Fall-Winter '17 Trend Guide

augusztus 17, 2017



'17 Őszi-Téli Trend Útmutató

A nyár vészesen közeledik a végéhez és hamarosan beköszönt az ősz, úgyhogy itt az ideje a ruhatár-frissítésnek. Már javában tartanak a nyári leárazások, de mellette már megjelentek az új őszi kollekciók is. Összegyűjtöttem nektek az idei őszi-téli szezon legnagyobb trendjeit, hogy tudjátok mi az, amit érdemes beszerezni, mi az amit őrizzetek meg vagy éppen ellenkezőleg, tegyetek inkább a szekrény mélyére.

Summer is so close to the end and fall is just around the corner, so it's time for a wardrobe update. The big summer sales are already on and also the new collections have arrived. I collected you the biggest trends of the upcoming fall-winter season, so you are going to know what to buy, what to keep and what to put away in the back of your wardrobe. 



Új trendek / New trends

Az új szezon színe egyértelműen a piros, úgyhogy ha eddig még nem szereztél be magadnak egy piros darabot, most itt az alkalom. Ha túl merésznek tartod, akkor kezdheted a kiegészítőkkel, egy piros táska vagy piros magassarkú szinte mindenhez passzol és az egyszerű, egyszínű szetteket is feldobja. De mikor máskor lenne tökéletesebb idő, arra, hogy kísérletezz egy ilyen merész színnel, mint amikor szezonja van; meglátod, egy piros ruha magabiztosságot ad. Viselj teljesen piros szettet vagy párosítsd fekete-fehérrel, barnával, narancssárgával, kékkel vagy mint váratlan színkombinációt a rózsaszínt és a fuksziát is ajánlom. Mintákat tekintve a rózsa minden mennyiségben és formában megtalálható az új szezonban, valamint régi visszatérő, a 70-es éveket idéző retro kockás.

The top color of the new season is red, for sure, so if you haven't purchased yourself a red item until now, it is the time. If you feel it too daring, you can start with accessories, a red bag or shoes match to simply anything and spice up any simple or monochrome outfits. But when would be a better time to experiment with this bold color, when it is its season; you will feel it, how much confidence a red dress can give you. Wear all red looks, or pair it with black and white, brown, orange, blue or for a bold colorcombination I recommend light rose and fuchsia as well. Looking for prints, the roses can be found in any from and amount in the new season and the 70s retro plaid print is making a comeback.

Stílusirányzatoktól függetlenül, az asszimmetria az egyik legtrendibb motívum, megjelenhet csupán egy elemben vagy a teljes szettre vonatkozóan. Meghatározó a futurisztikus trend és az arra jellemző ezüst szín és geometriai formák. Két visszatérő trend a folklór és a westernA folkór divatra jellemzőek a népi hagyományos formák és minták, mint péládul a hímzések, virágminták, a pufi vállak és rakott szoknyák.

Not depending on any styles, but asymmetry is definitely one of the major trends. It can be seen in an item only or in the whole outfit as well. Another determinative trend is futurism with its characteristic silver color and geometric shapes. Two returning trends are the folklore and western. Characteristics of the folklore trend are the traditional shapes and prints, like embroidery, flowers, puff sleeves and A-lined skirts.

Az újragondolt klasszikusok az új szezon legtrendibb darabjai, legyen az ing, zakó vagy nadrág. Mikor a hagyományos, elegáns változatot átalakítjuk és igazán merésszé varázsoljuk, az aszimmetria nagyon jó irány lehet, de jó megoldás a hát-nélküli vagy fél-vállas, váll-nélküli verzió is. Nagyon trendik a "nadrág-nélküli" szettek, amelyet hosszított blézerekkel, ingruhákkal és pólóruhákkal érhetünk el. Hideg időben magasszárú csizmát ajánlok hozzá. Valamint a hideg beköszöntével a miniszoknyáinkat váltsuk midiszoknyákra, a pliszírozott szoknyák maradhatnak, még mindig divatosak.

The reinvented classics are the most fashionable items of the new season, it can be a shirt, a blazer or pants. Just transform the traditional, elegant version into something new and daring, asymmetry is always a good direction in this case, but good ideas are the back-less or off-shoulder, one-shoulder versions. The "no-pants" outfits are really trendy right now, that you can achieve with long blazers, shirtdresses or t-shirt dresses. For the colder weather I recommend you to pair them with thigh-high boots. Also for the cold season swap your miniskirts to midiskirts, the pleated ones can stay, are still trendy.

