2016. május 28., szombat

Contouring with L'Oreal Infallible Sculpt

I've been playing with the thought of contouring for a long time now. I've been watching videos how to do it right and a lot of funny parodys as well. Many people think that it's just another Kim Kardashian trend crazyness or a tool to look like someone we are not. I think, that everyone has to accept themselves as they are, with all of their flaws (this is so important, I could write a whole article about it, but it's not the point now) and with contouring they shouldn't hide their real faces, just highlight their best features. I don't recommend the heavy and strong contouring, because the result will look fake and this amount of make up is neither comfortable or healthy.
In this post I would like to intoduce you to my new fantastic contour palette and how easy is to work with it. I'm still learning the process, but already on the first time I realised that it's much more easy, than I thought it would be. Anyway I brought to you some advices from professional makeup artists as well.

Már jó ideje játszom a kontúrozás gondolatával. Sok videót néztem róla, hogy hogyan is kell helyesen feltenni és rengeteg vicces videót is láthatunk, amiket gyakorlásra inkább nem javaslok. Sokan gondolják úgy, hogy ez csak egy újabb Kim Kardashian őrület vagy eszköz ahhoz, hogy másnak látszunk, mint amilyenek vagyunk. Én úgy gondolom, hogy mindenkinek el kell fogadnia magát úgy ahogy van, a hibáival együtt (erről egy egész bejegyzést tudnék írni, mert nagyon fontos, de most nem ez a fő téma) és a kontúrozással ne elrejteni próbáljuk az igazi arcunkat, csupán használjuk arra, hogy kiemeljük annak előnyeit. Semmiképpen sem javaslom a nagyon erős kontúrozást, mert azzal csak művi hatást érünk el és a túl vastag réteg az arcon se nem túl kényelmes, se nem egészséges. 
Ebben a bejegyzésben szeretném nektek bemutatni az új fantasztikus kontúr palettámat és hogy milyen egyszerű vele dolgozni. Még én is csak tanulgatom és bár már az első alkalommal is meglepődve tapasztaltam, hogy nem is olyan nehéz használni, mint ahogy hittem előtte, azért minden esetre profik tanácsait is elhoztam nektek.

Top - H&M


L'Oreal Infallible Sculpt Contouring Palette

As a beginner I wanted something, that is easy to use and contains only one highlighter and one contour color. Eventhough the more shades palettes bring a more natural look, I recommend a two-toned palette for beginners. If we're really good at it, than we could continue with more shades.
The L'Oreal Infallible Sculpt palette has three versions, obviously a light, a medium and dark one. There is not too much difference between the darkness, but the light has a cold undertone and the darker has a warmer undertone.
As I mentioned, this palette is perfect for beginnners, because we can find a little instruction inside on how to apply it according to our face shape. Inside the palette there is also a mirror, which makes it easier to use or adjust your make up on the go. Its consistency is really soft and creamy, that makes it super easy to apply, just like a foundation, which is a big plus point. Thanks to the consistency you can apply it with your fingers, if it is more comfortable and easier for you. But for the well blending you will definitely need the brush. It feels so light, that you can wear it in the everdays, without feeling or looking too much.

Elsőre mindenképpen valami olyat akartam választani, aminek a használata egyszerű és csak két színű vagyis csak egy highlighter és egy kontúr szín van benne. Igaz a több színű palettákkal sokkal természetesebb hatást érhetünk el, de kezdőknek mindenképp ilyet típust ajánlok. Ha nagyon beletanulunk a kontúrozásba, utána jöhet majd a több színű kontúr paletta. 
A L'Oreal Infallible Sculpt palettáinak három verziója van, értelemszerűen egy világos, közepes és sötét paletta. Ha megnézzük nincs olyan erős eltérés sötétségben, szerintem inkább az a meghatározó, hogy az egyik hidegebb tónusú, míg a másik melegebb tónusú.
Ahogy említettem ez a paletta tökéletes kezdőknek, ugyanis találunk benne egy kis útmutatót, hogy az arcformánknak megfelelően hogyan kontúrozzunk. A palettában van egy tükör is, melynek segítségével akár útközben is elkészítheted vagy megigazíthatod a sminked. Az állaga nagyon jó krémes, olyan könnyű felvinni, mint egy alapozót, ami nálam hatalmas plusz pont. Az állagának köszönhetően akár kézzel is felviheted, ha úgy könnyebb. De az alapos eldolgozásához mindenképpen szükséges az ecset. Annyira lágy és könnyű, hogy akár mindennapokon is alkalmazhatod, anélkül, hogy érzetre vagy látványra túl sok lenne. 

