2016. február 28., vasárnap

Spring-Summer '16 Trend Guide

The romantic style comes up in some form in every summer. This year it remindes us to the victorian area. The characteristics are ruffles, chiffon, feathers, big flowers, cream and pastel colors. These splendid and luxurious pieces will make everything and everyone more beautiful.
The spanish people are famous of their unique, hot and romantic style. Just think about the flamenco dancers, the famous spanish women from our favorite movies or even the matadors. The features of this style are more and more ruffles, a lot of red and off-shoulder tops.
The designers got enough of the minimalism lately, so they went from one extreme to the other. They got inspired from the old Hollywood, by the modern vintage more is more. You can match together the embellishments, embroideries, big bows and retro shapes.
The bohemian style is neccessary to the free spirit of summer and festival dressing (starting at Coachella). Many designers got inspired by these vibes and we love it. Hello to the 70s, flare pants, maxidresses, colorful prints, airy and loose shapes and fringes.
The street style icons favorite sporty trend is still on top, so we can feel free to wear sneakers and bomberjackets to everything. Little sporty details can make a whole set so much better, but sporty tailored dresses are trendy as well.

A romantikus stílus, minden nyáron valamilyen formában előkerül. Idén a viktoriánus kort idézte sok tervező, melynek jellemzői a fodrok, a sifon, tollak, nagy virágok, krém és pasztell színek. Az ilyen pompás és fényűző darabok mindent és mindenkit megszépítenek.
A spanyolok híresek az egyedülálló, forró, tüzes és romantikus stílusukról. Gondoljunk csak a flamenco táncosokra, a kedvenc filmjeinkből ismert spanyol nőkre vagy akár a matadorokra. Jellemző a sok fodor, még több piros, az ejtett vállú felsőrészek.
A tervezők megunták a minimalizmust és egyik végletből a másikba estek. A régi Hollywoodot idéző, modern vintage trendnél a több az több. Jöhetnek a díszítések, a hímzések, a nagy masnis ingek, és retro formák.
A felszabadult nyári érzéshez és a fesztivál stílushoz (Coachellával az élen) elengedhetetlen a bohém stílus, amit most már több éve imádnak nem csak a tervezők, de mi is. Üdvözöljük együtt a 70es éveket, a trapéz nadrágokat, maxiruhákat, lenge szabást, színes mintákat és rojtokat.
A street style ikonok kedvenc sportos trendje továbbra is hódít és bármihez viselhetünk sportcipőt vagy bomberdzsekit. Egy-egy apró sportos részlet az egész szettet megfűszerezi, de a sportos szabású ruhák is trendik.

The last seasons beloved nude colors are staying. These are light brown, beige, light grey and earthtones. You can get the most out of them, by wearing monochrome sets.
In one of my earlier posts I told you that the colors of 2016 are rosequartz and light blue, this means they will have a prominent place in our spring-summer wardrobe.
Summer heat screams for changing the fashionistas favorite black color and wear white from head to toe. If you don't want to wear all white, add a little red, because this will be the best color combination this summer.
Besides all of these almost everyones favorite color will be fashionable, it could be red, yellow, blue or green, just make sure it is vivid and eyecatching enough. 
The metallic shining silver is trying to break through for more than a season, the designers use it a lot, but it's just started to get some space in the streetstyle.
"Flowers for Spring? Groundbreaking!" Maybe Miranda Priesly (The devil wears Prada) is bored with it, but they come back in the runways every year, in different forms. This year they come in a very feminine british garden prints with victorian ruffles, the always lovely and light bohemian flowers and also in grunge style, with black and loud prints.
Stripes also come back every year, but this time the louder the better. Put aside your simple, thin striped T-shirts and get a vivid rainbow colored, eyecatching dress. It doesn't matter that the lining is horizontal or vertical, the best is if you mix them.

Az elmúlt téli szezon nagy kedvenc "nude" színei megmaradnak, ilyen a világos barna, bézs, halvány szürke. Ezekkel a legnagyobb hatást monokróm szettekben érjük el. 
Egyik korábbi bejegyzésben említettem, hogy 2016 színei a rózsakvarc és a világoskék lettek, így előkelő helyet foglalnak majd el a tavaszi-nyári ruhatárakban is. 
A nyári forróság arra ösztönöz, hogy váltsuk le a fashionisták kedvenc feketéjét és bújjunk tetőtől talpig fehérbe. De ha nincs kedved a csupa fehérhez, akkor pirossal párosítsd, ugyanis ez lesz a nyár egyik legdivatosabb szín-kombinációja.
Ezeken kívül most mindenki kedvenc színe lehet trendi, legyen az piros, sárga, kék vagy zöld, a lényeg az hogy élénk legyen és feltűnő, minél harsányabb, annál jobb.
A metálosan csillogó ezüst már több szezon óta próbál egyre nagyobb teret hódítani, a tervezők nagyon szeretik, de a streetstyleban még utat kell törnie magának.
"Virágok? Tavasszal? Eredeti." Lehet, hogy Miranda Priesly (Az ördög Pradat visel) már unja, de a kifutókon minden évben megjelennek más-más formában. Idén láthattuk a nagyon nőies angol kert mintákat viktoriánius fodrokkal, a mindig imádnivaló, könnyed bohém virágokat, valamint a grunge stílusú, fekete és harsány színű nagy virágmintás ruhákat is.
A csíkozás ugyanúgy mindig előkerül nyáron, de idén minél harsányabb és feltűnőbb annál trendibb. Tedd kicsit félre az egyszerű, vékony csíkozású pólóidat és szerezz be egy élénk, rikító, szivárványszínű ruhát, amiből árad a vidámság. Az mindegy, hogy vízszintes vagy függőleges csíkozású, de a legjobb ha kevered őket.

