2016. április 25., hétfő

Cherry Blossom

I turned 23 this friday and on this occasion the whole last week became an amazing and loving birthdayweek. On Monday I went to the theather with my boyfriend. On Tuesday I was just resting at home and because the time didn't stop on my birth week either and the end of the semester is getting closer, I had to learn and work on my thesis a little bit too. On Wednesday I had a grill-party with my friends from the university and than later we went to a club. On Thursday my boyfriend throw a surprise party for me, he invited our friends and brought a lot of sushi. Good company and fine wines guarantee the fun time. The weekend belongs to the family. On Friday I got special dinner, champange with strawberries and Tequila Sunrise. On Saturday they made me an Oreo Cheesecake, that was really delicious and the recipe will be coming soon on the blog as well. For later I was invited to a Bachelorette party, that was pretty fun. On Sunday the only thing left was to relax after this busy and amazing week.
And now comes the outfit. This set is close to my heart, because the on trend co-ords are made by my grandma earlier already. I like to make the everydays special with such elegant pieces. With co-ordinates like this, you should follow the less is more rule. I only added a light pink shirt, brown shoes and pearls. You can see the liquid lipstick from the last beauty post in these photos better.

Múlt héten töltöttem be a 23-at és ennek örömére gondoltam megosztom veletek a szülihét részleteit! Hétfőn a barátommal elmentünk színházba, ami már régóta tervben volt. Kedden csak pihentem otthon és mivel a szülinapom miatt sem áll meg az idő és vészesen közeleg a félév vége, muszáj volt tanulnom és szakdolgozatomat írnom kicsit. Szerdán a csoporttársaimmal grill-partyt tartottunk, majd elmentünk bulizni. Csütörtökön a barátom meglepetésbulit szervezett, ahova meghívta a barátainkat és rendelt sok-sok sushit. Jó társaság és jó borok mellett adott volt a jó hangulat. A hétvége pedig a családé. Pénteken különleges vacsora, epres pezsgő és tequila sunrise várt otthon. Szombaton Oreo cheesecake-t készítettek nekem, ami nagyon finom volt és a receptje a blogra is felkerül majd. Este lánybúcsúra voltam hivatalos, ami igazán jól és viccesre sikerült. Vasárnap pedig már csak az volt vissza, hogy kipihenjem a hét fáradalmait. Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki velem ünnepelt, csodás hét volt!
És akkor most jöjjön az outfit. A szett különleges a szívemnek, mert a most nagyon divatos, összetartozó mellényt és sortot még korábban varrta a nagymamám. Szeretem feldobni az egyszerű hétköznapokat a hasonlóan elegáns darabokkal. Az ilyen szetteknél ne essünk túlzásba, inkább kövessük a kevesebb több elvét. Hozzá csupán egy rószaszín inget, barna éktalpú cipőt és visszafogott gyöngyös ékszereket húztam. A sminkem szájhangúlyos, az előző beauty posztban bemutatott folyékony rúzst, itt még jobban láthatjátok a képeken. 

Co-ords / Szett - King Street Fashionista
Shirt / Ing - H&M
Bracelet / Karkötő - Tenerife Pearls

2016. április 18., hétfő

Pupa and Oriflame Matte Liquid Lipsticks


I've been searching for the perfect matte lipsticks for a while now and after a lot of testing in stores and reading online tests, I decided to buy a liquid lipstick. At the end it turned into buying not only one, but two different kinds, so I decided to make a little comparison. I've read a lot of good critics on Pupa's liquid lipstick, so I chose that and right after I bought it, the Oriflame created a mousse lipstick, so I quickly purchased it too.

Már jó ideje keresem a tökéletes matt rúzst és végül sok boltos próbálgatás, illetve online tesztek olvasgatása után a folyékony rúzsok mellett döntöttem. Majd úgy alakult, hogy majdnem egyszerre két különbözőt is beszereztem, így gondoltam egy bejegyzés keretein belül össze is hasonlítom őket. A sok pozitív kritika után a Pupa egyértelmű választás volt, de megvártam vele a Glamour napokat és mivel pont abban az időben hozta piacra új termékét az Oriflame is, így azt is gyorsan beszereztem.