How to apply it / Hogyan használd

Firstly, as usual, I prepare my face with primer and foundation. After that I take a look at the introduction, on how should I "paint" each zone according to my face shape and I form it a little bit according to my problematic areas. You can apply the cream with your fingers, or a flat paddle foundation brush. I put highlighter on the following areas: under my eyes, on the top of my nose (a long vertical line), on the middle of forehead and under my eyebrows. I put contour on the hollows of my cheeks, on both sides of my nose, both side of my jaw and my hairlines, to give a frame to my face. For blending the blender sponges are the best, but because I don't have one yet, I used a bigger, round powder brush and it worked really great too. If it's needed add a little more color and blend it in. Start with less and add more later, because you can always get it more visible, but if it's too much, it's hard to take back.

Először szokásosan primerrel és alapozóval készítem elő az arcom. Majd utána meglestem, hogy az arcformámnak megfelelően, melyik zónákat hogyan kéne "kifestenem" és ezt alakítottam a problémásabb területeimet figyelembe véve. A felvitelt, ahogy írtam lehet az ujjakkal is vagy lapos alapozó ecsettel is végezni, a vékony részeken, mint például az orr, ott pedig vékony lapos (rúzs) ecsettel. A highlighterből tettem egy-egy réteget a szemem alá, az orrom középső részére, a homlokom közepére és a szemöldököm alá. Ezután a kontúrból tettem a járomcsontomra, az orrom két oldalára, az államra és a halántékomra a hajtövekhez, hogy keretet adjak az arcomnak. Az összedolgozáshoz a csepp formájú szivacsok a legjobbak, azonban nekem ez még hiányzik a készletemből, ezért én egy nagyobb, lazább fejű púder/blender ecsetet használtam, ami szintén jól műküdött. Szükség esetén adj még hozzá egy kis színt és dolgozod bele a korábbi rétegekbe. Inkább kezd kevesebbel és többször adj hozzá még színt, mert erősíteni mindig tudsz, de elvenni belőle már nehezebb. 

The difference between the pictures is not too much, but in reality its just the right amount of product, visible and effective enough.

A különbség fényképen nem annyira erős, de élőben pont az a mennyiség, amely kellően látványos és előnyös. 

Tips from the pros / Tippek profiktól

In this video Mario Dedivanovic, the "king of contour" and Kim K's make up artist uses L'Oreal's contour products and shows us how to use them. Also he gives great advices, here. A few of his tips: 
If you have oily skin, choose powder consistence, but if you have dry skin, choose creamy consistence. He recommends for every skin type, the palette I use, that has a "cream to powder" consistence.
To avoid the disappearing of your contouring, when you blend the colours, just work on the meeting line of the two colours.
If you contour your neck, you can avoid having a double chin and you can make your neck look longer."
Experiment and find your signature look, the make up style, that fits you the most.
Lastly, here is a video, where you can watch close, slowly from step to step how to do your contour.

Ezen a videón Mario Dedivanovic, a "kontúrozás királya", Kim Kardashian sminkmestere használja a L'Oreal kontúr termékeit és mutatja be nekünk, hogy hogyan használjuk. Továbbá itt az ő tippjeit olvashatjuk, de mivel az oldal angol, ezért a legfontosabbakat lefordítom nektek: 
Ha olajosabb a bőröd, akkor válassz púderesebb formát, de ha száraz a bőröd, akkor a krém állagú a neked való. Az általam is használt palettát, amely "krémből lesz púder állagú" bármilyen bőrtípusra ajánlja. 
Ahhoz, hogy ne tűnjön el a kontúr az eldolgozás során, inkább csak a vonalak széleit dolgozd össze. 
Ha a nyakadat is kontúrozod, eltűntetheted a tokát és hosszabbnak látszódik majd tőle a nyakad.
Kísérletezz és találd meg a te meghatározó megjelenésed, azt a sminkelési típust és stílust, ami a legjobban illik hozzád.
Végül pedig itt van egy videó, amin közelről, lassan, lépésről lépésre mutatják be a kontúrozást.

2016. május 23., hétfő

The Climb

Finally the good weather is here and it's tempting us to go outside. These photos were taken previously, as you could figure it out because of my hair, but it got current now. The location is Havihegy in Pécs, which is one of the most popular places to hike, romance or just relax, especially if you would like to get away from the crowd of the downtown. It's pretty close to downtown and gives an incredible view to it. This place can be found in my first InStyle Style ambassador post, which you can read here.
The outfit is made of simple items, but the result is a cheerful sporty look. The high-waisted shorts make the legs look longer, so it lengthens the whole body. The sporty jackets are really trendy and this yellow color makes it such a happy piece, I added matching orange-yellow sneakers. Finally I added the jolly joker piece, that goes well with everything, the simple white tee. But instead of the t-shirt, you can wear this set with a crop top, that are still super trendy, especially the sporty shapes.
Enjoy this beautfiul, sunny weather, go out, take a walk, admire the spring flowers and breath in the happiness with fresh air!