There is nothing more comfortable, than to wear pijamas all day long, but sadly earlier people wouldn't aprrove that if you walk outside in them. Until now only the daring fashionistas wore the pijama trend, but it's spreading wordwide, so you should try it too. Believe me, you will love it.
Another favorite item of the season comes from the bedroom as well, the slip dresses. They're really sexy, sassy and so fashionable. It's really cool if you wear it with ankle boots.
The next favorite piece is the bomber jacket, no matter if it's from leather, cotton or satin. The tailoring and the sporty lining is the key to it. 
If you purchuased some sequin dresses in the winter season, you can wear them in the summer as well, because they're still on trend.

Nincs is kényelmesebb, mint egész nap a pizsamánkban lenni, de sajnos korábban még nem nézték volna jó szemmel, ha abban mentél ki az utcára. Ezt eddig csak a bevállalós fashionisták merték megtenni, de most már egyre jobban terjed a pizsama-trend, úgyhogy próbáld ki te is. Hidd el, imádni fogod.
Szintén a hálószobából jött a tervezők másik kedvenc darabja az idei szezonban, ami a kombiné ruha. Hihetetlenül szexi, elég szemtelen, de nagyon trendi. A legvagányabb, ha bokacsizmákkal viseljük.
A következő nagy kedvenc a bomberdzseki, legyen az bőrből, pamutból vagy akár szaténból, a lényeg a szabáson van és a sportos vonalakon. 
A téli szezonban beszerzett flitteres ruháidat nyugodtan hordd tavasszal is, ugyanis a következő szezonban is nagyon nagy divat lesz.

You could already discover the street style icons and supermodels newest favorite accessory, the choker. This became a big trend this winter and I already showed you in one of my outfits lately. It was a huge trend in the 80s, to wrap satin, leather, suede or any other ribbons around your neck. This little accessory makes every outfit cooler.
In the previous season the lace-up dresses and tops are on trend. A lace-up details makes a simple dress or top sexy. The lace-up detail is good on shoes and pants just as well as on tops.
Pleated skirts and dresses always represent classic elegance, lightness and romance. It never really goes out of fashion, but from time to time designers pick them up and put them on the runway, just like many of them did now. If you don't have it in your wardrobe, you should purchuase one now, because  it is an essential item.
This summer besides the remaining off-shoulder trend, the new one is the puffed sleeves. It can be elegant shirts, blazers or a summer dress, the bigger its sleeves the better is the outfit.
One of the main details of the bohemian style are the fringes. The long and short, multilined fringes are both on trend, doesn't matter if it's on your dress, jacket or bag.
This season the paperbag waist is the way to highlight the waistline. This is a unique wrinkling on the top of the pants, pulled together with a ribbon.
The crop tops we bought and loved last year, will stay with us. Wear them with high waisted pants or skirts.
As I already mentioned at the latest trend section and its characteristics, the ruffles and bows are unlimited this season. These are perfect details of the romantic, lovely and sometimes girly style.
If you would like to wear a specific material, you can choose from the favorites of last summer and this winter: crochet, knit, transparent, mesh or suede.

A street style ikonok és szupermodellek legújabb kedvencét már te is felfedezhetted, ugyanis az úgy nevezett "choker"-ek már télen is hódítottak, az egyik outfit bejegyzésemben nemrég én is bemutattam. A 80-as években volt divat szatén, bőr, bársony vagy más szalagot kötni szorosan a nyakadra. Ettől a kis darabtól bármelyik szett vagány lesz.
Az előző szezonban is már nagyon trendik voltak a dekoltázsnál fűzős felsők és ruhák, egy ilyen szexi részlet az egyszerű szabású nyári ruháidat is különlegesebbé és forróbbá teszi. A fűző hatás nem csak a dekoltázsnál, de a cipőn és a nadrágon is divatos.
A pliszírozott szoknyák és ruhák a klasszikus eleganciát, könnyedséget és romantikát képviselik. Soha nem megy ki igazán a divatból, de időről időre nagyon felkapják a tervezők, ahogy most is tették. Ha még nincs a gardróbodban, ideje egyet beszerezned, mert örök darab. 
Az idei nyáron az ejtett váll mellett a nagy pufi ujj az új trend. Legyen szó elegáns ingről vagy zakóról, könnyed nyári ruháról, de minél szélesebb a válla és karja, annál jobb.
A bohém stílusnak elengedhetetlen részletei, a rojtok, idén is divatosak lesznek. A hosszú rojtok és a rövid, többsoros rojtozás egyaránt trendi, mindegy, hogy a ruhádon, a kabátodon vagy a táskádon van.
A derékvonalat idén úgynevezett "zsák" derékkal (paperbag waist) emelik ki, ez egy különös ráncolás a nadrág tetején, amit szalaggal húznak össze.
A tavaly beszerzett és imádott crop topjainkat továbbra is hordhatjuk előszeretettel, mert ugyanannyira divatosak, de fontos, hogy magasderekú nadrággal vagy szoknyával viseljük. 
Ahogy a trendi stílusok jellemzőinél is említettem, kiemelném még egyszer, hogy a fodrok és a masnik minden mennyiségben jöhetnek. Ezek tökéletes részletei a romantikus, bájos, néha kislányos stílusnak.
Ha különleges anyagokról van szó, akkor a tavaly nyári, illetve idei téli kedvencek közül válogathatunk: horgolt, kötöttáttetsző, necc vagy bársony.

(sources: style.com, harpersbazaar.com, vogue.co.uk, fashionisers.com)

And here are some outfit ideas on how to wear these trends / És íme néhány outfit ötlet hogy hogyan viseld a fenti trendeket
In this set I showed you how to wear the daring sexy slip dress: a leather ankle boots makes it more streetwear and cool, depending on the occasion put on a long, knitted cardigan or a fur detailed leather jacket.