Ha beköszönt a hideg, szükségünk lesz egy-egy trendi meleg rétegre. A nyáron, felvarrókkal és kitűzőkkel feldíszített farmerdzsekijeink még ősszel is nagyon divatosak lesznek, még inkább ha túlméretezettek. Ahogy egyre hidegebb lesz, úgy fogjuk leváltani őket irha - vagy szőrmekabátokra. Az irha megjelenhet akár csak díszítőelemként, bőr- vagy farmerdzsekin is. A szőrmekabátoknál a macaron-színek és a túlméretezett fazon a legtrendibbek. Mellettük pedig a sokak által nem trendinek vélt pufikabátok is igazán divatosak, melyek egyaránt beillenek a sportos és a futurisztikus trendekbe.

When the cold comes in, we will need some trendy warm layers. The embellished denim jackets that we DIYed and loved all summer long will be still fashionable in fall, even more if they are oversized. If it gets colder we should change them to shear jackets or fur coats. The shear can appear also only in the details on denim or leather jackets. The most fashionable fur coats of the season are in macaron colors and oversized form. Puff coats are also in fashion (even though many fashionistas hate them) and they are part of the futuristic and sporty trend too. 

A legtrendibb díszítőelemek a következő szezonban a masnidíszítés, de azért figyeljünk, hogy ne tűnjünk benne nagyon kislányosnak. Emellett a rojtok és a tollak dekorálhatják majd a ruháinkat. 

The most fashionable embellishments of the season are bows, but be careful if you don't want to look like a 5 year old. We can also decorate our clothes with fringes and feathers

Ami a kiegészítőket illeti...
Az ezüst a cipőkön is nagyon divatos, főleg a csillogó, extrém darabok tarolnak. A bokacsizmák most is igazi kedvencek, melyek közül a legtrendibbek a szűk kialakításúak, plusz pont az élénk vagy fehér színért, illetve a kígyóbőr mintáért. A combfölé-érő csizmák idén is nagyon népszerűek lesznek, valamint visszatérnek a redőzött csizmák.
Sokak ódzkodnak tőle (én is), de hatalmas erővel jöttek vissza az övtáskák, de abból is az elegánsabb, bőr darabok divatosak. Mellettük még a nagyon mini táskák trendik, melyek nem igazán praktikusak, de minél színesebb, élénkebb és feltűnőbb, annál jobb. A normál méretű táskák közül a strukturált, merev, szabályos, határozott kialakítású darabok a legdivatosabbak.
A sapkák közül az elegáns siltes sapkák (tengerész, kancellár, kadét) most a legtrendibbek.

About the accessories...
Silver is super trendy for shoes as well, especially if they are glittery, extreme pieces. Ankle boots are still fashionable, but now in a thight form, plus points for bold or white color and snakeskin print. The over-the-knee boots still going to be popular and the slouchy boots are having a major come-back.
Many people are rolling eyes over this trend, but the waistbags (fannypack) are really fashionable right now, but only the elegant, leather pieces. Besides them the tiny mini bags are super trendy, even if these are not really practical, but the more eye-catching, the more colorful and bright they are, the better. From the normal sized bags, the structured ones are in fashion right now. 
By the hats, the cadet hats are the most fashionable in this season.

Ami az anyaghasználatot illeti, a őszi szezonban meghatározóak a puha kötött darabok és a bőr, azon belül is a matt, a fényes és a lakk egyaránt. A tüll, illetve áttetsző anyagok velünk maradnak a nyárról és egy plusz extra rétegként tehetjük velük izgalmasabbá szettjeinket. A flitterek és még annál is inkább a bársony, már szezonok óta egyre nagyobb teret hódítanak és nagyon divatosak. Míg a flitter a hétköznapjainkban és a partiszettjeinkben lesz jelen, addig a bársony az elegáns estélyiruhákon tűnik fel. Ezeken kívül a szaténnal tudjuk még kicsit "megtörni" a téli, meleg ruháinkat. A téli meleg darabjaink közé pedig visszatér a kordbársony.

About the materials... In the colder seasons the warm and soft knits and leather are always determining. Right now, the leather in all forms, matte, shiny or vinyl is fashionable. Tulle and see-trough materials are staying with us from summer and we can use them as an extra layer to make our looks more exciting. Sequins and velvet are getting more and more in fashion for a few seasons now. While sequins are making their way into our everydays and party looks, velvet is appearing in our elegant dresses. We can spice up our warm winter clothes with satin as well and cord is coming back to our winter wardrobe as well.