Vége itt az igazi jó idő, ami a szabadba csábít. Ezek a képek, ahogy a hajamból következtethettek, nem most készültek, de most váltak aktuálissá. A helyszín a pécsi Havihegy, ami az egyik legkedveltebb helyszíne a romantikázni, kirándulni és pihenni vágyóknak, akik kicsit el szeretnének szakadni a belváros zajától. Mégis közel van a belvároshoz és gyönyörűen rálátni. Az egyik kedvenc helyeim közé tartozik a városban és szerepelt az első InStyle Stílusnagykövet bejegyzésemben, amit itt tudtok elolvasni.
Az outfit igazán egyszerű darabokból áll össze, de együtt sportos és vidám hatást keltenek. A magas-derekú sortok nem csak hastájékon előnyösek, de hosszabbnak tűnnek tőlük a lábaink, így nagyon jól nyújtják az alakot. A sportos dzsekik most nagyon divatosak és ebben a sárga színben igazán vidám, egy hozzápasszoló narancssárga - sárga sportcipőt húztam még fel. Kiegészítésnek a jolly joker fehér egyszerű pólót választottam, de helyette viselhetitek ezt a szettet egy crop toppal is, ami ezen a nyáron még mindig szuper trendi, főleg a sportos fazonok.
Élvezzétek ki ezt a csodás időt, menjetek ki a szabadba, sétáljatok, gyönyörködjetek a tájban, a tavaszi virágokban és szívjátok magatokba a boldogságot a napfénnyel együtt!
Shorts / Rövidnadrág - Hollister
T-shirt / Póló - H&M
Jacket / Dzseki - S. Oliver
Shoes / Cipő - Tschibo
Sunnies / Napszemüveg - Accessorize

2016. május 13., péntek

Food Friday #26

Lactose-free Oreo Cheesecake / Laktózmentes Oreo Sajttorta

I promised you earlier and here you go with my birthday cake recipe. It is quite different from the original one, because it's lactose- and egg-free, but you cannot tell it from the taste. It was so much better to bake the cake together, eventough it's not that pretty as we would have bought it in a cake shop, but it's made with love.


Ígértem nektek, hogy leírom a szülinapi tortám receptjét és íme, itt is van. Eléggé eltér a szokásostól, ugyanis laktóz- és tojásmentes egyaránt, de az ízében nincs különbség az eredetihez képest. Sokkal jobb volt együtt megsütni a tortát, még akkor is, ha nem olyan szép, mint a bolti, de így szeretettel készült. 

Ingredients / Összetevők:
1000 g yogurt / 4 db 250 g-os joghurt
250 g sour cream or 200 g creme cheese / 1 db 250 g-os tejföl vagy 200 g túró
110 g margarine / 110 g margarin
40 piece of oreo + a few for decoration / 40 db vaníliás oreo keksz + amennyit díszítésre használunk fel
400 g dark chocolate topping / 2 csomag 100 g-os ét csokoládés tortabevonó (mi Dr. Oetkert használtunk)
 egg replacement equal to 3 eggs / 3 tojásnak megfelelő tojáspótló
vanilla aroma / vanília aroma

Since we're making a lactosfree cake and we haven't found lactosefree mascarpone, we make the mascarpone ourselves. Drip the yogurts the following way: put 4 coffee filter paper into 4 mugs and fill them with yogurt. Put them in the fridge and they will drip in about an hour. Use fat yogurt to get a thick cream.

Mivel laktózmentes tortát készítünk és mi még nem találtunk laktózmentes mascarponet, ezért házi mascarponét készítünk. A joghurtokat lecsöpögtettük a következő módon: 4 bögrébe 4 papír kávéfiltert tettünk, azok teletöltöttük joghurttal, majd betettük a hűtőbe és körülbelül 1 óra alatt le is csöpögtek. Próbáljatok minél zsírosabb joghurtot használni, mert így sűrűbb lesz a krém.
Put baking paper on the bottom of the mold and grease the bottom side with margarine. Crush 25 Oreo cookie with crush mortar and mix them with 55 g melted margarine. Dissolve the mix on the bottom of the mold and put it in the 200 degree pre-heated oven for 10 minutes to up & low baking mode.