Ebben a szettben megmutattam, hogy mivel viseld a merészen szexi kombiné ruhát: a bőr bokacsizma sokkal hétköznapibbá és lazábbá teszi a ruhát, alkalomtól függően vagy egy hosszú kötött kardigánt vagy egy szőrme galléros bőrdzsekit húzz rá.
I think that from all of these trends, the silves metallics is the most tricky one, on how to wear them. To show you I chose a pleated skirt with silver metallic shine. You can't do it wrong, if you stick with the grey color and match it with cotton, satin, knit or leather. With the knitted sweater I also covered the off-shoulder trend. But if you would like something bolder, try matching it with gold, I think the opposite elegant metallic silver skirt looks great with the sequin gold party-wear top. I added some more gold with the clutch. The metallic silver can be combined with light pastel colors as well.

Úgy gondolom talán a metálos ezüst csillogású darabok viselése és kombinálása az egyik legnehezebb a fenti trendek közül, de most meglátod, hogy egyszerűbb mint hinnéd. Ennek bemutatására egy pliszírozott szoknyát választottam. Ha maradsz a szürke színnél és olyan anyagokkal párosítod, mint pamut, szatén, kötött vagy bőr, akkor nem lőhetsz mellé. A kötött pulcsival belecsempésztem a szabad-váll trendet is. De ha merészebbet szeretnél, akkor próbálkozhatsz az arannyal is, szerintem nagyon jól mutat a két nagyon ellentétes, metálos ezüstös elegáns szoknya és a bulis arany flitteres felső, hozzáadtam még egy kis aranyat a táskával. A metálos ezüst nagyon szépen mutat még a lágy pasztell színekkel is.
In this set I matched together the victorian style (with the ruffles top), the grunge floral print and a bow detail. Don't be afraid to mix different styles.

Ebben a szettben egyaránt megtalálható a viktoriánus romantika (a fordros felső által), a grunge virágminta és a masnis kiegészítő. Ne féljetek több különböző stílust keverni.
A few of my favorite trends are the chokers and the nude monochrome sets. Pay attention, that not only the shade of colors are different, but the materials as well, it makes the look more complex. The choker looks good with an elegant set like this too.

A kedvenc trendjeim a choker és a nude monokróm szettek, itt figyelj arra, hogy ne csak az árnyalatok, de az anyagok is eltérjenek, így sokkal különlegesebb lesz az összhatás. A choker egy ilyen elegánsabb szetthez is jól passzol.  
All white is still super trendy, add a little fire with red pieces. The palazzo pants are characteristics to the spanish style.


A csupa fehér még mindig nagyon trendi, vigyél bele egy kis tüzet a piros színnel. Az ún. palazzo nadrág a spanyol stílus egyik jellemzője.

2016. február 22., hétfő

Everyday sparkle

When I have too much on my to-do-list, I need a little energyboost, a little push, that even a well chosen outfit can give. I think that we need a little sparkle in our everydays as well. To this sparkle you don't need to dress up in fancy, elegant clothes, just add a little extra twist in your casual look. I'm still really into the comfy, oversized sweater dresses and this time I chose a glittery black one. I wore a blue denim jeans underneath, which I tucked in my socks that matches to the sweater. I like my new dandy shoes, which is half suede and half patent leather. They matches to many different styled sets and give them a great masculine vibe. For the final touch, I added my favourite ring and watch, that harmonizes to the top well.

Mikor túl sok minden van a teendő listámon, akkor jól jön egy kis plusz energia, az a kis löket, amit akár egy jól megválasztott outfit is adhat. Én úgy gondolom, hogy az egyszerű hétköznapokban is szükség van csillogásra. Ehhez nem kell feltétlen kiöltözni, elég egy kis extra csavar az egyszerű szettbe. Még mindig imádom a kényelmes, nagy pulcsiruhákat, ami ezúttal egy fekete alapon csillogó darab. Alá farmert húztam, amit betűrtem a felsőhöz passzoló, fekete alapon csillogó zokniba. Felavattam az új dandy cipőmet, ami félig velúr, félig lakkozott bőr, nagyon trendi és már most imádom. Sokféle szetthez passzol és ad nekik egy különös maszkulin hatást. Végül kiegészítésnek csupán a kedvenc karórám és gyűrűm vettem fel, amik jól harmonizálnak a  fémes csillogású felsővel.
"Leave a little sparkle wherever you go"
***
"Mindig hagyj egy kis csillámport magad után, bárhol is jársz"
Sweaterdress / Pulcsiruha - King Street Fashionista
Jeans / Farmer - Mustang
Shoes / Cipő - CCC
Socks / Zokni - H&M
Watch / Karóra - Timex

2016. február 19., péntek

Food Friday #23

February's Foodist Healthy Box
Here you go with my february Foodist Healthy Box! Eventhough I haven't tried everything from it yet, but I love it and I would like to show you what was inside of it. This month I recieved the following products: birch water, chickpea crisps, coconut peanut butter, pancake mix, macadamia oil, raspberry ripple, nut and pomegranate mix, chili & oregano olives.

Itt is van a februári Foodist Healthy Boxom! Habár még nem kóstoltam meg belőle mindent, de nagyon imádom. Ebben a hónapban a következő termékeket kaptam: nyírfavíz, csicseriborsó chips, kókuszos-mogyoróvaj, amerikai palacsinta sütőpor-keverék, makadámia olaj, málna-szelet, gránátalmás rágcsa, csilis és oregánós olívabogyó.

Sweatpea Pantry Grainy Brainy Pancake Mix: With this mix you can bake gluten-free pancakes. It contains protein-rich buckwheat - quinoa flour and linseed, that is good for the heart, because of its omega-3 substance. It is full of vitamines, fiber, calcium and iron. You only need to add milk and eggs, to make 12-18 pancakes from the mix.

