2016. december 26., hétfő

Home for Christmas


Először is szeretnék minden drága olvasómnak Nagyon Boldog, Békés és Szeretetteljes Karácsonyi ünnepeket kívánni! 
Mániákusan és giccsesen imádom a karácsonyt. Bolondság, hogy már novemberben elkezdem feldíszíteni a lakást és a karácsonyi zenéket hallgatni. Számomra a karácsony egyet jelent az otthonnal, a családdal és a szeretettel, ezért is szoktam azt mondani, hogy számomra a Szenteste az szent. Összedőlne a kis világom, ha a karácsony nem a gyermekkori hagyományaink szerint telne el. 
Ez a bejegyzés most nagyon személyes lesz, ugyanis egy kis bepillantást nyújtok az én "kis" karácsonyomba az otthonunk melegében. Idén a 24-ét ebben a szuper kényelmes és szuper cuki, karácsonyi kezeslábasban töltöttem. 
Először Andival a korábban megsütött mézeskalácsokat díszítgettük, majd következett a fa díszítése már Apával kiegészülve, miközben Anya a vacsorát készítette. Nálunk a "kis fa, nem fa" ezért fontos követelmény, hogy a karácsonyfánk magas és terebélyes legyen. Mindeközben kedvenc karácsonyi magyar, német és angol nyelvű dalainkat hallgatjuk és dúdolgatjuk. Később mindenki elvonul a szobájába és becsomagolja az ajándékokat. Minden évben este 6-kor elmegyünk a templomba, ahonnan hazaérve már vár minket az ünnepi vacsora, amit az ajándékozás követ. Utána játszunk valamit, de persze csakis a Reszkessetek betörők mellett. Karácsony első napján a kedvencem, hogy "elfogadott" a süti reggelire és, hogy folytatódik a karácsonyi film maraton. Idén sütöttünk egy szuper egészséges Ferrero Rocher tortát is, de erről majd egy másik bejegyzésben írok részletesen. A karácsony második napja a rokonok és finom, különleges, karácsonyi ételek társaságában telik. 
Remélem, hogy nektek is szeretetben és vidámságban telt az idei karácsony!

First of all, I would like to wish all of my lovely readers a very Merry Christmas!
I love Christmas as cheesy and as maniac as it can be. It's crazy, but I start listening to christmas music and decorate the flat already in November. For me Christmas means home, family and love. This is the reason why I usually say that Christmas Eve is untouchable. I would be pretty sad if the holidays wouldn't go the way like our childhood traditions. 
This post is really special and personal, because I let you inside my little family holiday. This year I've spent Christmas Eve in this super cute and super comfortable, Snowflake printed onesie and I love it so much. 
At first, Andi and me were decorating the previously baked gingerbreads, then continued decorating the tree with Dad, while Mum prepared dinner. "A small tree is not a tree" for us, so it's an important requirement to have a tall and spreading Christmas tree. Meanwhile we're listening and singing our favorite hungarian, german and english Christmas songs. Later, everyone goes into their room to wrap the presents. At 6 pm we go to the Church every year. Arriving home from there the Christmas dinner is waiting for us and after that comes the gifting and then we maybe play some games while watching Home Alone. One of my favorite parts of the first day of Christmas is eating cake for breakfast, while the Christmas movie marathon continues. This year we made a super healthy Ferrero Rocher cake, but I will write more about that later. We spend the second day of Christmas in the company of relatives and good, special Christmas food. 
I hope that your Christmas was filled with love and joy!
"I'll be home for Christmas
You can plan on me
Please have some snow and mistletoe
And presents by the tree
Christmas Eve will find me
Where the love lights gleam
I'll be home for Christmas"
Onsie / Kezeslábas - Tschibo
Sport bra / Sport melltartó - Calvin Klein
Dotted slippers / Pöttyös mamusz - Women's Secret
Xmas Sweater / Karácsonyi pulcsi - C&A
Reindeer head-piece / Rénszarvas fejdísz - Butlers

2016. december 20., kedd

Winter blossom

Már sokan megjegyezték nekem, hogy télen könnyű engem megtalálni a tömegben is, mert mindig színes kabátokat hordok. Idén végre beszereztem egy elegáns feketét is, de azt majd csak legközelebb láthatjátok, mert most megmutatom a legújabb szerzeményemet, ezt a gyönyörű pasztell rózsaszín szövetkabátot a SheIn-től. Az anyaga nagyon puha és melegebb, mint amilyennek tűnik. Nem csak a minősége győzött meg, de nagyon meglepődtem azon is, hogy 9 nap alatt megérkezett, így még pont időben Karácsony előtt. Hétköznapokon tökéletesen mutat farmerrel és pólóval, illetve a csupa fekete és a csupa fehér szettekbe belecsempész egy kis színt. Most viszont ünnepiesebb hangulatot alkottam vele. Tökéletesen passzol hozzá a (szintén új szerzemény) bohém stílusú, sötétkék muszlin ruha, amit apró rózsaszín virágok díszítenek. Kicsit a tavaszt idézi az összeállítás, de hát ki mondta, hogy nem hordhatunk virágokat télen. Ezzel azt szeretném megmutatni nektek, hogy az ünnepi öltözéked lehet giccs, arany és flitter mentes is. Persze nem azt mondom, hogy nem imádom azt is, csak arra láthattok példát minden második divatblogon. 

Many people has told me, that I'm easy to recognize in the winter crowd, because I always wear colorful jackets and coats. This year I've finally bought myself an elegant black coat, which you will see later, because now I'll show you my newest coat. It's a dusty pink wrap coat from SheIn. The material is really soft and it's warmer than it looks like. I was not only satisfied with the quality of the piece, but I was surprised, that the delivery only took 9 days, so it arrived just in time before Christmas. On everydays, it looks great with jeans and t-shirt, brings a little color to the all black and all white looks, but now I wanted to make an elegant, festive outfit with it. It fits perfectly to my (another new purchase) bohemian styled, navy muslin dress, that has tiny pink flowers on it. The look reminds me on spring a little bit, but who says you can't wear flowers in winter. With this outfit I wanted to show you, that dressing up on holiday doesn't need to be all about sparkles, sequins and kitsch. Of course I'm not saying I don't like that too, but you can see examples for that on every other fashion blog. 
Coat / Kabát - SheIn (here/itt)
Dress / Ruha - Reserved
Bag / Táska - Coccinelle
Boots / Csizma - Catwalk (Deichmann)