A sütőforma aljára sütőpapírt tettünk és az oldalát kikentük margarinnal. Dörzsmozsárban 25 db oreo kekszet összemorzsoltunk, amit 55 g olvasztott margarinnal kevertünk össze. A masszát eloszlattuk a sütőforma alján és 200 fokra előmelegített sütőbe tettük, alsó-felső funkción 10 percig sült.
In a bowl mix together the driped yogurt (Mascarpone), 200 g sucrose (sugar), 55 g margarine, 200 g cottage cheese. 1 teaspoon vanilla, 1 pinch of salt and 3 eggs. (Because I'm egg-intolerant, we used egg replacer powder. 1 egg = 2 small spoon powder, so we added 6 small spoon powder.) Mix the ingredients well, until you get a homogeneous mass. Cut 15 more oreo into little pieces and mix them into the mass too. Put the mix into the mold and put it back in the oven for 55 minutes (but it can depend on your oven, so make sure you check the cake many times).

Egy tálban összekevertük a lecsöpögtetett joghurtokat (mascarponet), 200 g nádcukrot, 55 g margarint, 200 gramm túrót, 1 kiskanál vanília aromát, 1 csipet sót és 3 tojást. (Mivel én tojásérzékeny vagyok, ezért tojáspótló port használtunk, amiből 1 tojásnak megfelelően 2 kiskanálnyit kell hozzáadni, tehát mi 6 kiskanálnyi port tettünk a keverékhez.) Miután jól összekevertük és egy homogén masszát kapunk, utána összevágtunk körülbelül 15 db oreo kekszet és azt is belekevertük. A masszát belekanalaztuk a formába, és visszatettük a sütőbe 55 percre (fontos, hogy az idő eltérhet a különbötő sütőknél, úgyhogy érdemes időközben is többször ránézni).
After the cake has been cold, cover the cake with the heated chocolate topping and decorate with oreos as you like.

Miután kihűlt a torta, oszlassuk el a tetején a felolvasztott tortabevonót, majd tetszés szerint díszítsük keksszel.

2016. május 2., hétfő

Calm before storm

Before the clouds are crashing over your head, enjoy the light, pure breeze, let it run through your body, so later you can see clearly in the dark storm. In the last few weeks and still I can feel the clouds over my head and I want nothing more than the calm before the storm or that the "storm" goes aways and the sun comes out. By the end of my last semester, things really got together, so no matter how it hurts, I had to squeeze the blog into the background. I didn't had time to go to any fashion shows this season and I have time for only one post in a week. Happily last weekend I managed to put all of this behind myself a little bit and let off the steam with my university's music festival, so I can now head to the following two months with fresh energy.
The outfit, I'm showing you, was shot right before a storm. As I mentioned earlier one of the key items of our spring-summer wardrobe is the bomber jacket, that's why I bought this oversized, faux-leather piece before the beginning of spring. It is perfect in the transitioning weather and will be great to wear over the summer dresses. I chose a loose, comfy striped dress to it and to bring a little pop of color, I added colorful sneakers and necklace. I put on a simple make up with black eyeliner and coral lipstick, but I made special manicure, matching to my dress. This outfit is a good choice for running around town or sightseeing.

Mielőtt még összecsapnak a felhők a fejünk felett, élvezzük ki a tiszta szellőt, járja át a testünket, hogy utána tiszta elmével átlássunk a sötét viharon. Most már néhány hete pont úgy érzem magam, mint akinek minden összecsapott a feje fölött és úgy vágyom a vihar előtti csendre vagy hogy végre elmúljon a "vihar" és kisüssön a nap. Az utolsó félévem végére nagyon összegyűltek a dolgok, ezért bármennyire is nehezemre esik és fáj érte a szívem, a blogot háttérbe kellett szorítanom. Nem tudtam elmenni egy divatbemutatóra sem a szezonban és csak heti egy bejegyzésre van időm. Szerencsére a múlt hétvégén mégis sikerült kicsit félretenni a dolgot és az Egyetemi Napok keretében kicsit kiereszteni a gőzt, hogy újult erővel tudjam magam belevetni a hátralévő két hónapba.
Az outfit, amit mutatok nektek, éppen egy vihar előtt készült. Ahogy már korábban is említettem a tavaszi-nyári ruhatárunk egyik alapdarabja a bomber dzseki, ezért még a tavasz kezdete előtt beszereztem ezt az oversized, műbőr Tras darabot. Tökéletes átmeneti időben rétegezéshez és majd a nyári ruhák fölé is jó lesz plusz rétegnek. Hozzá egy laza, kényelmes csíkos ruhát választottam, valamint hogy kis plusz színt vigyek a szettbe színes sportcipőt és ugyanolyan színű nyakláncot húztam. A sminket egyszerűre vettem, szemhéjtussal és korall színű rúzzsal, de a körmeimnél kreatívkodtam kicsit. Az összeállítás rohangálós napokra és városnézésre igazán alkalmas. 
Bomber jacket / Dzseki - TRAS
Dress / Ruha - H&M
Sneakers / Cipő - Tchibo
Necklace / Nyaklánc - Vero Moda
Watch / Óra - Betsey Johnson