Sweatpea Pantry palacsinta sütőkeverék: Ez egy glutén-mentes amerikai palacsinta sütéséhez szükséges keverék. A keverék fehérjében gazdag hajdina és quinoa lisztet, valamint omega-3-ban gazdag és szívbarát lenmagot tartalmaz. Sok benne a vitamin, rost, kalcium és vas. A keverékhez elég csupán tejet és tojást adni, majd 12-18 darab palacsinta készíthető belőle. 

Mokhado Macadamia oil: It's a light and golden oil with nut taste, which makes it perfect for dressing, to pesto, sauces and for frying. It's rich in omega 3 and 6, those are strenghtening the heart, in monounsaturated fats, natural antioxidants, B6 vitamin, that is good for nerves and palmitoilacid, that helps the digestive system.

Mokhado makadámdió olaj: Könnyed, arany olaj mogyorós ízzel, amitől tökéletes lesz dresszingnek, pesztohoz, szószokhoz vagy sütéshez. Gazdag omega-3 és omega 6-ban, a szívet erősítő anyagokban, az egyszeresen telítetlen zsírokban, természetes antioxidánsokban, B6 vitaminban, ami jót tesz az idegeknek és palmitolajsavban, ami segíti az anyagcserét. 

Squirrel Sisters Raspberry Ripple: This snack is lovely both inside and outide. The package is super cute and the raspberry with goji and almonds make a really tasty, fresh and fruity combination. Besides them it includes dates and cashew nuts, the ingridients are guaranteed to be the highest quality and natural. It's rich in vitamins A, B, C, D, magnesium, phosphorus, calcium, these make the bones and teeth stronger, also in potassium and iron, which are good for bloodpressure. It's vegan, raw, paleo, gluten-free and refined sugar free.

Squirrel Sisters málna-szelet: Ez a gyümölcsös rágcsa kívül és belül is édes. A csomagolása nagyon cuki és a málna, goji bogyó és mandula együtt nagyon jó, igazán friss és gyümölcsös ízkombinációt alkot. Az előbb felsoroltakon kívül van még benne datolya és kesudió is, garantáltan a legmagasabb minőségű és természetes alapanyagokból készült. Gazdag A-B-C-D vitaminokban, magnéziumban, foszforban, kalciumban, amik a csontokat és a fogakat erősítik, káliumban és vasban, amik a vérnyomásnak tesznek jót. Vegán, nyers, paleo, glutén-mentes és finomított cukor nélkül készült.

On the photo you can also see the Roasters from the December box / A képen láthatod még a decemberi dobozban talált Roasterst is

Chicka's Chickpea Crisps: This gluten-free chips is rich in fiber and protein, vegans and vegetarians can eat it as well. The cumin and black pepper makes is slithly spicy and it's really crunchy without added salt. It's made of only natural ingridients like chichpea flour, corn, onion, garlic and tomato. Chickpea is one of the key elements of African cuisine. This unusual, egzotic african taste is really exciting. It tastes perfect, I can recommend it for a movie night or when you just want to snack something healthy and you do not have to feel bad after that.

Chicka's csicseriborsó chips: A chips glutén-mentes, magas protein és rost tartalmú, valamint vegetáriánusok és vegánok is nyugodt szívvel fogyaszthatják. A köménymagtól és a feketeborstól enyhén csípős és igazán ropogós hozzáadott só nélkül is. Csak természetes alapanyagokból készült, mint csicseriborsóliszt, kukorica, hagyma, fokhagyma és paradicsom. A csicseriborsó az afrikai konyha egyik legfontosabb eleme és már nálunk is kezd egyre népszerűbb lenni. Nagyon izgalmas ez a szokatlan egzotikus, afrikai ízvilág. Egyszerűen tökéletes, egy mozi esthez vagy csak ha valamilyen egészséges nassolni valóra vágytok, ez miatt senkinek se kell bűntudata legyen.  

OLOVES Chili & Oregano Olives: These are pitted olives marinated in chili, oregano and garlic. It's 100% natural and has low calory. Olives are rich in vitamin E-D-K, omega-9, potassium, calcium, phosphorus, zinc and iron. Olives have many positive effects on our body: controlls colesterol, helps reserving the health of the bones, repaires the digestive system, makes the skin healthy and pretty, has a demulcent effect. These seasons olives are perfect for  a midday snack or on top of your salad.

OLOVES chilis-oregános olívabogyók: Kimagozott olívabogyók chiliben, oreganoban és fokhagymában pácolva. 100%-osan természetes és kalóriaszegény. Az olívabogyó gazdag E-D-K vitaminokban, omega-9-ben, káliumban, kálciumban, foszforban, cinkben és vasban. Az olívabogyónak megannyi pozitív hatása van a szervezetünkre: szabályozza a koleszterinszintet, segít megőrizni a csontok egészségét, javítja az emésztőrendszert, jót tesz a bőrnek és gyulladásgátló hatása van. Ez a fűszeres olívabogyó tökéletes napközbeni nassoláshoz vagy a salátád megkoronázásához.

Meridian Coconut Peanut Butter: I just love it! I was looking for the perfect, healthy peanut butter for a long time now, so I was incredibly happy when I found it in the box. It has the traditional peanut butter taste with a little tropical hint. It's only made from roasted hazelnuts, coconut and honey, no extra additives are included, it has a very creamy texture. It doesn't contain palm oil, sugar, preservatives or coloring, it has many vitamins, fiber and minerals. It's healthy and you can even fit it in in your diet.

Meridian kókuszos mogyorókrém: Egyszerűen imádom! Már nagyon régóta kerestem a tökéletes, egészséges mogyorókrémet, így hihetelenül örültem amikor ezt találtam a dobozban. Megvan a tradicionális mogyorókrém íze, egy kis trópusi esszenciával. Csupán sült mogyoróból, kókuszból és mézből készült, semmi plusz adalékanyagot nem tartalmaz, az állaga pedig valami mennyeien krémes. Nincs benne se pálmaolaj, se cukor, tartósítószer vagy színezőanyag. Sok vitamint, rostot és ásványi anyagokat tartalmaz. Egészséges és még a diétádba is belefér. 