Pupa I'm Matt Lip Fluid
013 Salbe Brown
I searched for the perfect middle-dark brown lipcolor in every cosmetic store and when I found this one online I knew this is the one. After trying it out, I fell more in love with the color. One of the advantages of Pupa is the big color selection, there are light sophisticated shades and daring dark ones as well, in every color you like. The application is not difficult, but every dark color needs a little correction, but that is pretty hard, because it dries matte and colors the skin too quickly. It highlights the flaws and grooves on the lips, but if you exfoliate before applying and hydrate, then it covers nicely. It don't dries the lips or smears, doesn't has a gluey effect. It is really long-lasting, after many hours it fades away lightly and unitely. If you apply another layer on it, the previous layer won't get off, they just melt together prettily. 

A drogériákban található összes márkánál kerestem a tökéletes közepes barna árnyalatot és mikor megláttam online, tudtam, hogy ő lesz a tökéletes. Kipróbálás után még inkább szerelmes lettem a színbe. A Pupa egyik nagy előnye a hatalmas színválaszték, hiszen van közte teljesen visszafogott halvány és egészen merész sötét is, és minden színben. Ugyan nem nehéz a felvitele, de szinte minden erősebb színnél jól jön egy kis igazítás, korrigálás, ami sajnos nagyon nehézkes, mert annyira hamar színezi be a bőrt és nagyon gyorsan szárad mattra. Kiemeli a barázdákat, de ha előtte leradírozzuk a szánkat és megfelelően hidratáljuk, akkor szépen fed. Nem szárítja az ajkakat, nincs utána ragacsos érzés és nem kenődik. Nagyon tartós és több óra elteltével is egységesen halványul el. Ha új réteget viszünk fel, nem jön le az előző, szépen beleolvad.


Oriflame The One Lip Sensation Matte Mousse
Satin Rose
As an Oriflame consultant I could get it with the earlier order, to try it out and to show it to the customers and you, but from the new catalogue you can buy them too. We can choose from 10 colors, there is a middle-shade nude and this one is the second lightest, but they have more shades of pink, red and purple as well. This color is pretty cheerful, girly and vivid enough, but not too much. Thanks to its mousse consistency it's so easy to apply or even to correct it. It dries completely matte, without highlighting the flaws of the lips. There is no drying or sticky feeling, wearing it is really light and fine. It holds the color pretty long, many hours and after eating, it fades unified. Applying another layer is not a problem.

Mint szépségtanácsadó már a korábbi rendelés során be tudtam szerezni, hogy kipróbálhassam és megmutathassam a vásárlóknak és nektek, de az új katalógusból már ti is megvásárolhatjátok. 10 szín közül választhatunk, van egy közepes nude, ez a rózsaszín számít a második leghalványabb színnek, pinkből, pirosból és lilából is van több, élénk árnyalat. Igazán vidám, csajos, kellően élénk szín, de mégsem túlzó. A habos állagának köszönhetően nagyon könnyű felvinni és akár korrigálni is. Teljesen mattra szárad, anélkül, hogy beleülne a barázdákba. Nincs szárító vagy ragacsos érzés, nagyon kellemes, könnyű a viselete. Hosszú ideig tartja a színét és nem kenődik, több óra és étkezés után egységesen kopik. Az újabb réteg felvitele sem okoz problémát. 


Overall I like the Oriflame's product more, because its application is more comfortable and wearing it is more natural. Plus point is that I can purchuase it more easily (and is also cheaper). Both of them was really missing from my lipstick collection and I'm pretty sure, that I'll wear them a lot. If you're having the same dilemma I had, I hope, I could help you.

Összességében nálam az Oriflame nyert, mert kényelmesebb a felvitele és természetesebb érzés a viselése. Plusz pont hogy számomra könnyebb a beszerzése is (és nem mellesleg az ára is kedvezőbb). Mindkettő már nagyon hiányzott a rúzs kollekciómból és biztos vagyok benne, hogy sokat fogom viselni őket. Ha ti is ilyen dilemmában vagyok, mint én voltam, remélem tudtam segíteni.

