sexy top or lace bra. 

Egy elegáns partira vagy vacsorára persze azért ne ess annyira túlzásba. Egy feltűnő miniruha, azonban mindig jó választás. Esetleg ha a felsőrésze különleges, akkor húzz a ruhára rá egy tőle eltérő szoknyát, akár bőrt vagy tüllt és így még extrább lesz a szett. Belevihetsz az elegáns szettbe is egy kis csillogást egy flitteres felsővel, de akkor a szoknya legyen egyszerűbb. Idén nagyon trendik a jól szabott, szexin viselt kosztümök, viseld ing nélkül egy dögös felsővel, vagy csak csipke melltartóval.
Dress / Ruha - Intimissimi
Leather skirt / Bőrszoknya - Stradivarius
Clutch - Parfois
Heels / Cipő - Zara

If you're going to a house party, you can really loose yourself, because mostly your friends will be there. So it means you can be carzy and dance around in masks, NYE hats and funny accessories, but don't forget to bring some to your friends too. Your outfit can be totally NYE-appropriate and get that extra glimmer. You can even put on our summer favorite silver and gold tattoos. My outfit idea is sequined high-waisted shorts with a specatcular top, with lace or see-through details.

Házibuliban nyugodtan engedd el magad, hiszen úgyis főként ismerősök lesznek, akik előtt nyugodtan őrültködhetsz a szilveszteri kalapokban, maszkokban és minden vicces kiegészítőben, de ne felejts el a többieknek is vinni. Itt megadhatod a módját és bedobhatod azt az extra csillogást, amit egy elegáns partin nem mernél, vedd elő nyugodtan a nyári kedvenc csillámtetkóinkat. Az én tippem egy flitteres magas-derekú sort, hozzá egy nem mindennapi felső, csipkés vagy transzparens részletekkel.
Top - Intimissimi
Shorts / Sort - H&M
Heels / Cipők - Zara
Rings / Gyűrűk - Avocada

If you're planning to stay home, which I totally understand, because NYE can be a huge dissapointment, but this way comfort is the key word. The reason why I'm going out on NYE is to prove myself wrong and because of the occassion to dress up. At home you don't need any of those previously mentioned glitter, you only need your most comfortable PJ and fluffy mule, but don't forget the champagne!

Ha viszont az a terved, hogy otthon maradsz, amit teljesen megértek, hiszen a szilveszter szinte mindig csalódás, akkor a kényelemé legyen a főszerep. Én is csak azért megyek buliba, hogy ezt megcáfoljam, és hogy kiöltözhessek. Otthonra nem kell semmi az előzőleg leírt csillogásból, oda csak a legkényelmesebb pizsidre és a pihe-puha mamuszodra van szükség. De azért a pezsgőt se felejtsd el!
PJ / Pizsi - Victoria's Secret
Necklace / Nyaklánc - Thomas Sabo
Earrings / Fülbevaló - Six

Happy New Year cuties and enjoy the last night of 2015! / Boldog Új Évet cukik és élvezzétek ki 2015 utolsó éjszakáját!

2015. december 15., kedd

Monthly Beauty #7

Well, in the last month I haven't made any beauty posts, but this one is special. In the last week before Christmas I wanted to surprise my lovely followers with a Giveaway from my favourite products in this autumn-winter season, but I'm sorry to share, that it's only available in Hungary. 

Már egy ideje nem készültem szépségápolási bejegyzéssel, de most egy igazán különlegeset hoztam nektek. A karácsony előtti utolsó héten szeretnélek Titeket meglepni kedves olvasóim egy kis nyereményjátékkal, amit majd 21-én fogok kisorsolni és elküldeni a nyertesnek. Ezek a termékek a kedvenc őszi-téli szépségápolási termékeim, hogy miért, azt mindjárt részletezem. A nyereményjátékon facebookon lehet játszani 12.20 20.00-ig, mégpedig a következőket kell tenned, ha szeretnéd megnyerni a termékeket:
 likeold a blog facebook oldalát itt
oszd meg ezt a képet facebookon!

És akkor jöjjenek azok a kedvencek:

Cocoa Butter Lip Balm, Body Shop
It's actually the best lipbalm. Not just because it's super nutritious and makes your lips really soft, but it smells like real chocolate. So delicious that I would like to eat it and because of that I put it on more often, thanks to that even in this cold weather my lips won't get dry. Cocoa butter is a natural fat-rich plant butter, with natural antioxidants and thanks to it's vitamin E content moisturizes the skin well. Quickly absorbes into the skin and provides a protective layer between the skin and the environment.  It's claimed that creaming or massaging your body with cocoa butter helps the termination of stress.

A legjobb ajakbalzsam. Nem csak, hogy szuper tápláló és nagyon puhává varázsolja az ajkainkat, de az illata olyan finom csokis, hogy legszívesebben megenném, ezért gyakrabban kenem fel a számra, aminek köszönhetően még ebben a hideg időben sem fog kicserepesedni. A kakaóvaj egy természetes zsírokban gazdag növényi vaj, mely antioxidánsokat tartalmaz és E-vitamin tartalmának köszönhetően jól hidratálja a bőrt. Gyorsan beszívódik a bőrbe és védőréteget képez a környezeti hatások ellen. Azt állítják, hogy a test kakaóvajjal történő bekenése és masszírozása elősegíti a stresszes állapot megszüntetését.