Sibberi Birch Water: I have to tell you, that birch water as a drink and superfood trend was new to me, but after a little research, it looks like it will be the it-drink of 2016. The Sibber birch water is really healthy and delicious, also have less calories than coconut water, which was "the drink" of last year. The drink has a detoxifying effect, protects you against diseases and they say it is good even against cellulite. The following components are making it so healthy: a lot of minerals, potassium, calcium, phosphorus, zinc, vitamin C and amino acids.

Sibberi nyírfavíz: Őszintén elárulom, hogy a nyírfavíz mint ital és mint superfood trend teljesen új volt nekem, de kis utánaolvasás után, úgy tűnik, hogy ez lesz 2016 itala. A Sibberi nyírfavize nagyon egészséges és finom, ráadásul kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a kókuszvíz, ami a tavalyi év nagy slágere volt. Az italnak méregtelenítő hatása van, megvéd a betegségektől és állítólag még a makacs cellulittal is felveszi a kesztyűt. A következő komponensek teszik ilyen egészségessé: ásványi anyagok, kálium, kálcium, foszfor, magnézium, cink, C vitamin és aminosavak. 

WYLDSSON Nut Pomegranate Toppers: These carefully selected nuts are the perfect on-the-go snacks. It fits well in little purses and coat pockets as well, but much better than having a bar of chocolate, when you need a little energy on your way. The package is hygienic too, because you can eat it without using your hands. My package (Californian Pomegranate) contains the followings: cashew, pomegranate, currants, almonds, sunflower seeds, pumpkin seeds, hazelnut, peanuts. Other packages have other special ingredients like Persian Mullberries, Goldenberries or Belgian Chocolate. If you don't want to eat it by itself, you can add it to your muesli, oatmeal or yoghurt.

WYLDSSON mogyoró-gránátalma mix: Ezek a gondosan összeválogatott magvak a tökéletes útravaló nasik. Könnyen elfér még a kistáskákban is vagy a kabátzsebekben, de mégis lényegesen jobb és egészségesebb, mintha egy szelet csokit ennél, mikor hirtelen útközben energiára van szükséged. A kialakítása a higiéniában is segít, mert úgy eheted, hogy nem kell kézzel hozzáérned. A kis csomagom (kaliforniai gránátalma) a következőket tartalmazza: kesudió, gránátalma, ribizli, mandula, napraforgómag, tökmag, mogyoró és földimogyoró. Másik csomagokban találhatóak még olyan különlegességek, mint perzsa szeder, aranybogyók (földi cseresznye) vagy belga csokoládé. Ha viszont nem csak magába szeretnéd enni, akkor add hozzá a müzlidhez, zabkásádhoz vagy a joghurtodba is öntheted.

I wish you a happy and healthy weekend! / Kellemes és egészséges hétvégét kívánok!

2016. február 11., csütörtök

Valentine's Day Outfit

What does Valentine's Day mean to you? I have to admit, that it never really bothered me, wether I was single or in a relationship. I think that the general idea was not bad, to have a day to celebrate love. The whole kitchy fuss built around it, has made it all wrong. Let start with the single ladies, who don't mind to be one, but on this day, all the heart-shaped things make them sad and lonely. Just think about, how many girl movies like that have we seen. Although the other problem is bigger, that in a relatioship not only a day in a year should be about love and about caring with each other, but the most days possible. It wouldn't be a big deal, if couples were having date-days in every week or month and in this case Valentine's day would be only just one of the many. But since we're here, let's see what should we wear on that special date.

I chose a lace-up shirt in the color of romance and to that I paired a choker of the same lace as the shirts. The chokers make any outfit pretty cool, even a fedora and pencil skirt set, like mine. I hinted a little more romance with the flowers on the stocking, but the make up is what makes the look more interesting, the half pink and half red lips makes the face really fascinating. You can play with other different colors, but be careful, so it won't look wierd when the colors mash up.

Nektek mit jelent a Valentin-nap? Bevallom őszintén, engem sohasem hatott meg igazán, ha szingli voltam, ha nem. Úgy gondolom, hogy az alapvető ötlet nem rossz, hogy ezen a napon külön ünnepeljük meg a szerelmünket, de mégis ez a mesterkélten kialakított giccses felhajtás szerintem az egészet elrontja. Kezdjük azzal a résszel, hogy a szinglik, akik ha amúgy nem is sajnálnák, hogy egyedül vannak, a sok szívecskés dolog hatására mégis nyomasztóan és magányosnak érzik magukat. Gondoljunk csak bele, hány ilyen csajos filmet láttunk. A másik és szerintem nagyobb probléma az, hogy egy kapcsolatban egy évben nem csak egy nap kéne szóljon a szerelemről, az egymással törődésről, hanem a lehető legtöbb nap. Nem csinálnánk belőle olyan nagy ügyet, ha a párok mondjuk havonta vagy akár hetente tartanának randi-napokat, így ez a Valentin-nap csak egy lenne a sok közül. De ha már itt vagyunk, nézzük mit is húzzunk arra a bizonyos randira.

A romantika színében pompázó, most nagyon divatos fűzős inget választottam, amihez az egyik legújabb trendet párosítottam az úgynevezett "chokert" vagyis a nyakam köré tekertem egy fűzőt, ami jelen esetben a nyakláncot helyettesíti. A chokerek minden szettet nagyon vagánnyá varázsolnak, még egy ilyen csinos kalapos-ceruzaszoknyás összeállítást is. A virágminta a harisnyában egy kis plusz romantikát csempész az outfitbe, de a smink az, ami még különlegesebb hatást ad neki, nagyon izgalmassá teszi az arcunkat a félig pink-félig piros száj. Más színekkel is nyugodtan játszhatunk így, csak arra figyeljetek, hogy ne nézzen ki túl túlzóan, mikor összekeverednek a színek. 