2016. április 11., hétfő

Simplicity & Complexity

Simplicity and complexity need each other. If we don't know one of them, we can't really appreciate the other. We can only see life's little and almost invisible, simple beauty, after we suffered how complicated it can be. Altough if something looks too complicated, step back a little bit and from a further point of view, you can easily find the right solution. Don't think too much about what you want and could do, do it and enjoy it, because the moment passes faster than you think.
My outfit illustrates the above mentioned duality. While in life I always aim for harmony, in dressing I love to pair contrasts. This is one of the characteristcs of my personal style. Pair the complex forms with simple colors and conversely. The soft pastel pink and the black make a good match. The lovely, girly effect of the pleated skirt is redeemed by the transparent-detailed body and the wrinkled leather jacket. To accessorize I only added nude heels and a mini bag, that I made more eye-catching with a pom-pom and I wore only a watch and earrings.

Az egyszerűségnek és a bonyolultságnak szükségük van egymásra. Ha nem ismerjük az egyiket, nem tudjuk kellően értékelni a másikat. Ha már megszenvedtük, hogy milyen bonyolult az élet, csak akkor tudjuk értékelni annak egyszerű, sokszor láthatatlan szépségeit. Ha valami túl bonyolultnak tűnik, nézd kicsit távolabbról a dolgot és rájössz, hogy mennyire egyszerű meghozni a helyes döntést. Ne gondolkodj azon mit tehetnél, tedd meg és élvezd, mert mire észbe kapsz, elmúlik a pillanat.
Az előbb leírt kettősséget ábrázolja a szettem. Míg az életben mindig a harmóniára törekszem, az öltözködésben imádom a kontrasztos dolgokat párosítani. Többek között ez az egyik jellemzője a stílusomnak. A bonyolult formákat társítsuk egyszerű színekkel és fordítva. A lágy pasztell rózsaszín és a fekete nagyon jól kiegészítik egymást. A pliszírozott szoknya bájos, majdnem kislányos hatását ellensúlyozza az áttetsző elemes body és a gyűrött hatású, steppelt-vállú bőrdzseki. Kiegészítésnek nem kellett több, mint csupán egy testszínű magassarkú és minitáska, amit egy pom-pommal tettem feltűnőbbé, ehhez még egy órát és visszafogott fülbevalót viseltem.
Pleated skirt / Pliszírozott szoknya - Stradivarius
Body - Tally Weijl
Jacket / Dzseki - Only
Heels / Magassarkú - SMH (Humanic)
Watch / Óra - Michael Kors
Bag / Táska - Tchibo
Pom-pom - Primark

2016. április 1., péntek

Dance with the devil

The key to one-colored sets is to use different materials, like an airy, muslin top, a faux leather skirt and lace-net stocking. Another trick is to add a pop of vivid color with the accessories, like the turqouise clutch and colorful necklace. 
Since I've cut off my hair, I'm longing for fancy braids, but luckily we can create something pretty with short hair as well, just like this cool hair-do. These are really trendy right now, so feel free to experiment, they make any look more spectacular, they can be good for everydays, parties and elegant events too.

Az egyszínű szettek kulcsa, hogy eltérő anyagokat használjunk, mint egy könnyed muszlin felső, egy sliccelt műbőrszoknya és csipkés neccharisnya. A másik trükk, amit szinte mindig alkalmazok egy egyszínű összeállításnál, főleg ha az fekete, hogy a kiegészítőkkel belecsempészek egy-egy feltűnő színt, ahogy most is tettem a türkizkék clutch-csal és a színes nyaklánccal. 
Mióta levágattam a hajam, azóta hiányoznak a különleges fonások, de azért szerencsére a rövid hajból is lehet szépeket alkotni, mint például ez a mostani vagány frizura. Az ilyenek most nagyon divatosak, úgyhogy bátran próbálkozzatok, mert bármilyen szettet feldobnak hétköznapokon, bulikban és elegáns eseményeken is egyaránt megállják a helyüket.
"I didn't have plan to go out,
but my hair looked too anazing to stay in."

"Nem terveztem, hogy kimozdulok,
de a hajam túl király volt ahhoz, hogy otthon maradjak."
Top - New look
Leather skirt / Bőrszoknya - Vero Moda
Clutch - Anna Amélie
Stocking / Harisnya - Calzedonia
Heels / Magassarkú - Zara
Necklace / Nyaklánc - Stradivarius