"In the shower" Body lotion with Shea butter, Nivea
I think I don't need to explain how important is to hydrate our skin in the winter. This "In the shower" body lotion really makes our lifes and daily beauty routine easier. We can spare a lot of time, because we don't have to wait until the body lotion absorbs. It makes our skin really soft, immediately, without the sticky, gluey feeling. The shea butter version nourishes our skin even more.
Shea butter, also known as karité, is famous for it's beauty and helathy benefits in Africa for thousands of years, but we're recognizing it just now. The secret lies in, that it's content is very similar to the human natural protective skin emulsion composition, it's vitamin content makes it a perfect emollient. It has long-lasting moisturizing effect, keeps the skin's condition and elasticity, so it reduces wrinkles and even stimulates the skin self-healing ability. Shea butter is used for healing wounds and scars, also for  treating dermatitis, psoriasis and stretch marks.

Azt hiszem nem kell hangsúlyoznom, hogy télen még fontosabb, hogy rendesen hidratáljuk a bőrünket, mint máskor. Ez a zuhanyzás közbeni testápoló igazán megkönnyebbíti az életünket és a mindennapi rohanós készülődést, hisz így megspóroljuk magunknak azt az időt, amíg arra várakozunk, hogy a bőrünk beszívja a testápolót. Ragacsos érzés nélkül teszi azonnal puhává a bőrünket. A shea vajas változat sokkal jobban táplálja a bőrt, mint az eredeti változat. 
A shea vaj, másnéven karité, szépségápolási és egészségügyi előnyeit az afrikaiak már több ezer éve ismerik, de mi még csak most ismerkedünk meg vele. A titka abban rejlik, hogy az összetétele nagyon hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételéhez, vitamintartama pedig tökéletes bőrápolóvá teszi. Hosszantartó hidratáló hatása van, megtartja a bőr nedvességtartalmát és rugalmasságát, vagyis csökkenti a ráncokat, továbbá serkenti a bőr öngyógyító képességét. Használják sebek, hegek gyógyítására, bőrgyulladások, pikkelysömör és striák kezelésére is. 

Hair Repair Ultimate Oil Elixir, Gliss Kur
When my hair was long, I couldn't imagine my daily hair routin, without this spray. It makes easier to brush you hair, when it's still wet, it repairs the damaged hair, which is yours too in this cold weather. In the winter our hair gets pallid and this spray gives a little more light to it. I've tried more types of Gliss Kur hairsprays, but this one is my favorite. The noutrising oils and the liquid keratin refills the hair, so it prevents you from having split-ends, dry and straw-like hair. You don't have to use a lot of different products for every problem, this one solves all of them, because this oil is a "leave in" express restorative conditioner. Even though my hair is short, it needs this kind of caring.

Mikor még hosszú hajam volt, el nem tudtam képzelni a hajápolási rutinomat, kifésülő spray nélkül. Azonban ez a spray, sokkal több annál, mint hogy könnyen fésülhetővé teszi az erősen igénybe vett hajat, regenerálja azt, ami télen azoknak is szükséges, akik nem mossák naponta a hajukat. Mivel télen fakóbb is lesz egy kicsit a hajunk, jól jön neki egy kis plusz fény, amit szintén megad neki ez a termék. Több fajtát kipróbáltam már a Gliss Kur haj ápoló termékeiből, de nekem ez a típus vált be legjobban. A benne lévő tápláló olajak és a folyékony keratin feltöltik a hajad, így kevésbé lesz száraz, töredezett és szalmaszerű. Nem kell minden problémára külön-külön egy hajápoló balzsam, olaj vagy spray, szerencsére minden megvan egy flakonban, ugyanis ez az olajat nem kell kiöblíteni, expressz regeneráló balzsam. Jelenleg rövid a hajam, de ugyanúgy szüksége van erre az ápolásra, így ez termék továbbra is az egyik nagy kedvencem. 

2015. december 11., péntek

Taller in more ways

I already told you in the fall-winter trend guide, that sweaterdresses are one of the top trending shapes this season. I already liked them when I saw them on the runway, but in the stores I only found bodycon dresses, made from thin material. I wanted something oversized, comfy and cozy, that is pretty and makes you feel like you're wraped in your blanket, at the same time. For my pleasure, my new VS dress is exactly like I described it before. It's real cashmere, so it's supercomfortable, oversized and long enough and the best is that the neckline is variable, so I can wear is with deep neck, assymethric, off shoulder or hood. I can only recommend to buy a sweaterdress and to invest in cashmere.

Az őszi-téli trend útmutatóban már megírtam nektek, hogy a szezon egyik legkedveltebb fazonja a bő pulcsiruha. Már akkor nagyon megtetszett mikor a kifutókon láttam, de a boltokban csak a szűk, testhezfeszülő, viszonylag vékony anyagból készült ruhákat találtam. Ellenben én egy puha, bő darabot szerettem volna, ami egyszerre csinos, mégis olyan érzése van tőle az embernek, mintha a pihe-puha takarójába kuckózna. Legnagyobb örömömre az új VS ruhám pont ilyen. Igazi kasmír, ezért nagyon jó belebújni, kellően bő és hosszú, ráadásul a nyakrésze variálható, ezért kedvemtől függően hordhatom kámzsanyakkal, félvállasan, ejtett vállal vagy kapucnival. Csak ajánlani tudom, hogy szerezzetek be magatoknak egy pulcsiruhát és hogy megéri a kasmírba befektetni.  

Sweaterdress / Pulcsiruha - Victoria's Secret (here/itt)
Boots /  - Marco Tozzi