Velünk maradó trendek / Staying trends

A legnagyobb és kedvenc nyári trendjeink ősszel is velünk maradnak, sőt még inkább erősödnek. A feltűnő ujjak, legyen az pufi, harang, fodros, válltöméssel bélelt vagy díszített az egyik legmeghatározóbb irány lesz ősszel is, valamint a fodros darabjaink mellé nyugodtan szerezhetünk be még néhányat, minél nagyobb a fodor és minél több van belőle, annál jobb. Az önkifejezésre szolgáló, különböző feliratok, szlogenek továbbra is divatosak, akárcsak a hímzés és a felvarrós minták.

Our favorite summer trends are staying with us and they will be even more fashionable. The statement sleeves are one of the biggest trends, they can be puff or bell sleeves, ruffles, shoulder-pads or embellishments. Also we can have some more ruffled pieces next to our summer favorites and the more and bigger the ruffles are is the set the better. The slogans and text on our t-shirts for self-expression are still going strong, just like the embroidery and patches.

A kedvenc nyári kiegészítőink is velünk maradnak, mint például a neccharisnya, csak amint hidegebbre fordul az idő, nem árt majd rétegesen hordani, de például szakadt farmerrel később is tökéletes párost alkot. A karika és geometriai mintás fülbevalók a szezon kedvenc ékszerei és az is nagyon divatos, ha aszimmetrikus és két fülünkben eltér valamennyire, de azért passzoljanak egymáshoz. A fűzőket és a széles öveket is bátran viselhetjük a hidegebb évszakokban is, a fűzőket rétegezve, akár egyszerű fehér póló vagy áttetsző felsők fölé, míg a széles öveket akár a kabátokon is viselhetjük.


Our favorite summer accessories are also going to stay, just like the fishnets, but I recommend to wear them layered in the fall and if it gets colder with a ripped jeans it's still a perfect match. The hoops and geometric shaped earrings are a the seasons favorite jewellery and if you wear asymmetric earrings or different, but matching earrings it's  also really trendy. We can continue to wear corsets and wide belts in the next season too, but we should layer the corsets and wear the belts over the coats.

Az imádott, nyári rövid overalljainkat az ősszel cseréljünk hosszabb verzióra és tovább élvezhetjük a kényelmet és a könnyű öltözködés előnyeit a hétköznapokon és elegánsabb eseményeken egyaránt. A választék szerencsére egyre szélesebb és változatosabb. És ha már kényelem, a sportos öltözet, a szabadidőruha továbbra is trendi viselet az utcán. Már a korábbi szezonokban kezdtek elterjedni az elegáns, nem mindennapi nadrágkosztümök, melyek feltűnő, váratlan színekben hódítanak leginkább, mint a pink vagy sárga, ezek idén tovább hódítanak. 

We should change our beloved, short summer overalls to their long versions for fall and can continue to enjoy the comfort and easy-dressing in the everydays and on elegant events as well, because the selection is getting bigger and more various. And if we're talking about comfort, the athleisure trend is still really trendy, so keep wearing your sweatpants and hoodies outside the gym. The fashionable pantsuits are getting spread more and more, they are elegant, but not specially for work, mostly they are in unexpected colors like pink or yellow.

Ami a színeket illeti a nyári nagy kedvencek a rózsaarany, a khaki, a fukszia és az élénk színkombinációk az ősszel is divatban maradnak. Bár ilyenkor sokan leginkább a feketét, szürkét és barnát részesítik előnyben, én épp ellenkezőleg, ilyenkor pont, hogy a szürke idő miatt szeretek élénk színeket hordani. Ezt nyugodt szívvel ajánlom nektek is, meglátjátok, feldobja a napotokat.

This summers favorite colors are staying with us for fall, like the rose-gold, khaki, fuchsia and the bold color-combinations. Many people prefer black, grey and brown in the cold season, me in contrary like to wear colors in the grey weather. I recommend you to do the same and you will see, it will spice up your day.

Photos: Style.com, Pinterest, Vogue, Atlantic-Pacific, The Blonde Salad, Lisa Olsson, 
We Wore What, The Chriselle Factor, Angelica Blick

You Might Also Like

0 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest