2016. szeptember 23., péntek

Deep in the woods


Szeretem azt, amikor egy ruha stílusát teljesen megváltoztatom a kiegészítőkkel. A most bemutatott szettben is pont ezt tettem. Adott egy középen, magasan felsliccelt, vékony-pántos, könnyed, nyári vászonruha, amihez alapvetően lapos szandált, elegáns szalmakalapot, esetleg selyemkendőt vagy magassarkút, kifinomult ékszereket, blézert és piros rúzst képzelnénk el. Azonban, ha öltözködésről van szó, én határozottan nem szeretem a megszokottat és a "könnyű utat" választani. Ezért inkább grunge stílust adtam a ruhának egy khaki, military dzsekivel, fehér sportcipővel, hátizsákkal és olyan kiegészítőkkel, mint choker, kagylós bokalánc, illetve apró fonatok a hajamban. A legegyszerűbben egy sportos utcai cipő vagy edzőcipő hozzáadásával tudsz változtatni egy ruha stílusán. Érdemes beszerezni egy egyszínű, vékony pántos ruhát, mert nagyon jól variálható, még ősszel is jól rétegezhető és szupertrendi darab lévén szinte bármelyik boltban kapható jelenleg is. Mielőtt megpróbáltam nem hittem volna, de a military dzseki szinte bármilyen stílusú szetthez megy, nem állítom, hogy nem formál át néhány szettet, de visz bele egy izgalmas csavart és idén ősszel nagyon divatos. Mióta megvettem szinte csak ezt hordom és nem mellesleg szuper leárazáson jutottam hozzá, úgyhogy duplán nyertes darab. 

I love it when a dress and its style is totally changed by the accessories. This is exactly what I did in this outfit. There is a light, white, summer dress with high slit in the middle and thin straps. At first we would imagine it with sandals, wide-brimmed strawhat, maybe silk scarf or high heels, elegant jewelry, blazer and red lipstick. When it's about dressing, I don't like to use the usual and the easy way. That's why I gave the dress a grunge style with khaki, military jacket, white sneakers, backpack and accessories like choker, shell anklet and braids. I recommend you these one-colored, thin-striped dresses, because they are super variable, easy to layer in the fall and because it's really trendy, you can find them in almost every store right now. I wouldn't have thought it before I tried, but the on-trend military jacket can be worn with almost any styles and brings a great twist in the look. Since I've bought it I wear it all the time and I've got it on sale, so it's a real treasure.
Dress / Ruha - King Street Fashionista
Jacket / Dzseki - C&A
Bag / Táska - Coccinelle
Sneakers / Cipő - Adidas
Watch / Óra - Betsey Johnson
Bracelet / Karkötő - Cruciani

2016. szeptember 16., péntek

This is not how I woke up

PJ style part I. 

Ősszel is ugyanolyan divatos marad a pizsama-trend, vagyis a pizsama stílusú szettek, mint nyáron.  Nagyon megszerettem ezt a stílust, mert számomra a divatban is fontos a kényelem. Úgy gondolom, hogy nem olyan könnyű elsajátítani a trendet, fontos, hogy ne keltsük azt a hatást, mintha elfelejtettünk volna felöltözni. Tapasztalatból mondom, hogy a környezet kicsit nehezebben is fogadja be ezt a trendet és talán kicsit furcsállja elsőre, de ez ne tartson vissza senkit. A szett darabjai külön-külön is tökéletesen képviselik a trendet, de együtt igazi mintapélda. A Fashion Days női ruházatában is találtok ilyen stílusú felsőket vagy nadrágokat. Az anyaghasználat és az ékszerek mellett az ing szabása, mély dekoltázsa teszi elegánsabbá a szettet, amit kiemeltem egy arany lánccal. A hasonló "gyógypapucsokat", pontosabban azok csinos verzióit nagyon sok divatimádó lábán láthattátok nyáron, hiszen ki ne mászkálna inkább egy kényelmes papucsban, ha az éppen divatos is. A megfelelő sminkkel pedig garantáltan tudathatod az emberekkel, hogy nem akkor ébredtél. A következőkben hozok még nektek másik példát is a pizsama trendre. Ezt a stílust túlságosan jó érzés viselni ahhoz, hogy ne szeress bele rögtön az első alkalomra.

The PJ-trend is just as fashionable in the fall as it was in the summer, when I fell in love with it, because comfort is important for me in fashion as well. I think it is not so easy to pick up this trend, it's important to don't look like as if you have forgotten to dress up. I also experienced, that it is not so well accepted by the enviroment, but that shouldn't hold you back. The pieces represent the trend separately as well, but together they are a perfect example. Besides the materials and the jewellery, the tailoring of the shirt, especially the deep neck, which I highlighted with a gold necklace, makes the look more elegant. These slippers could be seen in so many fashionistas this summer, and why wouldn't they wear the most comfortable shoes to run around  town, if it's fashionable too. With the right make up, you can make the people sure, that this is not how you woke up in the morning. In the following I'm going to show you other expamples to the pyjama trend. I can tell you, this trend feels too good to wear, not to fall in love with it for the first time.
Shirt / Ing - H&M
Pants / Nadrág - New Yorker
Shoes / Papucs - Birkenstock
Bag / Táska - Coccinelle
Watch / Óra - Marc Jacobs
Necklace / Nyaklánc - F&F