Lace-up shirt / Fűzős ing - oldy
Skirt / Szoknya - Reserved
Hat / Kalap - H&M
Heels / Cipő - Zara
Watch / Óra - Marc Jacobs

2016. február 5., péntek

Food Friday #22

Foodist Healthy Box


I already told you, how important is the healthy lifestyle for me and one of the main part of it is healthy eating. I also like to try new things out and now I can get these two things together every month. Recently I discovered the Foodist Healthy Box at some foreign bloggers and I liked the idea a lot. The FHB is a surprise box, that contains 6-8 new super-healthy products every month. With these products we can get to know the latest food trends. The gourmet bites are really various, doesn't contain any artificial coloring, preservative and GM materials, these are only bio superfoods. They pay attention to lactose- and glutenintolerants, vegetarians and vegans. What I really like is that it does not contain only samples and little tasters, but I get the normal sized products, as they are available in the market. If you really like something from the box and would like to have more of it, then you can order the products directly from them as well. But let's see what was inside the boxes. I summarize the first two boxes together and I will write about the following ones as I get them. I haven't tried everything yet, so I cannot write about the taste of every product, but everything will be up on the blog sooner or later in other posts.


Már korábban is írtam, hogy milyen fontos számomra az egészséges életmód, aminek az egyik fő eleme az egészséges táplálkozás, emellett pedig szeretek mindig új dolgokat is kipróbálni. Mostantól pedig ezt a két dolgot van lehetőségem minden hónapban kombinálni, ugyanis nemrég felfigyeltem a Foodist Healthy Box-ra néhány külföldi bloggernél és rögtön nagyon megtetszett a koncepció. A FHB egy olyan meglepetéscsomag, amely minden hónapban 6-8 új szuper-egészséges terméket tartalmaz. A termékek által megismerhetjük a legújabb ételtrendeket. A gourmet falatok igazán változatosak, nem tartalmaznak mesterséges színezéket, tartósítószert és génmanipulált alapanyagokat, csak exkluzív, bio szuperkajákat. Figyelnek a laktóz- illetve glutén érzékenyekre, a vegetáriánus és a vegán emberekre. Ami pedig különösen tetszik, hogy nem egy-egy kis kóstoló falat van a dobozban, hanem egy normális méretű termék, ahogy az forgalomba is kerül. Ha valami igazán megtetszett és szeretnél még belőle, akkor tudsz tőlük további termékeket rendelni. De térjünk is rá a csomagokra. Az első két doboz tartalmát összefoglalom, majd a többit, mindig ahogy érkezik, úgy mutatom be. Még nem kóstoltam meg minden terméket, úgyhogy az ízről nem mindenhol fogok tudni írni, de későbbi bejegyzésekben minden szerepelni fog. 

December
The half of the box from December is gone and I really loved it. The box contained the followings: Criollo cocoa powder, Paleo bread baking-mix, chia-seed and apple-cinnamon puding-powder, green peas puree, IQ superfood chocolate, banane chips, chai coconutmilk and bean roasters.

A decemberi csomagnak már a nagy része elfogyott és nagyon tetszett. A csomagban a következőket találtam: Criollio különleges kakaópor, Paleo kenyérliszt-keverék, chia-mag és almás- fahéjas pudingpor, borsópüré, IQ superfood csokoládé, banán chips, chai kókusztej és ropogatnivaló pörkölt bab.

The Becks Cocoa's Criollio is 100% pure cocoa, it's not like the other cocoa powders, not those sweet, sugar drinks you used to drink. It is made form the best cocoa beans, it has a powerful, almost bitter taste, which makes it divine. Cocoa contains serotonin and dopanin, they causes better mood, so  it is just perfect to banish the winter depression.

A Becks Cocoa Criollio 100%-os tiszta kakaója más, mint a többi kakaópor, nem azt az édes, cukros italt kapod belől. A legjobb kakaóbabokból késtült, erőteljes, mondhatni fanyar íze teszi különlegessé. A kakaó szerotonint és dopanint tartalmaz, amelyek a hangulatjavulásért felelnek, ezért egy jó bögre kakaó segíthet elűzni a téli rossz kedvet.

I didn't have time to try out the Paleo bread baking-mix from Organic Workout, but I will soon. The mix is from high quality ingredients (almond-, linseed-, coconut flour, psyllium seed husks, pumpkin seeds, linseed, walnuts, salt and egg powder), they provides the neccessary omega-3-fatty acids and digestive fibers. The mix contains high quality vegetable and animal protein, but besides them it's carbohydrathe content and glycemic index are low. Many people leave out or minimalise the bread during their diet, but it's an important part of mine, so I pay attention on what kind of bread I'm eating.

Az Organic Workout Paleo kenyérliszt-keverékét még nem volt időm kipróbálni, de nemsokára arra is sort kerítek. A keverék minőségi alapanyagokból tevődött össze (mandula-, lenmag-, kókuszliszt, útifűmaghéj, tökmag, lenmag, dió, só és tojáspor), biztosítja a szükséges omega-3-zsírsavat és gazdag az emésztést segítő rostokban. Magas minőségű növényi és állati fehérjét tartalmaz, de emellett a szénhidráttartalma és a glikémiás indexe alacsony. Sokan kihagyják vagy minimalizálják a kenyeret az étrendjükből, de az én étkezésemben fontos szerepet játszik, ezért is figyelek oda arra, hogy milyet eszem belőle.

I already mentioned earlier how much I love chia pudding, so I was glad  when I saw these two products. The Simply Raw chia seeds and apple-cinnamon pudding-powder gives a great Christmas flavor. The chia seeds and pudding powder should be stirred with liquid and after 5 minutes the delicious vegan dessert is ready. I guarantee, that after this dessert you do not have to feel guilty.

Már korábban említettem, hogy mennyire szeretem a chia-pudingot, ezért ennek a két terméknek nagyon örültem. A Simply Raw chia-mag és almás-fahéjas pudingpor tökéletes karácsonyi ízt idéz. A chia-magot és a pudingport együttesen folyadékban kell felkeverni és 5 perc elteltével kész az ínyenc vegán desszert, ami után garantáltan nem kell bűntudatod legyen.

Sarah Wiener's green peas puree is made of fresh peas, pink pepper and coriander. You can use it in many ways, as dips, base of sauces, to cook with or simply on a bread. The materials are completely bio. In 2015 Sarah Wiener was chosen to the bio-brand of the year.

A Sarah Wiener-féle borsópüré friss bio zöld borsóból és rózsaborsból készült, korianderrel ízesítve. Sokoldalúan felhasználható, mártogatósnak, szósz-alapnak, főzéshez vagy csak akár kenyérre kenve is finom. 2015-ben az év biomárkájának választották a Sarah Wienert.

The IQ Superfood Chocolate is a healthy chocolate with coconut blossom sugar. It's not only healthy but so great, that I almost immediately ate the whole bar. It's produced from the Rio Negro valley's Criollo cocoa beans, which is held as one of the finest cocoa, because it has low acidity and it is not too bitter. Due to the special cultivation you can feel hazelnut, caramel and berry-fruity flavours in the chocolate.

Az IQ Superfood Csokoládé egészséges csoki kókuszvirágcukorral. Nem csak egészséges, de nagyon finom is, szinte azonnal elfogyott az egész tábla. Rio-Negro völgyi Criollo kakaóbabból készítik, amit az egyik legnemesebb kakaónak tartanak, mert alacsony a savtartalma és kevésbé keserű. A speciális termesztésnek köszönhetően mogyorós, karamellás és bogyós-gyümölcsös mellékízeket érezhetünk, ha megkóstoljuk.

From the Dilly & Wolf snacks I got the sea salted and cider vinegar roasted fava beans. You can just eat it as a snack or use it by cooking, but it's also good in salads or soups. It's lightly salted and spiced.

A Dilly & Wolf harapnivalói közül a tengeri sós és cider-ecetes pörkölt fava bab volt a dobozban. Magában nassolva, főzéshez, salátába vagy levesbe is jó. Enyhén sós és fűszerezett. 
The Chai Coconut Milk Drink from Rebel Kitchen was one of the first products I tried from the box, because I love chai and coconut both so much. Next to these it contains date nectar, cocoapowder, cinnamon, cardamom and turmeric. Because it's made from coconutmilk, it's lactosefree. This tasty super-drink is really healthy and has a good effect on the digestion, metabolism, heart and cardiovascular system.

A Rebel Kitchen Chai Kókusz italát az első termékek között próbáltam ki, mert imádom a chait is és a kókuszt is. Ezek mellett tartalmaz még datolyanektárt, kakaóport, fahéjat, kardamomot és kurkumát. Mivel kókusztejből készült, ezért laktózmentes is. Ez a zamatos szuper-ital nagyon egészséges és jótékony hatással van a szív-és érrendszerre, valamint az emésztésre és anyagcserére.
From the Emily Fruit Crisps the box contained the Chrunchy Banana. I also liked some other fruit crisps that I tried, so I was happy for this one. It's super crunchy, like a real chips, thickly slices, sufficiently sweet and it has an intense banana flavour. The truly sweet-thoothed ones will like it too. I spiced my usual morning oatmeal with it.

Az Emily gyümölcs chipsek közül a ropogós banán chips volt a dobozban, aminek örültem, mert a korábban kóstolt gyümölcs chipsek is tetszettek. Szuper ropogós, mint egy igazi chips, vastagon szeletelt, kellően édes és intenzíven banános ízű. Az igazán édesszájúaknak is tetszeni fog. Én a szokásos reggeli zabkásámat is feldobtam vele.

 January / Január
I didn't had the time and opportunity to taste everything from this box, but so far it's pretty impressive too. The second box contains the followings: Strawberry granola, Energy Elixir, Cherry-berry beetjuice, Salted maple Popcorn, "Nutcracker" slice, Indian spiced Kale chips and goji berries.

Még nem volt alkalmam mindent megkóstolni, de eddig nagyon meggyőző a második csomag is, ami tartalmaz egy epres granola müzlit, energia elixírt, cseresznyés-bogyós cékalevet, sózott juharszirupos popcornt, "diótörő" szeletet, indiai fűszeres kelkáposzta chipset és goji bogyót. 

The Energy Elixir by the Alchemy Super Blends is a smoothie powder and it's main ingridient is the fruit of the African baobab. It's an important medicine in the traditional African remedy. It's rich in vitamin C and B6, iron and calcium. This powder contributes to healthy eating and it helps restoring and preserving our health.

Az Alchemy Super Blends Enegria elixírje egy smoothiepor, aminek az alapja az afrikai baobab, másnéven majomkenyérfa gyümölcse. A hagyományos afrikai orvoslásban fontos szerepet játszik. Gazdag C- és B6 vitaminban, vasban és kalciumban. Ez a por hozzájárul az egészséges étkezésünkhöz, segít az egészségünk helyreállításában és megőrzésében.

The Cherry-Berry Beatjuice from the Lovebeet contains beetroot juice in 50%, which they make more tasty with adding black currant and cherries. It tastes sweet and sour at the same time. The beetroot juice is rich in antioxidants and nitrate, which enhances the endurance and fitness, helps the formation of mitochondria and by regular consumption it improves fat metabolism. It is the perfect drink before and after workout.

A Lovebeet Cherry Berry Juice nevű itala 50%-ban céklalevet tartalmaz, amit fekete ribizlivel és cseresznyével tettek különlegesebbé. Egyszerre édes és fanyar, igazán ízletes. A céklalé gazdag antioxidánsokban és nitrátokban, ami erősíti az állóképességet, segíti a mitokondriumok képződését és rendszeres fogyasztásnál javul a zsíranyagcsere. Tökéletes ital sportolás előtt és után.

Popcorn is essential for a movie-night, but usually it's unhealthy and too sweet or too salty. Happily NOM solved this problem and their salted maple popcorn is healthy. It's gluten-egg-and-diaryfree, made with organic coconutoil, it's rich in fibers and does not contain any added sugar.

A popcorn elengedhetetlen tartozéka a filmezéseknek, de többnyire egészségtelen és túl édes vagy éppen túl sós. A NOM viszont megoldotta ezt a problémát, ugyanis a sózott juharszirupos popcornja egészséges. Glutén- tojás- és tejmentes, organikus kókuszolajjal készült, rostokban gazdag és nem tartalmaz hozzáadott cukrot. 

The Indian spice Kale chips from Rawlicious is dried, not baked, so lot of valuable nutrients remained in the vegetable. It's super healthy, nutritious, crunchy and delicious too. Earlier I didn't know, but kale contains more iron per calorie than beef, more calcium than milk and more vitamin C than spinach. It's rich in vitamin A, C and E, calcium, potassium, folic acid and antioxidants.

A Rawlicious indiai fűszeres kelkáposzta chipsét szárították és nem sütötték, ezért megmaradt a sok értékes tápanyag benne. Szuper egészséges, tápláló, ropogós és finom is. Korábban nem tudtam, de a kelkáposzta több vasat tartalmaz per kalória, mint a marha, több kalciumot, mint a tej, és több C-vitamint, mint a spenót. Gazdag A-, C- és E-vitaminban, kalciumban, káliumban, folsavban és antioxidánsokban.
Good and nutritious breakfast is indispensable, that's why I chosed Just live a little's Strawberry granola with WYLD's goji berries and mixed them with yoghurt and chia seeds. The granola is vegan, healthy and delicious. There is no added sugar, only 7 g sugar in total per 100g and that's all from the fruits. Goji is one of the best superfoods, it contains almost all of the essential nutrients. It's rich in vitamin C, antioxidants and minerals. Goji improves the immune system, protects the cells, strengthena the cardiovascular system, eyes and bones.

A jó és tápláló reggeli elengedhetetlen, ezért tökéletes választás a Just live a litte márka Epres granola, a WYLD goji bogyóival, amiket én natúr joghurttal és chia maggal kevertem össze. A granola vegán, egészséges és nem mellesleg nagyon finom. A napraforgómagtól van egy kis pikánsan sós íze, de ez csak még jobban feldobja a többi ízt. Nincs finomított cukor hozzáadva, összesen 7 g cukor található benne 100 grammonként, az is a gyümölcsökből származik. A goji igazi csodabogyó, szinte minden létfontosságú tápanyagot tartalmaz. Gazdag C-vitaminban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban. A goji javítja az immunrendszert és a sejtek védelmét, erősíti a szív- és érrendszert, a szemeket és csontokat. 
The Eat Performance's Nutcracker is 100% bio, vegan and paleo, furthermore gluten-lactose-and sugarfree. It contains nuts, cashew and hazelnut, dates makes is sweet and raw cocoa makes it like a chocolate bar. It's the perfect snack instead of a chocolate slice, in the middle of a hectic day, because nuts can stimulate brain and increase concentration.

Az Eat Performance "Diótörő" szelete 100%-ban bio, vegán és paleo, továbbá glutén-laktóz- és cukormentes. Tartalmaz diót, kesudiót és mogyorót, a datolya édessé és a nyers kakaó csokissá teszi. Tökéletes harapnivaló egy szelet csoki helyett, egy hosszú nap közben, hiszen a mogyorófélék serkentik az agyat és fokozzák a koncentrálóképességet. 

2016. február 3., szerda

Photo Diary from Flachau

Since I was little, we go skiing with my family every year, but sadly I missed it last year, so I was eager to go this time. We chosed Flachau in Austria, where we were once before, but it was such a long time ago, that the whole place and the slopes felt new to me. We had a surprisingly warm weather with +5 degrees every day, but happily with enough snow, so we could ski in sparkling sunlight. After the tiring days we rested at the Dampfkessel, that became our favorite spot after a few days and where the party started right after the sun went down. I missed already my favorite, incomparable austrian flavours, which I collected at the end of the post. Enjoy the photos, I enjoyed the trip a lot!

Már kicsi korom óta minden évben eljárunk síelni a családommal, de sajnos a tavalyi év kimaradt nekem, ezért idén már nagyon-nagyon vártam. Az ausztriai Flachau-ra esett a választásunk, ahol már egyszer korábban is jártunk, de olyan rég volt, hogy már nem emlékeztem, így szinte új élmény volt a hely és a pályák. Meglepően meleg időnk volt, minden nap +5 fok körül, de szerencsére elég hó volt még és így szikrázó napsütésben síelhettünk. A hosszú nap fáradalmait a néhány nap alatt törzshelyünké váló Dampfkesselben pihentük ki, ahol miután lement a nap, azonnal beindult a buli. Már hiányoztak a kedvenc, utánozhatatlan osztrák ízek, amiket a bejegyzés végén össze is gyűjtöttem nektek. Remélem tetszenek a képek, én imádtam az egészet!
Heisse Schockolade (Hot cocoa / Forró csoki), Kaiserschmarrn (Császármorzsa), Kasnockelr (Cheesy noodles with roastes onions / Sajtos nokedli pirított hagymával), Wiener Schnitzel (Bécsi szelet), Gulasch (Goulash / Gulyásleves)